Quantcast
НСО изведе насила протестиращите от Народното събрание | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

215 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
НСО изведе насила протестиращите от Народното събрание

Гардове на НСО изведоха насила протестиращите, които цял ден бяха в сградата на Народното събрание. Хората бяха извеждани един по един, като някои от тях бяха носени и влачени за ръце и крака, а бул. "Дондуков" е блокиран от стотици протестиращи. Множеството скандира "Оставка" и "Сърце и душа за България". На всяко излизане служителите на НСО се пазят с пластмасово легенче, което се ползва при проверката на входа на парламента.

"Беше меле вътре", обясни Нестимир Ананиев, бивш депутат от десницата, който бе повален на земята при извеждането му от сградата. Малко по-късно оттам бе изведена и Мая Манолова, лидер на "Изправи се. БГ". С Манолова беше изнесен на ръце от жени и младеж в инвалидна количка, който бе откаран с линейка, тъй като му прилошало.

Недоволните от управлението скандираха постоянно "Убийци", "Мафия", "Мародери".

"Полицаите бяха с маски и ръкавици, само черните чували им липсваха", заяви пред репортери Вяра Иванова от "Системата ни убива", която също бе изведена силово от НС. ОТ МВР обаче уточниха пред "Сега", че по никакъв начин в извеждането не са участвали служители на министерството. Има кордони от полицаи, които пазят обществения ред, но те нямат нищо общо със случая на извеждане от сградата на парламента, уточниха от вътрешното министерство.

Около 18 ч. джип на НСО спря близо до вратите на гаражите. В очакване на председателката на парламента Цвета Караянчева всички протестиращи се струпаха пред изхода, за да блокират служебния автомобил на Караянчева. 20-ина полицаи пък вардят подредени в две колони до вратата на гаражите. В същото време няколко бутилки и яйца прелетяха към полицията.

Към 19.00 часа започнаха да се стичат още недоволни от управлението на правителството на Бойко Борисов, като център се оформя бул. "Дондуков", където са сградите на НС и Министерски съвет.

По-късно по фасадата на бившия Партиен дом бяха прожектирани кадри от извеждането на майките, след което протестиращите започнаха да хвърлят яйца.

Към 21.00 ч протестиращите в триъгълника на властта започнаха да се разотиват, но част от хората поеха към Орлов мост и и той бе блокиран. Очаква се блокадата да продължи до към 23.00 часа, съобщи БНР.

Около 20.00 ч. НСО излезе със специална позиция, в която обяви, че нямало да позволи "да бъде употребявана за политически цели и и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока". От съобщението обаче не става ясно нито кой я е използвал днес, нито за какви цели. "На основание на закона за Националната служба за охрана и във връзка с Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание", пишат в позицията си от службата. Това е втори подобен случай, при който НСО има проблеми с протестиращи в сграда на Народното събрание. Предният път такъв проблем възникна с протестиращите медицински сестри, които с часове останаха в помещенията, включително и по первазите на прозорците. Тогава това доведе и до остро противопоставяне между НСО и МВР, след като службата за охрана се оплака, че полицията не й съдействала, а министерството не й дало психолози. Наскоро НСО влезе и в друг скандал - този в Росенец, където служители действаха много грубо спрямо председателя на партия "Да, България" Христо Иванов. От службата първо отричаха това да са нейни хора, после обаче ги наказаха, а накрая подаде оставка и си отиде началника ген. Красимир Станчев.

------------

Още от сутринта група от протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов отказа да напусне сградата на парламента, докато той не подаде оставка. Това потвърдиха пред "Сега" депутати от опозицията, като обясниха, че недоволните са десетина души и са пред деловодството на НС, за да внесат декларация за разпускането на Народното събрание и за провеждането на предсрочни избори. Протестиращите са настояли и да се срещнат с представители на ръководствата на парламентарните групи, но само от БСП са се отзовали. Там са Мая Манолова, Настимир Ананиев, Никола Вапцаров, майки от "Системата ни убива". Те са искали да участват в заседанието на комисията по енергетика. Протестиращите скандират "Оставка" и "Затвор". В 16.30 отвън на паважа пред парламента на бул."Дондуков" легна възрастна жена и викаше: "Мръсници, ненаядохте се!"

