Quantcast
Навални иска да се върне в Русия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

79 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Навални иска да се върне в Русия

Алексей Навални планира да се върне в Русия, за да продължи предишните си дейности, и не възнамерява да остане в Германия, съобщава "Ню Йорк таймс", позовавайки се на високопоставен служител на германските служби за сигурност, пожелал анонимност.

"Той не планира да емигрира в Германия. Той иска да се върне у дома в Русия и да продължи мисията си", цитира РИА Новости източника, който очертава съдържанието на разговора на блогъра с представител на прокуратурата на Германия. По време на разговора Навални отказал да участва в съвместно разследване на случилото се с него, уточнява източникът на изданието.

Последните съобщения от берлинската болница "Шарите" сочат, че той е напълно контактен и може да става от леглото. Днес Навални публикува и снимка в Туитър, на която е със семейството си. В туита той разкрива, че за първи път е дишал самостоятелно цял ден.

 

 

Шефът на службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин изрази днес недоверие към резултатите от чужди лаборатории, според които Навални е отровен с "Новичок". Той каза, че всички запаси от това бойно отровно вещество в Русия са унищожени и освен това в организма на Навални нямало следи от "Новичок" при отлитането му за Германия, предаде ТАСС.

Нашите западни партньори преминаха всички граници на разумното по случая „Навални“, заяви в същото време в телевизионно интервю руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от БНР. Според него инцидентът с опозиционера ще бъда използван като повод за нови санкции срещу Русия. 

„Ако не беше Навални, щяха да измислят нещо друго като повод за въвеждане на допълнителни санкции“, посочи Сергей Лавров в интервю телевизия RTVI, която се излъчва на руски и английски език в десетки страни по света. Той за пореден път попита защо германските власти все още не са отговорили на изпратеното от руската генерална прокуратура на 27 август запитване в рамките на двустранния механизъм за правна помощ. 

Лавров напомни, че руските правоохранителни органи са извършили предварителна проверка по случая „Навални“, но не са намерили основания за започване на наказателно производство.  „Ние нямаме право да се съмняваме в тяхната правота и професионализъм, а те се осмеляват да се съмняват в професионализма на нашите лекари и следователи“, каза руският министър на външните работи и обвини западните държави във високомерно отношение към Русия, добавя още Националното радио.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Hristo

Да сериозно натравяне е било. Новичока е за аматьори. Ама сигурно е било най вече заради сушито. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

И кво са? Изтрезня, почина си, подковаха му магарето и айде обратно в Русия да се натряскаме пак с нов новичок. И щом не иска да участва в разследването, значи много добре знае с какво е прекалил.

hamel

Пиши "по често" - имаме нужда от забавления 😎

Perun

' Maниерът, с който пишеш, злобата която изливаш в думите си са достатъчно показателни за "обективността" на измишльотините ти.  

Бонжуар

Да не се влоши внезапно... 

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Да не се влоши внезапно... 

 

Нема страшно! Вече се доказа категорично, че колкото и да иска, ГРУ не е в състояние да убие никого. Единствено им остава да чакат някой да преяде с нитратни зеленчуци или да препие с тройной.

nobody2

ако не слушка - може. може и котката му да изчезне.

pasamaz

Там е по-вероятно да го опазят от спонсорите му. На снимката защо я няма Марчето Певчих ?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Могат и да го гръмнат.

 

За можене - може! Но квито са аджамии, само ще го ранят. И Белингкат пак ще им извади ЕГН-тата. А убийците на Немцов бяха заловени. Ако бяха от ГРУ - още щеше да е жив.

Светозар

Навални е русофил, обича си родината и иска да си живее в Русия.

nebenebe

Тоя взе да се усеща.

hamel

Ся, Навални не ми е любимец, но ноо правилен ход - удар с шахматната дъска по тиквите на западните педерунгели-шахматисти:

1. Запазва се като действащ политик - усети се, че го похарчват;

2. Издухва тъпанарските отровителски сценарии.

Евалла!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Издухва, ама така мачката ще загине и Кира Ярмиш ще го погне за издръжки.

