Quantcast
Извънредната обстановка се удължава до края на юли | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

48 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Извънредната обстановка се удължава до края на юли

Извънредната епидемична обстановка в страната се удължава с още две седмици до края на юли. Нови ограничителни мерки обаче засега не са предвидени. Промяна ще има по отношение на граничния режим - днес или най-късно утре ще има нова заповед, с която ще се уточнят пристигащите от кои държави ще могат да влизат в България без карантина.

На областните щабове се прехвърля задачата при необходимост да въвеждат нови ограничения в рамките на тяхната компетентност, като ще им бъде препоръчано да намалят до минимум провеждането на масови мероприятия, защото се наблюдава силно разпространение на вируса след такива събирания.

Това обяви днес на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Той отново заговори за засилване на контрола, този път на ниво областни щабове. Решенията са взети след съвещание с премиера Бойко Борисов тази сутрин. 

"Български екип е много близко до откриване на лекарство срещу коронавирус", каза още Ананиев. Шефът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов уточни, че става дума за добре известния препарат "Ивермектин". През май България станала първата страна в ЕС, в която е започнало клинично изпитване на медикамента. Включени са 30 пациенти в 9 болници. Опити се провеждали още в Бразилия, Испания и други държави. Повече информация се очаква към края на юли или началото на август.

Малко по-късно Кирилов уточни, че самото лекарство е познато от десетки години с противодействието си срещу друг вид болести. "Ивермектин" най-често се прилага при краста. Около него се разви истерия още в началото на април, след съобщения от Австралия за добра реакция при пациенти с новия коронавирус. След като препаратът започна да изчезва от аптеките, ветеринарният съюз предупреди, че е силно опасен за човека при самолечение.

"15 души от футболен клуб "Черно море" са заразени", съобщи още Ананиев. Част от тях са футболисти. И в "Царско село" има заразени играчи. Двата тима се срещнаха в последния кръг от първенството. Министърът предупреди, че ако процесите във футбола се задълбочат, може да се мисли за рестрикции при мачовете. Ще се изчака още няколко дни.

Това противоречи на заканата на спортния министър Красен Кралев отпреди седмица, че стадионите ще бъдат затворени за публика, ако феновете продължават да не се съобразяват с противоепидемичените изисквания. Двамата с министър Ананиев дори бяха изпратени от премиера Борисов да гледат на живо финала за Купата на България между "ЦСКА-София" и "Локомотив"  (Пд), на който 12 000 души се бяха скупчили на тълпи по трибуните на ст. "Васил Левски" в София миналата сряда. Единственото последствие беше, че домакините от Професионалната футболна лига и охранителната фирма, грижила се за реда на Националния стадион, бяха глобени с по 3000 лв. за калпава организация.

Запитан от журналисти, проф. Тодор Кантарджиев коментира днес информациите за различни резултати от веднага направени един след друг тестове. Например за Доспат бе оповестено, че веднага след положителни PCR проби са регистрирани отрицателни при едни и същи хора. Кантарджиев каза, че се следват световните практики. Ако имало позитивен лабораторен резултат, се гледал него; вторият, ако е негативен, се считал за недобре направен, че материалът е съхраняван недобросъвестно и т.н. Ананиев пък уточни в тази връзка, че държавните данни не регистрират хора с различни резултати.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Емил Станоев

От тия Идиоти всичко може да се очаква.Зависи какво им е заповядал Толупа ?! Щото нещата отиват към оставка и то скоро ....

Wolf ACE

Пак ще се плашим...

То и друго не може, щото главния Тулуп каза, че никакви затваряния и ограничения нямало да има в близките два месеца, щото "кво ша ги праим тия англичани като дойдат.."..

Толкова за извънредния брифинг..

bay Dragan

От Аскуу може да прижелтяваме от страх, ама иначе се не плашим.

Предводител нa ...

