Quantcast
Учители от Ловеч, Добрич и Стара Загора са с Ковид-19 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

20 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Учители от Ловеч, Добрич и Стара Загора са с Ковид-19

Третият ден от началото на учебната година приключи със съобщения за учители, персонал и деца с положителни проби за Ковид-19 в редица градове. От последните часове са новините за трима преподаватели в Стара Загора и портиерка в Благоевград.

Учител от средно училище в Добрич и охранител от професионална гимназия в Тервел са с положителен тест за Ковид-19. За учителя няма данни да се е срещал с ученици. Отделно двама ученици са поставени под карантина като контактни лица.

Трима преподаватели в Шесто основно училище в Стара Загора са позитивни, потвърди директорът Дарина Гайдарова, цитирана от Дарик радио. Заразените са учители в начален образователен етап, като едната е класен ръководител, а другите две са възпитатели в занималнята. И трите не са имали контакт с ученици, тъй като симптомите са се проявили преди началото на учебната година. При едната учителка инфекцията е установена по време на отпуската й, което означава, че тя не е имала контакти с колеги и ученици, коментира директорът. Другите две учителки са провели родителски срещи на 8 септември, но на двора, като са били с предпазни маски и шлемове. При едната инфекцията е установена на 15 септември, а при другата на 16 септември, като от училището уверяват, че и те не са контактували с деца и колеги.

Служител от помощния персонал на Осмо СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград също е с коронавирус, съобщи "Фокус". Става дума за портиерката на училището. Тя не е била на работа от 10 до 14 септември, на 15-и е била в училището. След нейната положителна проба РЗИ е тествала целия помощен персонал, като той е освободен до излизане на резултатите. За щастие сред преподавателите няма Ковид-19, тъй като училището е успяло да тества целия колектив с дарени бързи тестове за коронавирус.

42 ученици от Езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора са поставени под карантина от днес, след като вчера единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус.

Ученикът, дал положителна проба, е в добро здравословно състояние няма и не е имал никакви симптоми. Семейството му е пожелало да се тества, благодарение, на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на училището Теодора Николова пред БНР.

"Факт е, че той вече е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас", посочи г-жа Николова. Затова за 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове. "Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние", допълни директорът на старозагорската гимназия. Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.

Днес стана ясно и, че 56-годишна учителка в ОУ "Проф. Димитър Димов" в Ловеч е с положителна проба за COVID-19. Преподавателката е класен ръководител на 2-ри клас, но не е имала контакт с децата, тъй като се е почувствала неразположена още на 14 септември и оттогава не е била в училището, коментира директорът на здравната инспекция в Ловеч д-р Анета Винева. В момента тя е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, а още двама живеят във Велико Търново и са предадени на местното РЗИ за обхващане с карантина и изследване. От персонала на училището пък са установени 7 контактни лица на въпросната учителка - шест педагози и един счетоводител, които незабавно са отстранени от работа. Те ще бъдат карантинирани за 14 дни и ще им бъдат взети проби за коронавирус. Ако някои от тях се окаже с положителна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали. На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Цял клас в русенската математическа гимназия от днес е на дистанционно обучение заради заразен ученик, чийто тест се оказа положителен на 15-ти септември. "Имаме установен алгоритъм за действие, който е изработен още преди началото на учебната година. Вчера получихме и предписание от РЗИ, което допълнително помага за взимането на мерки. Цялата паралелка на установения с положителна проба ученик е поставена под карантина", разказва пред Нова тв директорът на гимназията Галина Бобева. Тя добавя, че ученикът е бил в контакт само с класния си ръководител. Учителят е бил с предпазна маска, а резултатът от направения му PCR тест е отрицателен. "Има и още 4 ученици, които се намират под карантина, защото са били в контакт със заразения извън границите на училището", добавя Бобева.

Днес и утре ще бъдат тествани всички деца, контактни на осемте заразени с коронавирус учители от столичното 55-о училище "Петко Каравелов", които пък бяха установени вчера. Училището ще продължи да работи, съобщи БНР, като цитира говорителя на Регионалната здравна инспекция - София Руслана Петрова. "При положителна проба на някои от децата вече ще започнем самото епидемиологично проучване, в което ще се направят тестове и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред. Но към момента няма да се затваря училището и в следващите дни ще се тестват само децата, които са били контактни на две от положителните учителки, другите не са били контактни. В следващите два дни ще се изследват, с идеята да има разстояние между самите взимания на пробите и да не се получават струпвания", обясни Петрова.

