Quantcast
Руски изтребители и днес прехванаха US стратегически бомбардировач | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

63 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Руски изтребители и днес прехванаха US стратегически бомбардировач

Руски изтребители прехванаха американски бомбардировач за втори пореден ден. Днес министерството на отбраната на Русия съобщи, че е прехванат стратегически US бомбардировач B-1В Lancer и е бил съпроводен при полета му над Берингово и Охотско море. 

"Обектът е бил засечен от средствата за въздушен контрол, докато се е приближавал къмв държавната граница. Екипажите на руските изтребители са го идентифицирали като стратегически бомбардировач B-1В Lancer на ВВС на САЩ. След съпровождането на чуждия самолет руските изтребители благополучно се върнаха в базата си", се казва в съобщението на министерството на отбраната.

Прехватът е бил осъществен от изтребители МиГ-31 от морската авиация на тихоокеанския флот, както и от Су-35с.

Вчера пък 4 руски изтребителя прехванаха три американски стратегически бомбардировача B-52 над Черно море, които са идвали от Украйна.

На 14 септември радарите на противовъздушната отбрана на Южния военен окръг „са засекли три въздушни цели, приближаващи се от украинска страна до държавната граница на Руската федерация над Черно море“. Веднага са вдигнати 2 изтребителя Су-27 и 2изтребителя Су-30. „Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като три стратегически бомбардировача B-52H на американските ВВС и ги ескортираха над Черно море“, съобщават руските военни и твърдят, че след като американските самолети са се оттеглили от руската държавна граница, изтребителите са се върнали в своите бази.

През последните дни на няколко пъти руската армия обявяваше, че е прехванала американски бомбардировач. За първи път обаче се съобщава за три стратегически бомбардировача едновременно.

По-рано главнокомандващият на Военно-космическите сили (ВКС) на Русия - ген.полковник Сергей Суровикин констатира, че НАТО е повишил активността на своите бойни (не само разузнавателни) самолети край границите на Русия. По думите му само от 28 август до 4 септември бомбардировачи на САЩ са извършили 10 единични и групови полета във въздушното пространство на страните от Западна и Източна Европа и прилежащите морски акватории.  За този период руската авиация се е вдигала 27 пъти, за да прехваща чужди самолети над Балтийско, Черно, Баренцово и Охотско море.

Към статията във в. СЕГА

Страници

TheCrusader
снимка на TheCrusader

На 4 септември 2020 г. военните от НАТО, със съдействието на Украйна, проведоха разузнаване на руските сили за противовъздушна отбрана в Крим и в южната част на Руската федерация. Както отбелязва изданието „ТЕКСТИ“, руските системи бяха „уловени с жива стръв“, а като примамка бяха използвани американските стратегически бомбардировачи B-52H Stratofortress.

Американските стратегически бомбардировачи прекосиха въздушното пространство на Украйна и се приближиха до Крим, където предизвикателно включваха и изключваха транспондерите си. Успоредно с това най-малко 3 разузнавателни системи на НАТО наблюдаваха реакциите на руската противовъздушна отбрана в Крим: 2 разузнавателни самолета R135 и Sentinel R1 от Кралските военновъздушни сили на Великобритания, способни да прихващат сигнали не само от системите за ПВО, но и комуникациите между руските военни.

Втори епизод на същия сериал! 😁

 

KTP

https://texty.org.ua/ 

 

Нали? 

Това цитираш? 

Там още пише че за да работи му трябват по 2500$ месечно... демек некво йофтино виртуално парцалче, специализирано в пускането на фейк нюз и хорово пеене на клиширани неолиберални мантри... всичко от бюджета за противодействие на хибридната руска опасност. 

Разбирам защо те е досрамяло да дадеш линк... то си е срамно. 

Epikur

 

  Очевидно с възторг одобряваш отвратителните провокации, които една агресивна сила прави до границите на чужда държава !?

    Това че такива актове на дразнеща агресия могат да предизвикат неочакван и невъзвратим конфликт, не те тревожи, нали?  Смяташ че можеш спокойно да стоиш пред телевизора с чаша питие в ръка и се забавляваш?

  Ако такива мисли витаят в политически обвързаната ти глава, съветвам те да ги изхвърлиш. Много близо до България се развиват опасностите.

 

 

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Просто за информация, когато руски самолети се приближават до българската държавна граница, това пак ли ще е 'отвратителна провокация на агресивна сила по границите на чужда държава' или ще е 'законно патрулиране в международно пространство' ?

Nikolay Nachev

Не, скоро отбелязахме 75 г от края на Втори епизод на сериала. Злите езици говорят, че след Трети епизод дори "изключителните" ще последват съдбата на ония от Втори епизод - със забито знаме.....

TheCrusader
снимка на TheCrusader

в третият том на Толкин, Мордор сдава багажа завинаги. 

Han

Принципно, такива полети са опасна провокация. Обяснявам защо.

