Quantcast
Кантарджиев зарязва медицината, залавя се с пантомима | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Кантарджиев зарязва медицината, залавя се с пантомима

"Тоя народ не разбира от дума, зарязвам медицината, ще се занимавам с пантомима", заяви специално за нашия фейк бюлетин проф. Кантарджиев, шеф на инфекциите и член-кореспондент на НОЩ. 
"Предавам се, нищо повече не мога да направя - продължи инфекционистът в оставка. - Народът слуша самозванци и не спазва никаква дисциплина. Ами колко пъти им се каза и показа, че с маските трябва да се прави жлюмп-жлюмп. Няма, братко! Кой с маска, кой без маска, всяка коза на свой крак и само единици са тези, които коректно изпълняват процедурата "жлюмп-жлюмп". Скандално е!"

Снимка: Михаела Катеринска.
Професор Кантарджиев направи няколко късащи сърцето мимики и потърси подкрепа за новото си поприще:
"Мисля, че имам какво да кажа в пантомимата. Това изкуство последните години е в застой, интересът към него е затихнал. Ще се постарая да променя това."
Кантарджиев направи усложнен eye-roll - завъртя си двете очи едновременно, като едното описваше кръгове по посока на часовниковата стрелка, другото наобратно. 
"Не е лесно на моите години да сменям професията и попрището. Но ако търсех лесното, щях да си остана в Щаба. Там в началото се бачкаше, ама после видяхме, че каквото и да направим, не медицинските съображения са водещи, не и здравият разум. Важното е да можеш да обясниш решенията на Борисов с медицински термини. Ами, какво да ви кажа, наистина пантомимата е по-достойно занимание, пък и няма опасност да кажеш нещо, от което после да се срамуваш."
Проявихме съчувствие и попитахме професора дали е ангажирал сцена, има ли екип зад себе си, коя школа в пантомимата ще ползва като база за творческите си надстройки. 
"Засега репетирам вкъщи пред огледалото - призна разкаялият се инфекционист. - Знаете, че със сценичните изкуства днес е трудно, има какви ли не ограничения, не е като във футбола или политическите мероприятия на управляващата партия. Но, пак повтарям, предпочитам стръмния, но честен път. Предпочитам трънливия друм на страданието пред унизителната лъжа на конформизма. Понеже ме питате за школа, ще споделя възторга и преклонението си пред Марсел Марсо. Най-хубавите карикатури са без думи" - направи естетически паралел професорът.
A 12 años de la muerte de Marcel Marceau, el héroe que salvó de ...
Запитан кое е последното, което е направил за медицината преди да се оттегли, професорът разкри:
"Дадох едно предложение, но не знам дали ще се приеме. Искам една промяна в терминологията на симптоматиката. Магарешката кашлица трябва да се прекръсти на мангърешка кашлица. Това е, нищо повече не мога да направя за общественото здраве", заключи пантомимистът и се отдаде на страстта, която се надява тепърва да направи своя професия на този етап от житейския си път. 

Към статията във в. СЕГА
maestrata

Мъпет шоу!Хвала!

ЛАФЪРДИЕВ

Тъй де!! Как няма да ти писне ката ден да си редом с главен самозванец..

Кой през ЯНУАРИ т.г. пророкува, че коронавируса нямало как да доди у нас?

Кой - кат са дигнаха забраните, са пофали ПОБЕДИХМЕ У НАС КОРОНАТА..

Ами д-р Кунчев ги пророкува тез нещица.. А той нъл виден член на НОЩ-а го раздаваше, че и раздава..

Хумангоид

Същото като да си упражняваш фалшивото остроумие върху някой заекващ. Или върху епилептичен припадък - те даже се и напикават...

Google

Добре ще е и Фалшиментото Петрово да зареже фейлетонистиката, но едва ли, т.е. надали :(

Drupal

Поради непригодност, Иво Балев зарязва писането, залавя се с овчарлък.

Testament
снимка на Testament

га си виждал 🐛 да пасе добитък?

опита да е въшка на припек е също провал.

👎за цялото натрапване в залязващото газета.👎