Quantcast
Вирусът продължава да настъпва - 998 новозаразени и 14 починали | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

77 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Вирусът продължава да настъпва - 998 новозаразени и 14 починали

"Не си носете маските като украшение. Те помагат! Ако се спазват всички ограничения, очакваме с 30% по-ниска заболяемост". Това обяви днес в Търговище здравният министър проф. Костадин Ангелов. Въпреки че за пръв път активните случаи надхвърлиха 10 000 и са 10 672, той отново увери, че нови мерки не се планират.

Търговище е пример колко бързо може да се разпространи COVID-19 - при общо 469 случая от началото на пандемията, активни в момента са 302, в болница са 79 души, а в карантина - 385. "Допреди 4 месеца нямаше нито един случай на COVID-19 в Търговище – защото тогава хората спазваха мерките. Сега обаче резултатът от неглижирането им е налице“, посочи областният управител Митко Стайков.

От активните случаи 28 са медицински служители. 27 учители са с коронавирусна инфекция. В лечебни заведения са двама, на домашно лечение - 24, един е починал. Положителни за COVID-19 са 12 ученици, като всички са без симптоми. 295 са карантинирани, съобщи здравното министерство.

Болничните легла в областта са 94, от тях заети са 79. В МБАЛ Търговище има 10 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи, и 55 легла за консервативно лечение – 42 във Второ вътрешно отделение и 13 в Инфекциозно отделение. Хоспитализирани са 49 лица. При необходимост могат да бъдат разкрити още 58 легла – 10 на територията на Клиниката по урология, чиято дейност ще се измести в Клиниката по хирургия, 10 в Отделението по кожни болести, като дейността му ще бъде преместена в Очно отделение. В Първо вътрешно отделение могат да бъдат разкрити още 28 легла, а на територията  на детско психиатрично отделение – 10. По още 10 легла могат да бъдат разкрити и в болниците в Омуртаг и Попово. Освен това МЗ ще финансира разкриването на лаборатории за изследване с PCR тестове в МБАЛ Търговище и в МБАЛ Шумен.

Министърът категорично заяви, че няма да се затварят училища в областта, тъй като заболеваемостта на учениците е под 20%. От понеделник присъствената форма се връща и в двете най-големи учебни заведения в града, които бяха затворени за дезинфекция в последните два дни.
"Не бива страхът да е водещ, а спазването на разписаните мерки, контролът и самоконтролът", заяви Ангелов, цитиран от БНР. В същото време той и подчинените му продължават да не реагират на скандалното пренебрежение към мерките, което демонстрира премиерът Бойко Борисов. Борисов все още не е глобен за това, че влезе без маска в ловешка църква. Вместо това акт бе написан на Министерския съвет, т.е. глобени се оказаха гражданите, които издържат държавната администрация с данъците си.

 

ДАННИ

Covid-19 продължава да настъпва в България, като новите случаи на заразени са 998, показва Единният информационен портал. Те са установени със 7442 теста. Това означава, че процентът на положителните проби този път е 13,4 на сто - с 1,1 на сто по-малко от предишните 24 часа.

В болница са вече 1450, като започват да нарастват и хората в интензивни отделения - те са вече 76.

Починалите за денонощието са 14 човека, а общият брой е 958. Излекуваните за денонщието са едва 197.

Отново най-много новозаразени има в София-град, като този път те са 306. Няма нито един регистриран случай във Видин, а в Кюстендил са само 2.

Прави впечатление, че нарастват случаите в Пловдив - 107, в Сливен - 58, в Стара Загора - 5. В Благоевград новите случаи са 49, в Бургас - 45, Варна - 36, Велико Търново - 23,  Враца - 11, Габрово - 29, Добрич - 5,  Кърджали - 14, Ловеч - 23, Монтана - 11, Пазарджик - 23, Перник - 17; Плевен - 16, Разград - 16, Русе - 17, Силистра - 17, Смолян - 10, София област - 16, Търговище - 39, Хасково - 11, Шумен - 38; Ямбол - 8.

Заразените лекари са вече 554, като за първи път и медицинските сестри надхвърлиха 500 и са вече 503. От бургаската УМБАЛ "Дева Мария" съобщиха, че още един лекар е починал след заразяване с COVID 19. Тази сутрин е починал акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев (66 г.), началник на АГ отделението в болницата.  Проф. д-р Хубчев е бил диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, е хоспитализиран в интензивно отделение. "15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи", пише в съобщението от болницата.