 

По време на полета над Черно море по същото време се провеждаше срещата Путин - Лукашенко в Сочи. Сочи е в обсега на крилатите ракети и планиращи бомби (вкл. и с ядрени бойни глави), които може да носи Б-52. 3 такива самолета, плюс три танкера за бараж, плюс самолети за разузнаване и радиоелектронна борба в зоната в която се намира президентът на РФ, създават потенциална възможност за масирана въздушна атака и са си опасна провокация.

 

Предполагам, че всички цели са били държани на мушката с пръст на бутона Пуск от много наземни и въздушни платформи през цялото време...

 

Любопитна подробност е, че точно по същото време край Великобритания са кръжали 2 руски Ту-160, въоръжени с Х-101 (а може би и с Х-102), под охрана от МиГ-31 и танкери.

 

Ей така, за всеки случай. 😉

 

ПП. Още по-любопитно е, че са кръжали около Великобритания, а не около САЩ...

Дан Колов

Ко стана ся-мечката обкръжена..

ppipi7766

Пак ли!

Ми ще изчерпят ресурса  от памперси.

inventus

Едва ли са успели твърде много да разузнаят въпреки използването на такава "жива стръв". При такива случаи обикновено се вдигат дежурните изтребители да съпровождат целта и евентуално да я унищожат при наличие на враждебни действия от нейна страна. Това се прави винаги но още повече при полети в близост до държавните граници на стратегически бомбардировач след като се знаят така или иначе неговите възможности за далечно въздействие върху земни цели.На земята остават да работят само радиолокационните станции за разузнаване които така или иначе си работят по график. Всичко останало се спотайва защото наличието във въздушното пространство на разузнавателни самолети не може да остане незабелязано а при такова наличие задължително се спазва пълно радиомълчание.Приказките за огромни разузнавателни сведения добити от полета на тези динозаври са само за да се оправдае пред данъкоплатците колосалното количество изразходвано гориво.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Според публикации в руските медии на 7 септември 2020 г. в Черно море френският разузнавателен кораб „Dupuy de Lome“ „атакувал райони, в които са позиционирани руските С-400 в Крим“. Според руснаците условната атака се състояла в създаване на радиосмущения за зенитно-ракетните системи С-400 на определени честоти. Отбелязва се, че това е възможно само в случай на прихващане на радиочестоти на радара на РЛС на С-400, а целта на Dupuy de Lome е да прихваща и анализира всички видове сигнали, включително спътникови.

Това предизвика истинска паника сред руското военно командване, което не измисли нищо по-добро от спешно отработване на учения с участието на комплекси С-400: техниката да бъде събрана и да се премести в друг район за отработка на маневри.

Такива неща се пишат по руските медии :))

KTP

Информнапалм.орг!!! Уаууу... 

 

https://informnapalm.org/en/on-the-eve-of-kavkaz-2020-exercises-nato-intelligence-services-collecting-data-on-russian-military-facilities-in-crimea/

 

Е това вече няма начин да не е истина... и без това тези сигурно гълтат поне по 25000$ месечно, а това е следващ левъл... 

 

inventus

Не се връзвайте уважаеми на вестикарски публикации че едва ли не рууското командване било разтревожено от факта че чуждите разузнавания поставят активни смущения точно на тези честоти на които работят комплексите Ц400. Тези комплекси са твърде отдавна в експлоатация а също така има и доста продадени в чужбина така че работата им би трябвало да е известна на всеки поне средно интилигентен разузнавач. Нямайте съмнение че тя за броени минути може да бъде пренастроена в съвършенно друг радиочестотен диапазон. Това за което следва да се притеснявате и както подчерта тука друг колега е че театърът на военните действия се играе твърдо близо до нас. Можете да направите сметка при преобладаващите за сезона северно източни ветрове със скорост 10-12 м/сек. за колко време ние ще бъдем засегнати при едно евентуално представление на живо на въпросният театър. Таблетки Йод приготвихте ли си? 

Boris65

Руските медии са свободни и пишат всичко. За разлика от соросците с лишчетата от Руските Медии) 

Светозар

Cъд в Мocквa ocъди дeмoнcтрaнт нa чeтири гoдини зaтвoр зa нeкoлкoкрaтнo учacтиe в нeрaзрeшeни oт влacтитe прoтecтни прoяви, прeдaдe Рoйтeрc.

Тридeceт и чeтири гoдишният Кoнcтaнтин Кoтoв бe признaт зa винoвeн, чe e нaрушил руcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo зa дeмoнcтрaциитe. Зa пoдoбни нaрушeния в минaлoтo ce нaлaгaшe глoбa, нo cлeд мacoвитe дeмoнcтрaции в Мocквa, пocлeдвaли избирaнeтo прeз 2012 г. нa Влaдимир Путин зa прeзидeнт, бяхa приeти пo-cтрoги прaвилa. Пo дeйcтвaщoтo зaкoнoдaтeлcтвo, aкo чoвeк учacтвa в нeрaзрeшeни прoтecтни прoяви пoвeчe oт двa пъти в рaмкитe нa 180 дни, гo грoзи зaтвoр. Кoтoв e пeтият дeмoнcтрaнт, ocъдeн нa лишaвaнe oт cвoбoдa прeз пocлeднитe три дни. Присъдите бяха постановени в навечерието на изборите в Москва в неделя.“, 06.09.2019 г. https://fakti.bg/world/407664-prisada-sled-prisada-za-vragovete-na-putin

Дяд Омраз

Както съм казвал и преди - всеки си върши работата. 

