Quantcast
Берлин: За ракети не вярваме на Путин | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

42 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Берлин: За ракети не вярваме на Путин

Германия споделя мнението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че не може да се има доверие на призива на Русия за мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег в Европа, предаде ТАСС. Говорителката на германското външно министерство Андреа Засе коментира по този начин предложението на руския президент Владимир Путин да не разполага в Калининградска област ракети 9М729, които във Вашингтон определят като нарушаващи Договора за ликвидиране на рекетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО).

"Русия говореше и миналата година за такъв мораториум. Тъй като тя сама излезе от договора, генералният секретар на НАТО заяви още тогава, че мораториум или отказ [от разполагане на ракети] не предизвиква доверие. Споделяме тази оценка", каза говорителката.

ДЛРСМО бе сключен през 1987 г. и престана да действа през август 2019 г. Той забрани на Москва и Вашингтон да имат балистични и крилати ракети с наземно базиране и с обсег от 500 до 5500 км.

Путин предложи дезескалация чрез взаимни проверки. Той възразява срещу американските ракетни комплекси в Полша и Румъния Aegis Ashore с пускови установки Mk 41, за които САЩ уверяват, че са зенитни комплекси, но са способни да изстрелват и крилати ракети.

Вашингтон и неговите съюзници смятат, че руските ракети 9М729 имат обсег над 500 км и следователно нарушават договора. Путин предложи да допусне западни инспектори във военните обекти в Калининградска област, за да се уверят, че там няма такива ракети.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

танас

е то някой ги пита швабите

Какао
снимка на Какао

Разбира се, както винаги си "прав". На Путин не може да се вярва, но на Колин Пауъл и Тони Блеър може ... 

VBA...

Питат ги и още как?

 От този Клининград, сън не ги хваща.

inventus

Когато повярват вече ще е късно.

pbdan

Карат руснаците да изстрелват 9М729 чрез установки приличащи външно на С-400. Това е най-евтиното и ефикасно средство за заблуда.

Epikur

 

 Струва ми се че Съединените щати нарушиха и се отказаха първи от договора за ракети със среден и голям обсег на действие. След това Русия беше принудена да се откаже. Това поне беше наскоро и няма как да не се помни.

   А европейските съюзници от НАТО нямат думата. Те са принудени от Големия брат да твърдят каквото им се разпореди. Въпреки че прекрасно знаят истината.

   За нас няма смисъл да се пише. Нашите политици с охота ще потвърдят че черното е бяло, дори без изрично да им разпоредят. А мнението и това, което обикновените български хора  мислят, за щастие все още се вижда по различни форуми.

TRIF007

Epikur каза точно какви са фактите. Много бързо се забравя неудобната истина. Затова пък са архивите. За тези които се интересуват.

j.jelevban

       Не не ти се струва точно така е.А на много умните във форума препоръчвам да сметнат колко е времето за което свръхзвукова ракета ще пристигне от Крим до София.Ще имате ли време да се сетите къде са ключовете на колата?А до Варна и Бургас?

      САЩ постигнаха целта си.Но ние вече сме пушечно месо.За благодарност трябва да предплатим ф16.Та Русия да има време да произведе една ракета повече и да я нацели на кое летище беше.....?А оня новия шев на авиацията като казва,че за нови ф16 трябва инфраструктура знае,че сега нямат шанс да вдигнат и един самолет преди да са ги изпепелили.

риболовец 5

   Жените на руските офицери са се скъсвали от рев, когато са събирали багажа.

   Мечтата на победителите е да живеят при победените.

   

ЛюдоедкаЭллочка

риболовец 5, РФ възстанови тихомълком базите си в Куба.

 

https://zavtra.ru/blogs/rossiya_vozvrashaet_raketi_na_kubu

Россия возвращает ракеты на Кубу

и США не смогут этому помешать

 Константин Душенов

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Липсата на доверие е нерешим проблем... 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

че не може да се има доверие на призива на Русия за мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег в Европа,

 

Тея глупости за кой ги приказват? Русия им казва, че ако американците не разполагат ракети в Европа и по нейните граници и тя няма да разполага в Калининград, а тея се правят на велики. Ами, разполагайте си, бе! После да не ревете, че от Калиннград ви чака смъртоносен залп. На зла круша - зъл прът.