БНТ пък съобщи, че Комплексният онкологичен център във Враца е станал огнище на заразата, за което се разбрало чак когато завеждащата отделение д-р Петранка Лишковска е починала. 54-годишната жена почина само ден след смъртта на баща си, а след това се разбра, че с положителни проби са още 18 медици.

РЗИ-Враца е взела мерки за ограничаване на заразата - медиците с положителен тест са под карантина, а две от отделенията работят само амбулаторно. Лечебното заведение, което обслужва цяла Северозападна България, е под наблюдението на здравните власти и се подготвят още мерки, които обаче ще бъдат приложени след като изтече двуседмичния карантинен период.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

За Стара Загора сте пропуснали една единица.Обявените случаи са 51, а не 5.

j.jelevban

        Положителен тест не е еднозначно на заразен.За Шумен вчера нямаше ни един.Което ме учуди.Преди ден два д-р Чолаков работещ като доброволец в спешна помощ постъпи за лечение.Май нещо прочетох за вътрешно болнична инфекция.38 днес там от 90теста ?В болницата?

      П.п За Шумен греша.Вчера е имало 20тина от 100 теста.Намерих регионален е-всекидневник.Шум.бг.

Прочетох новините за кови19 в него.Ако има такава болест и епидемия Шумен е загазил.На 2-3 дена положителните се удвояват т.е ситуацията там е извън контрол.Под статиите има и коментари.Да се смея ли,да плача ли не знам.И да опиша не мога.

       

Случаен787

Положителен тест (ако не е фалшиво положителен) е  заразяне, но не и разболяване.!

j.jelevban

      Точно тук се разминаваме,Теста открива фрагмент не цял вирус.Трябва да се придържаме към фактите,Факт е ''втора вълна'' без видими причини.Напълно логично е да се предположи,че теста регистрира и други фрагменти които преписва на Сарс ков 2.Например фрагмент от друг сезонен коронавирус.С други думи заразения може да не е заразен.По точно заразен с нещо друго което теста идефицира като сарс ков2 но не е.Оттам и прецизния изказ -"'С положителен тест''Нито повече нито по-малко.Точно.

      Прецизноста я няма.След като стъпим на погрешната пътека следва каскада от предизвикани грешки.Примерно маски.За полза малко вероятно,за вреда сигурно.Ако беше маската решение природата щеше да ни ражда с маска примерно тип котешка козина.Ограничаване на движението-подриване на имунитет,смъкване на хемоглобина и т.н.

hristob

Пълни глупости. Грешен положителен е изключително малко вероятен.

 

И изключително  ТЪП коментар за маските. Теб майка ти с тениска и чорапи ли те е родила?

Su38

Нищо подобно. RT-PCR е напълно възможно да открие секвенция, различна от търсената.

При положителни проби при тестовете, е необходимо винаги да бъдат валидирани от независима лаборатория с допълнителни методи и допълнителни анализи.

Това от инструкция за раота с подобни тестове.

Bozhilko

Важно е да си повтаряте, че няма нищо.

Румен Павлов

https://www.nexusnewsfeed.com/article/geopolitics/massive-lawsuits-allege-covid-scam-is-a-crime-against-humanity

galia2

Румен Павлов, вчера изпратихте интервю на А. Първанова, а днес източника на информация на А.Първанова.  Аз виждам най-малкото три твърдения на адвоката Dr. Reiner Füllmich, които няма да бъдат доказани в съда:

1. В нито една страна няма допълнителна смъртност.

Проучване в 21 страни, сред които и България, показва, че в тези страни допълнителната смъртност от първата вълна на коронавирус е 206,000 души (95% доверителен интервал, 178,100–231,000).

https://www.nature.com/articles/s41591-020-1112-0

2. Смъртността от ковид е равна на смъртността от сезонен грип.

В Европа смъртността от сезонен грип е 25 на 100,000 души население. Проучването на допълнителната смъртност от първата вълна от ковид, показва, че смъртността в Англия, Уелс и Испания е около 100 на 100,000 души. Това означава, че там смъртността от ковид е 4 пъти по-висока от сезонния грип.

3. Стадният имунитет изисква само 15-25% от населението да е преболедувало и вече е достигнат.

Това даже няма нужда от коментар.