Американците - тяхната - летят над Черно море, Руснаците - тяхната - прехващат американските самолети.

Звън®
снимка на Звън®

Четири елитни руски курви, пето поколение,  са прехванали трима американски пилоти. Това е станало в бар в Одеса на 7-ми септември, малко след полунощ. Американците предизвикателно са включвали и изключвали еректиралите си транспондери. Рускините са ги ескортирали до хотела им и след като са ги заразили с трипер, са се оттеглили по домовете си.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

😂

Горе долу, такива са американо-руските отношения. Едните оправят, другите са оправени. 

Pojar

Не се сърдете на Кръстю. Толкова си може, а и не е бил в казарма за да има специфични знания за работата на различни родове войски.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Както вече неведнъж казах, нямам доверие на добичета дето им викат кърма на задницата или фъркат. 

Всяко честно и дстойно добиче си има 4 крака и славно си върви по земята. Винаги с предницата напред, задницата съответно, както издава името й... се опитва да не изостава от предницата. 

Всичко останало е подозрително и недостойно да носи на гърба си средностатистическия кръстоносец. 

 

За казармата обаче удивихте ме максимално и безвъзвратно. Няма начин да си бил кашик (примерно) и да знаеш в подробности за всички останали видове войски. Все едно чистач на тоалетни в НАСА да е ракетен специалист, само щото чисти там.

 

hamel

Не си кърма, за задник - не съм уверен. Може и да си, може и да не си - не мипука

Bacho Кольо

Клик-бейт статия. Неинтересна, куха, ненужна...

 

nobody2

по-кротко с хвалебствията за сериалите за проверка на руската въздушна отбрана. че един такъв сериал завърши твърде смъртоносно, и то преди някое и друго десетилетие.

дрибъл

 

 

                                             Втори епизод на същия сериал! 

 

 

                                Първо , не знам дали руснаците са се хванали на ''жива стръв'' но ти със сигурност си се хванал на гол бастун .

                                 Второ , Този епизод е най малко трети като за мен първи е епизода с корейският пътнически ''Боинг'' когото американците подхвърлиха за жива стръв за да засекат ТТ данните на руските радари . Резултата е известен . Боингът прелетя над руска територия без да може да приема сигнали или да им отвръща. Беше излетял от Анкоридж -Аляска .

                                     

 

Аладар

Който се готви да неутрализира отбранителното оръжие С400 значи се готви да напада.

hamel

Бе кви С400? Прехващат ги изтребители.  Има си хас, руснаците да немат радари? Ма чак С400 за тези патки?

Тез таралясници, немат ли изтребително съпровождане? Нъл тва е предназначението на изтребителите - да пазят таралясниците си.

nebenebe

В 52 май за последно ги пускат.

Антей

 

Тази сутрин около 9 ч. над АМ Струма пак прелетя

 

1 брой от онези хеликоптери с двете големи перки като на Чинук в посока София.

 

Какво превозват и откъде идат тези големи транспортни хеликоптери.

 

Зачестиха въздушните учения над България, напрежение над Средиземно море, Северен поток.

 

Намислили са нещо ...

 

На 21 август - Байдън каза в речта по приемането на номинацията от Делауеър, че:

 

"времето на умилкване около ДИКТАТОРИТЕ свършва!

 

Ще бъда президента, който заедно с нашите партньори

 

ще покажем на нашите противници, че времето на диктаторите приключи!"

 

 

Какви противници бе, мистър Байдън?!

 

Ние всички народи и държави пътуваме във времето и пространството на ЕДИН кораб - планетата Земя!

 

☝️

 

 

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

реднеците са путьовци и никога няма решително и открито без "коалиция" да тръгнат не срещу Русия ми даже Иран. Ще им нашокат канчетата веднъж завинаги. Откога си мечтая да дойде някой инфантилен ястреб дето да скочи на някоя сериозна държава и ще се види колко им струват прехвалените войни. 
Ще е края на контрола им над света и даже ще получат вътрешни проблеми. Те са си назряли и само им трябва да ги подпали някой или нещо и ще стане един голям БУМ... И чао на тоя надут балон. Хартиен тигър както сполучливо ги нарече един жълт другар навремето.

риболовец 5

    "Откога си мечтая да дойде някой инфантилен ястреб дето да скочи на някоя сериозна държава и ще се види колко им струват прехвалените войни."

 

   Не съм вярвал, че има нормален човек, който да си мечтае за подобни простотии.

   Мечти за войни!

   Ашколсун!

   

Страници