Quantcast
Хуан Карлос отива в изгнание заради обвинения в корупция  | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Хуан Карлос отива в изгнание заради обвинения в корупция 

Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който е разследван за корупция, обяви, че планира да отиде в изгнание, съобщи в понеделник кралският дворец, предава БГНЕС.

"Ръководен от убеждението да служа най-добре на народа на Испания, на нейните институции и на вас като крал, аз ви информирам за решението си в този момент да отида в изгнание извън Испания", казва той в писмо до сина си крал Фелипе VI. 

Испанската телевизия съобщи по-късно, че бившият крал Хуан Карлос I вече е напуснал страната. Съпругата му, доня София, остава в Испания. Само преди няколко дни тя кацна в Майорка, където възнамерява да прекара изнестно време. Там тя ще изчака краля Фелипе VI и доня Летисия, които заедно с дъщерите си Леонор и София ще пристигнат в края на седмицата. Това ще е и първото появяване на монарха след обявяването на тежкото решение от баща му.

За момента не се съобщава в коя страна е отпътувал бащата на краля. Подобна информация не се съдържа нито в официалното съобщение от Сарсуела, нито в публикуваното по-късно изявление от адвоката на бившия крал Хавиер Санчес Хунко. В него, обаче се подчертава, че той остава на разположение на прокуратурата за всякакви въпроси и уточнения.

На 8 юни испанският Върховен съд нареди разследване срещу 82-годишния бивш крал за получаване на подкупи от испански консорциум за строеж на скоростна жп линия между Мека и Медина в Саудитска Арабия. Според швейцарски прокурори Хуан Карлос притежава 100 млн. долара в два офшорни фонда, като вероятно 65 млн. е прехвърлил на любовницата си Корина Ларсен.

Хуан Карлос абдикира от трона през 2014 г. след специална промяна в конституцията. Тогава е обявено, че той страда от здравословни проблеми през последните години. Неговата популярност спадна след серия скандали, сред които разточителни ловни сафарита в разгара на финансовата криза в Испания.Хуан Карлос стана крал през 1975 г., два дни след смъртта на диктатора Франко.

Към статията във в. СЕГА
peniko

Личи си, че сега не е крал (т.е. не краде) - няма корона, мантия, жезъл и не е седнал на трон.....Офисче някакво сромно, костюмче и вратовръзка на точки.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Не извън страната, а в затвора....

Живеем в 21 век, и вече няма "крал", "цар" и/или "премиер",

щом си нарушил закона - мястото ти е в затвора....

Zmeja

Да върне "визитата" на Симеон в Мадрид.

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<
Бооже, божке ле,  какво ли не правят в чужбина за дадат пример на Боко!!! 

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<

 

Ама и този Хуан Карлос, не стига че крал (не пише какво), ами и корумпиран!!!

Бонжуар

Хондурас, или Парагвай? Кое ли ще избере? А може и при приятелчетата в Саудитска Арабия да подруса саби...

Резил. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Мел Брукс вика It's good to be a king.

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

А цар Боко кога ?

Johnny2965

Хуан Карлос е обикновен щастливец! За което трябва да е вечно благодарен на Франко, който си го отгледа като наследник.

Testament
снимка на Testament

а тоя  изфабрикува  специално гражданство на  кобургота  с което хем е испански гражданин хем за пред булгаристан  само с бг  гражданство....а трябва да суспендират всички закони от него време и да осъдят симо

cymen

Ще им спрат ли еврофинансирането?

fractal
снимка на fractal

Добре че е Хуан Карлос и Симеон втори та да извикат български футболисти в Испания да се обиграят и да станем четвърти в САЩ 94

иначе наше футболисти ги чакаше Витоша и Средец и спрени футболни права