Български екип е много близко до откриване на лекарство срещу коронавирус, каза още Ананиев. Шефът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов, уточни, че става дума за препарата "Ивермектин".

Моля? Абе как е възможно да сте толкова късопаметни?

Ветеринари предупреждават: Не купувайте Ивермектин за лечение на хора, силно токсичен е

 

Българският Ветеринарен Съюз е изключително притеснен от множеството сигнали за масово търсене на Ивермектин по клиники и складове за ветеринаромедицински продукти.

https://bntnews.bg/news/veterinari-preduprezhdavat-ne-kupuvaite-ivermektin-za-lechenie-na-hora-silno-toksichen-e-1047797news.html

 

Това е новина от 7 април!

 

И пак с чужда пита помен правим. Друг е въпросът дали тя въобще е читава.

geo_19

Ивермектин го ползвам от няколко години за лечение на един котарак. Имаше нещо като гъбички или краста около ушите и на бузите. Всяка пролет му избиваше и освен грозните оголени места с рани, но котката слабееше и ставаше хърбава като улична. Та по съвет на една току що завършила ветеринарка започнах да бия съответната доза ивирмектин. Сравнително успешно действаше, но всяка пролет процедурата се подновяваше, щото заболяването е упорито. Та след като свърших дадената доза отидох във ветеринарна аптека пак да взема ново количество. Ветеринарят след като разбра, че ще го прилагам на котка отказа да ми продаде (лекарството е за едрокопитни животни - коне, крави). Че после търсих в друга аптека, където не питаха за какво ми е. 

Минувача
снимка на Минувача

Ивермектина до сега се е използвал само във ветеринарната медицина. Хората също са големи животни. Дано издържат на страничните му ефекти!

Светозар

„Български екип е много близко до откриване на лекарство срещу коронавирус, каза още Ананиев.“

Г-н Борисов е обещал, че след като направи още няколко първи копки и изрови суперкомпютъра, ще премести багера до БАН, за да обезпечи технически откриването и на лекарство срещу коронавирус.

Хулиган

Като не си карантинирахме навреме Министерския съвет, сега ще трябва да му търпим калинките...

http://www.drago.info/index.php/2020/04/17/karantina/

Джиджи

Като не си карантинирахме навреме Министерския съвет, сега ще трябва да му търпим калинките...

😲😁👌👏

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...лекарство едва ли някога ще измислият...решението е само едно и някой ден ще го направят...

 

...по две карантини пълни всяка година по 14 дни...едната от 16 до 30 юни...за да ходим на почивка нормално на чисто...

 

...и една пълна карантина от 1 до 14 септември...за да тръгват децата на училище на чисто....

 

...пълна карантина означава никой не излиза никъде...запасяваш се с храна за 14 дни и кибичиш зраво в панелката ако си в блок или копаеш здраво с мотиката на двора...ако си късметлия да имаш двор...

 

...през останалото време...НОРМАЛЕН ЖИВОТ...без маски и качулки и шлемове...

Предводител нa ...

Това колко пъти смяташ да го пейстнеш? Или мислиш останалите за кретени?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...не ти омръзва да ти удължават извънредната ситуация всеки път...но ти омръзва да прочетеш нещо два пъти...ще ти го припомням всеки път когато удъжават извънредното положение...или обстановка...която дума си избереш...

 

...прост народ...слаба държава...

Testament
снимка на Testament

А ний в Гърция па ловим риба тез дни дет си посочил.⛵️

geni1

Правителството 👎

Каспър

Само че ще ти трябват ток и вода и други неща, а за тях някой трябва да ходи на работа и коронката ще се спотайва там😁
това до цесекаря

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...който прави ток и вода..всеки ден  на тест...на работа с шлем, с маска и защитно облекло....като лекарите...

 

...това до Каспър...

muncho1876

https://glasove.com/categories/video/342

Mоже да се прочете и на английски

https://off-guardian.org/2020/07/02/no-one-has-died-from-the-coronavirus-president-of-the-bulgarian-pathology-association/

  Това казва един доктор, признат специалист в областта си. 