По-добре да започне да пише „Как едвам не умрях от Новичок":

В началото бе Гебрев и Гебрев бе до руколата и руколата бе у Кафеварката...

Agent_Provocateur

Ще се запази като действащ политик само ако внезапно не му прилошее в болницата и се гътне 

Boris65

Много пари открадна от западните спонсори... Има да плаща... 

hamel

Ъ, откраднал! Те му ги даваха - да не е хаквал сметките им? А пък, ако ги е хаквал - тем лучше! 😎

gayo

Много пари открадна от западните спонсори

льош навални, льош!

добрите крадат от руския бюджет!

Boris65

Березовски искаше и се САМОУБИ 

hamel

Там нещата са по-други - той, Борис Абрамич, си имаше тешко досие, писА писма до Жужо - а Жужо мълча зловещо, като баскервилска риба.

Разликата е огромна - Березовский, а и оная - Политковска, беха забъркани с чеченския тероризъм, с разни приватизации - милиардни схеми.

gayo

Не знам защо в Русия няма нормални опозиционери!

а какво нормално има в русия?

geo_19

Алексей Навални пристига в Новосибирск на 15 август. В пътуването му го придружават сътрудници от ФБК, които включват лицата Георгий Албуров, Павел Зеленский, Иля Пахомов, Владлен Лос, прессекретарят Кира Ярмиш и никому непознатата Мария Певчих. Спорд графика Навални провежда среща с доброволци и записва материали за ново разследване преди предстоящите избори на 13 септември, след което заминава за Томск. Именно в тази част от пътуването му е ключът за разгадаване на тайнственото отравяне. В Томск Навални събира информация и разказва за работата на „Единна Русия“ в сферата на жилищните комунални комплекси. Особено внимание отделя на компанията „Томскводоканал“. Дружеството се занимава с обслужване на водопроводната мрежа в целия град, след като печели поръчка в конкурентна борба с московската „Росводоканал“ (РВК). При това, РВК е най-големият в страната частен оператор на централизирани системи за водоснабдяване и канализация, която от време на време подкрепя Ашурков. Всичко това става известно от записа, който ФБК излъчва на 3 септември. Интересите на „Росводоканал“ се простират много по-далече от Сибир. В частност, РВК се бори да вземе водоснабдяването в Рязан, като се опитва да получи договор за 49 години. Но поражението в Томск нанася чувствителен удар по плановете на компанията, затова в битката е хвърлен главния медиен актив на Ашурков, Алексей Навални.

ловkия

А защо не иска в Лондон, при най-свободните хора ?

Ти верно ли го питаш това?

Ако е искал в Лондон, Калкута или Сидни, да е отишъл.

Съществуването му има смисъл единствено ако е на терен в Русия, където го отбелязват и му обръщат внимание.

old war horse
снимка на old war horse

ами да, тогава има грантове, ако е навън нема😁😁😁

пък и явно не рашките са искали да го тепат, щом се връща!😜

zlatko3000

"Свети великомъченик" Нахални...

Светозар

За Навални не знам, но руснаците в най-скоро време ще обявят Сталин за светец. По данни на Левада Център, одобрението към Сталин е достигнало 51% - най-високото ниво през всички години на изследванията. „Сталин се възприема като цар, който е отсякъл главите на омразните боляри и има само единични невинни жертви“, обясняват тази тенденция социолозите.

Boris65

Украинците вече обявиха Бандера и Шушкевич, японците Труман и атомните бомби, ние Баязид Светкавицата защитник от Русия! 

mick

Като наш Бареков .. намерил е начин да се изхранва.

mick

На снимката не изглежда като отровен с БОВ. Че то повечето от болните с Ковид са доста по-зле от него.

hamel

Ма той  знае, че не е отровен! Затва иска да се върне. Ся, дали докторите от абвера ще го пуснат - голем въпрос.

gayo

Навални е предател, а предателите имат само една съдба.

ех, да можеше и българските опозиционери да споделят тая съдба...

Страници