Директорът на училището Таня Иванчева каза пред Нова тв, че учебният процес продължава по план. Всички учители, които се намират в сградата към този момент, са абсолютно здрави и с отрицателни тестове. Директорът добавя, че има ресурс всички педагози да бъдат заменени и часовете да продължат нормално.

 

УСПОКОЕНИЕ

Ситуацията с Ковид-19 е спокойна, няма повишение на случаите, а повечето регионални здравни инспекции съобщават за намаляване на броя на хоспитализираните с коронавирусна инфекция лица в интензивни структури, съобщиха от здравното министерство след като здравният министър проф. Костадин Ангелов е провел видеоконферентна среща с директори на РЗИ в страната. В болница са 744 души, като 43 от тях са в интензивни отделения. В средата на август хората, нуждаещи се от интензивни грижи, надхвърлиха 70.

 

174 са новите случаи на заразени с коронавируса за последното денонощие, сочат официалните данни за днес. Те са установени с 4835 теста. Така активните случаи в страната стават 4410. 39 от новите случаи са в столицата, в област Бургас има 14, Пловдив - 19, Стара Загора - 12, Ямбол - 10. Останалите области отчитат под 10 заразени, като за Хасково, София-област, Ловеч, Кюстендил и Велико Търново няма докладвани случаи.

За излекувани са докладвани 184 пациенти, така от началото на пандемията преболедувалите COVID-19 в България официално са 13 241.

Починалите за последното денонощие са трима. С тях общият им брой става 739. Новите жертви са двама мъже на 62 г., за които няма информация за придружаващи заболявания и жена на 68 г. със сърдечно заболяване.

Коронавирусът е констатиран при 1027 лица-медицински служители. Девет нови случая са регистрирани през изминалите 24 часа. 5 от тях са установени при лекари, 3 - при медицински сестри и 1 - при друг медицински персонал.

Към статията във в. СЕГА
Дан Колов

Трябва извънредно положение - ония дето акаха на жълтите павета разнесоха вируса...

KTP

Трябва просто да разкараме глупаците и продажниците от управлението. Оставката ще е едно добро начало...

mail123456

62    M    Стара Загора    Стара Загора    
68    F    Благоевград    Якоруда
62    M    Пловдив    Асеновград

KTP

Отново давам линк към управлението на "пандемията" в Беларус 

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belarus/

 

Така че нека да спрем с простотиите и да видим как там се справят с епидемията и да го приложим тук... условията са доста сходни, имаме подобни ваксини, възрастов профил на населението и разпределение по градове и села... иначе ако слагаме под карантина цели класове само защото ЗДРАВИ ученици са дали положителен ПСР - направо се вкарваме в такъв филм че няма излизане от него! 

mi6osp.

Преди К 19 из училищата периодично вървеше търговия с въшки. 

Сега може да се очаква търговия с К 19. 

KTP

По на далавера е. Целият клас може да събере пари и е достатъчно само да бутнат ва лаборанта и да пише един + на ПСР-а и две седмици ваканция... щото е ясно че няма да си седят по къщите младежите, просто няма да са на училище... 

cymen

Аре, освен по улиците, сега ще има трупове и по училищата. А "Сега" все едно е на процент в някоя лаборатория.

perperushka

👍😁

Интервал

Семействата на децата също трябва да са под карантина, също и съседите им. Задължителен тест за всички деца от училището и за всички учители. Това трябва да е след всеки положителен случай в училище, там са деца, компромиси не може да има! Всеки трябва отговорно да пази и себе си, и близките си от яростта на пЪндемията.