 

Възрастна жена легна на бул. Дондуков в знак на протест срещу правителството

Posted by Miroluba Benatova on Wednesday, September 16, 2020

Председателят на парламента Цвета Караянчева даде специален брифинг за медиите и обясни, че майките от "Системата ни убива" са внесли писмо до нея и до всички парламентарни групи с искане за срещи, на които да бъде обсъдена кризата в страната. Протестиращите са дали срок от 16 до 18 септември за срещите. "Оттук-нататък не виждам причина дамите да стоят пред пропуска, защото нямат други искания освен това. Виждам, че някакви декларации раздават на народните представители, но аз съм заявила своето желание да разговарям с тях", заяви Караянчева. И решително допълни: "Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации. Не бива да допускаме това, което се случи предния път с барикадираните сестри." Малко по-късно в пленарната зала тя призова парламентарните групи да си определят време за срещи с протестиращите.

 

 

Posted by Никола Николов Вапцаров on Wednesday, September 16, 2020

"Не знам дали ще напуснат сградата на НС, но им помогнах да влязат, защото не искаха да ги допуснат. Според мен вече няма да искат да излязат", каза пред "Сега" депутатът от левицата Антон Кутев. Според него в групата има хора от различни организации - майки на деца с увреждания, от протеста на "Орлов мост", от формацията на Мая Манолова "Изправи се. БГ" и др. 

"Нямам представа какво са решили да правят, но не изключвам и решения да не излязат от парламента", допълни Кутев. По думите му първо от парламентарната администрация са отказали изобщо да пуснат протестиращите, а след това и журналисти. По-късно обаче представители на медиите са били допуснати до тях. "Когато се отзовах на молбата им, го направих с идеята, че те трябва да си внесат декларацията с исканията и да се срещнем с тях", обясни Кутев.

Никола Вапцаров, представител на "Изправи се. БГ", който е пред парламентарното деловодство, коментира пред "Сега", че няма да напуснат Народното събрание, докато не ги приеме парламентарният шеф Цвета Караянчева. "Засега ръководството на НС ни игнорира и затова седим в коридора", посочи Вапцаров. И допълни: "Още не знаем какво ще се случи към 16.30 часа, когато тръгнат да затварят сградата. Предполагам, че могат да ни изхвърлят насила и към момента не сме решили съвсем какво ще предприемем, ако до края на работния ден никой не ни обърне внимание. поне 5-6 души имаме, които са постоянно пред деловодството и чакат да ни приемат." 

По думите на Вапцаров "Системата ни убива" са водещата гражданска организация, а останалите, които са в парламента, им помагат. Имало и представители на палатковите лагери от Ректората и Орлов мост.

Към статията във в. СЕГА

Страници

АлСал

Ало, майките, мъже не се търсят в парламента!

PARAGRAF22

 Това коя от женската рода' ти го каза ...

Soren

Информацията в дописката е некоректна.

Събитието се е случило в Партийния дом.

Сградата на Народното събрание от 135 години се намира на друго място.

Rendeto

Начи, много тегава ситуация и баш подопечните на президента НСО да вземат да търкалят горките майки като тикви по стълбище. Лошо НСО, лошо ...

Дан Колов

Ся, и аз наемам десетина души, давам подкуп на един дупетат да ги вкара в сградата  и свалям народното събрание...комунистическа цигания от класа..

Aniki

и не го правиш понеже:

 

а) нямаш кураж за действие и само пишеш

б) нямаш адекватни искания с които да подплатиш действията си

в) не можеш

 

Кое от трите си избираш?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...не съм съгласен с вашата оценка за групата с исканията...според мен вашата оценка подхожда повече на този клип

 

https://www.youtube.com/watch?v=NxrkyW2aQ5k

Дан Колов

Не го правя защото не съм и.иот..

Aniki

Не го правя защото не съм и.иот..

това е спорно. Пишеш в защита на най-корумпираното и вредно правителство в новата ни история. Ако не си идиот е интересно защо го правиш... 

