Quantcast
Плащанията към НАП София вече са само по електронен и банков път | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Плащанията към НАП София вече са само по електронен и банков път

От 1 юли плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те офиса на НАП в столицата се извършват само по електронен път или с банков превод. До края на месеца ОББ ще закрие всички свои клонове в столичните данъчни служби.

Данъкоплатците ще може да ползват ПОС терминали, ако решат да направят плащането на място в данъчната служба. Те може да направят това и чрез елекронния портал на НАП. И в двата случая преводът е безплатен.

Другата опция за данъкоплатците е да превеждат данъци и осигуровки по банков път от всяка банка в страната. За това обаче се дължи такса според тарифите на финансовите институции.

Години наред в офисите на НАП работеха клонове на СИБанк, през които ставаше плащането на данъци, осигуровки и различни глоби и санкции. След обединяването на СИБанк с ОББ през миналата година обслужваща банка стана ОББ. От 1 юли банката по свое желание е решила да закрие своите клонове в офисите на приходната агенция в столицата.

Всички останали офиси на приходната агенция, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния начин и занапред, уточняват от НАП. Неясно остава защо навсякъде не бъдат монтирани ПОС-терминали, така че плащането на налози да стане безплатно за всички.

Всъщност плащането на данък върху доходите на физическите лица и на осигуровки от самоосигуряващи са на банковото гише в данъчния офис бяха без банкова такса и досега. За всички останали налози обаче, влючително и превеждането на осигурителни вноски от работодателите, както и на различните глоби и санкции, клоновете на ОББ начисляваха такса за "услугата".

От НАП напомнят, че от 2018 г. са въведени възможностите за плащане с виртуален и физически ПОС терминали. До момента без такси са платени близо 480 млн. лв., като общият брой на преводите е почти 1.5 милиона. Общо над 80 млн. електронни трансакции годишно се извършват с електронните услуги, предоставяни от приходната агенция, като делът на електронната комуникация надхвърля 90%.

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

капитализъм е бе

Ами, щом е капитализъм, значи би трябвало да има свободна пазарна икономика.

Което означава, да пащам данък на тази държава, която добре си е свършила работата.

Три милиона тукашни вече избраха офертите на други държави.

Съветът ми към останалите данъкоплатци е да попритегнат кранчето, докато не видят старание уместно да им се харчат парите...

http://www.drago.info/index.php/2018/02/02/kak-popwlnihme-danwchnite-deklaracii/

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Да живеят таксите, щото без тях банките са умрели.

За данък от 1 лев плащаш такса 3,50 лв.

Според зависи.

 

03 ЮЛИ 2020

Разплащателна BGN BG..........

КОРП. ДАНЪК 2019 ПОЛУЧАТЕЛ: ТД НА НАП ОФИС ........
СМЕТКА: BG,.............
BIC: ........ КУРС: 1.000000
ВИД ПЛАЩАНЕ: 110000

получател
ТД НА НАП ОФИС .......
BG..............
United Bulgarian Bank AD

-x,xxx.xx BGN

 

03 ЮЛИ 2020

Разплащателна BGN BG...................

ТАКСА ИЗХОДЯЩ ПРЕВОД ТАКСА МЕЖДУБ.ПРЕВОД

0.90 BGN

 

Flamand

Неясно остава защо навсякъде не бъдат монтирани ПОС-терминали, така че плащането на налози да стане безплатно за всички.

НАП твърдят, че навсякъде са монтирани ПОС терминали. Или НАП лъжат, или някой трудно разбира.