NEM2

👎

Su38

Допълнителна смъртност...  разликите в смъртността между 2019 и 2020 по данни на НСИ е от порядъка на няколко процента, което си е обичайна флуктуация на случайна величина. Можете да сравните с предходни години. Ще се получат подобни флуктуации....

gpc

Племената в амазонските джунгли и други неща нямат:

- дискотеки и барове

- закрити помещения с климатични инсталации

- летища с международни полети

- икономика, която не може да издържи хората да се приберат в къщите за 2-3 седмици

- конспиративни теории, разпространявани чрез интернет, че вирусът е измама

Johnny2965

Изглежда, че прогресията е аритметична.

galia2

Вижте - Facebook Lachezar Tomov https://www.facebook.com/ltomov

Според неговия модел до края на месеца ще има 46,000 случая. 

Гласът

Според неговия модел до края на месеца ще има 46,000 случая. 

До края на месеца 46 000 новозаразени на ден едва ли, но средно по 2000 е почти вързано в кърпа и ще има поне един ден с над 3000 на ден - или по-точно би трябвало да има, ако имаше достатъчно тестове. 

Самуил Петков

А според  математика на НОЩ, проф.Николай Витанов, до момента установените с тест и общо заразените са със съотношение 1:8 ..

Тоест, в момента има поне 200 000 заразени.

6veik
снимка на 6veik
Прогресията е административна. И психиатрична за сектата.😂
Гласът

до момента установените с тест и общо заразените са със съотношение 1:8

При новозаразените е по-скоро 1:4. 

geo_19

Пълен текст на Откритото писмо на белгийските лекари:

 

https://newizv.ru/news/world/02-10-2020/otkrytoe-pismo-vrachey-belgii-lyudi-eto-ne-virus-ubiytsa-i-ne-vtoraya-volna

Гласът

След един месец дали ще можеш да ги поместваш на една страница? 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Вир03ът не само настъпва, но и гази. Трупомерът едва смогва да навърти настъпените. Страшно е!

Застигнаха ни лютите клетви на загробените лани прасета - ужас! ┻┳┻┳|・ω・)

indiec

Заразените лекари са вече 554, като за първи път и медицинските сестри надхвърлиха 500 и са вече 503.

 

 

От друга страна, всички ще преболедуваме (по-леко повечето) така че има ли трагедия в това съобщение?

 

John Slow

Всички така или иначе ще умрем, така че има ли смисъл въобще да живеем?

deqerven
снимка на deqerven

Има трагедия, ако си от трагичната страна на съобщението и ако няма здрави лекари, които да те посрещнат. И изпратят, щото лечение няма. А иначе, продължавайте си със свежарските лафове и остроумие. Нема лошо. 

321

Всичко е пълен ташак 😂

Днес едно лекарство работи утре не работи 

Днес затваряме утре отваряме

Днес си мием ръцете утре краката

Важно е икономиката да върви нищо друго няма значение 

Хората изтрещяха всеки ден да им набиват в главата колко е опасно и колко умрели има САМО от тоя вирОс. 

 

duzov2

Вчера по Хоризонт, имаше интервю с проф. д-р Кълвачев - инфекционист, имунолог и т.н.. Общо-взето точно това каза, че никой нищо не знае и не може да направи против корона-вируса, защото си е най-обикновен вирус, а паниката се нагнетява от медиите. Милата водеща се чудеше как да вкара разговора в апокалиптична тема, но той не захапваше завалията! Цирк!

Кy-Ку
снимка на Кy-Ку

Мангъров далеч не е единственият, който смята, че вирусът ще затихне чак когато повечето хора се срещнат с него. Същото твърдят и специалистите от Института по микробиология на БАН. Тия хора поне би трябвало да разбират нещо от вируси.

 

Оптималният вариант за развитие на епидемията е да имаме максималния брой болни, с който здравната система може да се справи. Друг е въпросът доколко развитието на болестта въобще може да бъде повлияно от здравни грижи.

deqerven
снимка на deqerven

Ами почти не може да се влияе на хода на болестта. Ще затихне, ако сме в 13-14в.Тогава и чумата е затихвАла, като свърши матеряло и си затихва. Ма тогава не е имало транспорт, дискотеки, шивашки цехове, дето крепят великата ни икономика. Седели са си хората по махалите, на чист въздух и са чакали да изгине съседната махала на другия баир, да откраднат каквото може. Ама това от БАН няма да ти го кажат. 

KTP

998 новозаразени?!? 

Е не можехте ли барем 1000 да ги направите? 

Несериозна работа... а дойде петък, отново всичко ще пропадне... 

bisdatquicitodat

998 новозаразени?!? 

Е не можехте ли барем 1000 да ги направите? 

Направиха ги. Вчера потвърдените случаи бяха 27 505, днес са 28 505.

Страници