PARAGRAF22

  Щото е на хранилка ...

 Наемам 10 души , плащам им да пишат гупости за тези , дето искат Б.Б. да си ходи ...герберастка простотия

BL.N.Lmt

🏴‍☠️Европейската Прокуратура е трябва да е участник  в делото срещу гн. Васил Божков. 🏴‍☠️Днес са иззети допълнително средновековни културни ценности откупени и събрани от Васил Божков с негови парични средства. Тези културни антични ценности отдавна да са напуснали територията и пределите на България и единствено желанието и финансовите възможности на споменатия по горе гн. Васил Божков е това тези антични културни ценности да са днес в България. Не на последно място е грижата за отнетите световни културни ценности и дали те ще бъдат съхранени а не разпродадени на черният световен пазар от главният прокурор на България Иван Гешев който подминава фактите за няколко милиона 💶 евро в банкноти от €500 и килограм Инвестиционно Злато в шкафчето на българският премиер Бойко Методиев Борисов 🏴‍☠️

🏴‍☠️Оставка днес, Извънредни Парламентарни Избори🏴‍☠️

Дяд Омраз

Добър ход на протестиращите. Идва есен, дъждове - на палатките ще стане некомфортно, трябва да се подслонят някъде на топло.

риболовец 5

   Осраха се!

принцеса Даяна

Щом и гестаповецът ку-ку Кутев станал въстаник положението направо е международно. Футболните агитки ряпа да ядат. Но и Кутев е като МилиЙончева и докато не види превода по сметката революционер не ще да става. Но щом види е друго . Льольовците съвсем се разпищолиха и стават опасни за народа.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Мммм, каква хубава групичка се е подредила туканка. Жлъчките как са?

Citimen

Шехи, пусни си собаките да хапнат, че виж как лаят и се зъбят тука 😁 Колко позорно е да си гербераст - роб на Царя на простаците😂

inventus

Ще им приемат декларацията след което ще я хвърлят във кръглата папка. Тези работи не стават така.

nafta

според него в групата има хора от различни организации - майки на деца с увреждания, от протеста на "Орлов мост", от формацията на Мая Манолова "Изправи се. БГ" и др. 

Това всичкото се събира в десетина души? Машалла! Искам да бъде уточнено понятието "и др.".

PlaNed
снимка на PlaNed

Като го няма Флюбен Бошков откъде ли взема Шегеразадник пари да ви плаща 24 часово дежурство?

Сгугню
снимка на Сгугню

Ще им приемат декларацията след което ще я хвърлят във кръглата папка. Тези работи не стават така.

Как стават тези работи?

inventus

По два начина Сгугню! По лесният и по трудният. По лесният е със тоягите. Чупиш главите на противниците си и ги махаш от пътя си. Проблемът е че после трябва да спиш с тоягата. Щото и теб със сигурност ще те постигне същото ако малко се отпуснеш. По трудният начин е със дълга упорита ежедневна работа за просвещение на хората та когато се наложи да избират да не правят грешки. Тази работа е и със по трайни резултати.

nebenebe

Нямаме опит в борбата в съвременни условия. Едно време с подръчния земеделски инвентар. Нямало е камери, властта е била сляпа. Сега съвсем не е така.

Сократя

Най-после някой да изпълни директивата на Черепното трио за укопации.

hamel

Тая пиеска не я ли играхме? Играхме я! Ма се БКП-то беше таргетът. А, ся?

nafta

Сега пак.

Сократя

Прав си.

Ама тогава пострадаха само жълтите павета. А сега иде ред на мокета в приемната.

hamel

Как стават тези работи?

С леко движение на едната от ръцете  😁

левъ

Срамно и недостойно е да използваш болно дете за своите политически цели, независимо какви са те!

hamel

Сократя не е дете

Емил Станоев

Срамно и недостойно е да пишеш глупости ! Майките искат достойно бъдеще за децата си ! Това според тебе цървул безподобен, политически искания ли са ? А Оставката е нормално искане защото тия толупи ги лъжат 1 година вече.

Страници