ПГеоргиев

Путин е предложил да не разполага 9М729 в Кьонингсберг, ако NATO не разполагат повече  системите си, влизащи в ограниченията на ДЛРСМД.

Много отговорно и смело предложение към "партньорчетата", на които не трябва да се има вяра за нищо.

Като се има предвид, че Щатите едностранно декларираха, че излизат от договора, считано от 1 февруари 2019 г.,то Владимир Владимирович нямаше какво друго да направи, освен да изтегли Русия през април.

NATO-вчетата говорят едно, а винаги вършат друго.

Не спазиха договореността да не се разширяват на изток, постоянно трупат оръжие  и войски по западната граница на Русия, инсталират оръжейни системи, които имат повишени възможности, а после реват, че някой им показва юмрук под мордите.

Сега големия рев е за хиперзвуковите ракети "Кинжал" и "Циркон". Аман-заман махайте ги, че да преподпишем Договора за стратегическите настъпателни оръжия.

Какви ли не кошмари сънуват във Вашингтон. Измислят си разни глупости, че руснаците се били съгласили. 

Треперковците виждат от всяка консерва да излиза "вежлив човек" с ушанка.

Ами да внимават, че може уискито да струва по рубла в баровете им. 

TRIF007

Не съм симпатизант на Руснаците но НАТО и САЩ се осра**. Ако не бяха ръгнали на правят натовска база в Крим можеше още да е част от Украина.

mi6osp.

Путин предложи Русия да не разполага 9м729 в европейската си част, ако НатО не разполага подобни ракети в Европа. 

Stefan Georgiev

NATO не разполага с  такива ракети в Европа, що се правите на улави с Кур-а?  Що не ни припомните телешкия ви възторг от обсег 480 км на въпросната ракетаи как това е за пред публиката?

Stefan Georgiev

Другарю Щирлиц, партийната книжка се подава от джеба

mi6osp.

Глупости, партнер.

Ограниченията в договора касаят само ракетите, приети на въоръжение.

Защото кой какво е разработвал не може да бъде контролирано и проверявано. 

hamel

Верю, не верю - нашли себе ромашку 😎

vrana2

  Глупусти. Русия не граничи с Грузия.

vrana2

 С Абхазия и Южна Осетия. Учи матчаст и география страны!

танас

Кръстю оръженосеца е един от най-тъпите тролове в последно време

ЛюдоедкаЭллочка

Къци, според моето скромно мнение,  е поредения невеж мутрократичен трол?

pasamaz

😂 Нищо не е като едно време. Почвам да мисля, че германците са "сделани в Китай" 😂

old war horse
снимка на old war horse

берлин: за ракети не вярваме на путин

москва: за ракетите не вярваме на тръмп

и кво?!? пат!

btw, от договора първи излязоха реднеците, ако се не лъжа още февруари 2019-та

vrana2

   Формен негодик. Единственото правилно заявление , което Путин трябваше да направи е, че няма да допусне разполагане ракети  на НАТО със среден радиус на деиствие в Европа, ако се налага и с превантивен ядрен удар.  Нищо друго няма да сработи.

Моите5стотинки

От статията разбрахме че NATO е против Тръмп-миротворецът...

Специално преди изборите Путин намеква за техническо продължаване на договора за 1 год докато се решат новите условия към един по съвременен договор с привличане на още страни в него и с цел да не се образува дори малка дупка в безопастноста на Европа....но положително решението по въпроса може да наклони везните не в полза на NATO....забранени са ракетите от 500 до 5500км а тази фърчи на 490км и кво толкоз...забраниха навремето 100 ватовите крушки за осветление и магазините се напълниха със 95 ватови крушки ....всичко законно....агнето цяло - вълкът сит...

ИвКо

 Русия го нарушава заради отказа си да разреши на самолети да приближават на по-малко от 500 километра от разположения между Литва и Полша руски анклав Калининград 

 А това от статията чете ли го?

 Путин предложи да допусне западни инспектори във военните обекти в Калининградска област, за да се уверят, че там няма такива ракети

hamel

Кой? Просто ми стана интересно, с кво ви пълнят главите.

walco

Аз пък не вярвам на Марийка. 

Страници