  Другото са заклинания. Като религията, просто трябва да вярваш в това за което ти говорият.

  А "когато професорите говорят и фактите мълчат".

Предводител нa ...

6фейк4е, що си толко умно?

В настоящее время болезнь относительно легко вылечивается антибиотиками, если лечение было начато вовремя

PlaNed
снимка на PlaNed

Прани гащи пак бяга по тъча, льоши вече ще бъдат областните щабове! 😁

joshzack

Гледали световните практики ли? Егати практиките - ако PCR-ът е положителен се гледа този резултат. Ако е отрицателен не го гледаме, защото не ни изнася! Този вид медицина си го заврете... знаете къде. Държавните данни не регистрирали хора с различни резултати - дано да е така, ама..

Ето каква таблица са направили в Щатите за починалите от януари до 27.06.2020 г.

https://data.cdc.gov/NCHS/Provisional-COVID-19-Death-Counts-by-Week-Ending-D/r8kw-7aab/data

Вижда се кога е бил пикът общо за държавата, после и по щати. Но и там продължават с цирка "разхлабваме-затягаме". Време е всички да се запитаме защо беше извършен този социален експеримент и кой има изгода от това. Питанката важи особено за онези, които се страхуват срещу заплащане. А те може би знаят отговора...?!

П.П. Впрочем, починалите от "КОВИД19" са 0,034% от населението на Щатите и имайте предвид, че има разлика в бройките между тази таблица и бройките на "Джонс Хопкинс".

joshzack

А ти явно с тая мантра ше си умреш, щото оДговор няма да получиш. 💩

 

Нивгиш!!! 😊😜

Аз договори за кървави пари не сключвам!

Предводител нa ...

...не ти омръзва да ти удължават извънредната ситуация всеки път...

Всеки път се питам какво е извънредното на извънредната ситуация ...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...ами ето един пример...скоро звъннах до един хотел на морето да си направя резервация...хотела е добър има добро обслужване...били сме там преди...звъня...отговориха ми..."Сега хотела не работи...ще заработи след 16 юли след като свърши извънредната обстановка..."...тоест...отлага се още...

...децата ми три месеца не можеха да тренират в басейн плуване...защото има ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ...басейните бяха ЗАТВОРЕНИ...

Джиджи

Всеки път се питам какво е извънредното на извънредната ситуация ...

Щото не правиш разлика между извънредно положение и извънредна обстановка/ситуация. 😲😲😵

 

😻

Каспър

Виждаш ли, има и друг начин за справяне със ситуацията. Не ти изнася - затваряш, държавата да се оправя с гладните и безработните.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...всъщност на народ изграден главно от мазохисти...извънредните ситуации му идват дюшеш...

 

...аз дори съм виждал българи, които носят маски в колите си...при положение, че няма друг в колата...сигурно и така спят...

Предводител нa ...

Това е решение на хотела.

Басейните са отворени.

Yankov

Имаше една The Comanche Chief. Да не би да сте същата форумка?

Джиджи

Извънредната обстановка се удължава до края на юли

Здравният министър прехвърли на областните щабове задачата да ограничат масовите мероприятия

Така Бациту отново си Я прехвърли /отговорността!/ от единия в другия ... джоП !!! 😵👌👍😁👏

Supertramp
снимка на Supertramp
Голяма подигравка с автохтонното население. През две седмици да се разиграва този цирк , значи ви вземат за безпаметни овце. Следващите "пикове" ще бъдат към 23-26 ти , и в понеделник 27-ми лампазите пак ще проведе извънреден брифинг да ви спусне удължаване до Св.Богородица.И после пак , и пак , "и така - до края на Света". Както се пееше в един комунистически сериал с Майор Деянов и Митко Бомбата...

Страници