"Трябва извънредно положение - ония дето акаха на жълтите павета разнесоха вируса..."
Дан Тролов, професионално 👍

Кирил Данаилов

Вчера дарявах кръв, днес са ми излезли резултатите:

Трансмисивни инфекции

Име на изследването   Резултат

СПИН/ХИВ    Отрицателен

Хепатит B      Отрицателен

Хепатит C      Отрицателен

Сифилис        Отрицателен

NAT (ХИВ, Хепатит B, Хепатит C)    Отрицателен

Лекар: XXX Дата: 17.09.2020

 

Интересното е друго. По-нататък:

Това са резултати от лабораторни тестове, а не диагноза.
За подробности и уточняване се обърнете към личния си лекар!
Лабораторните изследвания показват дали в кръвта се откриват антитела
срещу причинителите инфекции, предавани по полов и кръвен път.
Резултатите са валидни 30 дни от датата на изследването!

За такива в днешно време тривиални заболявания се прави уточнението, че лабораторните анализи не са диагноза. При това, за някои се правят два теста. А за китайския вирус (нов, на по-малко от година, уж) заключават от само един тест.

ppipi7766

Ще бъде голям купон.

25 хлапета по 5 лева и две седмици чака-рака.

Интересно как директорите на школа ще противодействат на този "позитивен тероризъм" или ще го насърчават?

adrian borisov

Вируса е ,за да мълчите и да се подчинявате, а децата ви да разберат, че вие родители сте безсилни пред властта и сте роби.

Mancho
снимка на Mancho

Някой още помни ли как бяха "преследвани" из България първите "заразени"? Изследваха половин композиция зашото еди "заразен" пътувал с влак?

Как славната Славка пищеше за "заразните" софиянци позволили си да навестят имотите си по морето?

Вчера 42 в Ст. Загора, утре 420 в Пловдив после 4200 в София! Как беше онази реклама - "Днес в Ст. Загора после в другите градове"

Хайде стига сте стресирали хората, не ви ли писна?

Зашо наистина трябва да се ходи на училище?

За бране на ягоди искат ли диплом за вушу от североюжния слободен?

Basilisk

Вируса е ,за да мълчите и да се подчинявате, а децата ви да разберат, че вие родители сте безсилни пред властта и сте роби.

Едни и същи идиотизми всеки ден...

 

Хайде стига сте стресирали хората, не ви ли писна?

Хайде стига сте се стресирали, не ви ли писна? Бил Гейтс! БАУ!

SvSophia
снимка на SvSophia

Едни и същи идиотизми всеки ден...

 

За "идиотизмите" не щЪ да коментирам, щото преценката на това що е точно идиотизъм в конкретния случай на коментиране на болни от ковид 19, е относителна.

Но не само ученици и учители, а и болни студенти и карантинирани цели курсове, барабар с преподавателите им, са налице.

Вече.

Засега само от присъствено обучение на студенти задочници.

SvSophia
снимка на SvSophia

След изтрепването на лекари и медицински персонал (напоследък цяло семейство - бащ и син лекари и майка медсестра), дайте да изтрепем и учителите, и университетските преподаватели, за да сме най-после доволни, че сме се справили с идиотизма.

Тук пълно с форумни специалисти по всичките неща, при това без идиотизми, успешно ще ги заместят, колко му е.

Щото на заразените, болните и умрелите им плащат да се заразяват, боледуват, мрат, нъл тъй? Заради световната конспирация.

Bacho Кольо

До 20 дни ще се разбере  кое е съсловието от "първа линия", пострадло най-много от вируса.

Българската учителка "55++". Оная, която изнесе на гърба си образованието в края на 90-ти и началото на този век. И срещу това полчаваше мизерно заплащане и огромни дози обиди и унижения.

Алчни чиновници, не  1 300,и 5 000 лв. да и дадете, няма да  компенсирате огорчението и.

SvSophia
снимка на SvSophia

Бачо Кольо, с голяма част от преподавателите в българските държавни университети в момента нещата не стоят по-различно, някъде и доста по-зле. Щото пък сме автономни, начи. А това, което имаме ВМЕСТО министър на образованието и науката, с извинение, както и предшествениците му, са с широко затворени очи за случващото се в заведения, свързани с интереси на управляващата партия. И не само на нея. Вкл. и груби нарушения на ЗВО на ниво ректор, изнесени още от министър Игнатов пред НС. И не само. И до днес. На всички равнища. Без реакция на принципала, тоест на т.нар. министър, пак с извинение.

Bacho Кольо

Не се съмнявам, че и в университетите ситуацията е същата.