Quantcast
Президентът на РС Македония: България е в матрицата на живковизма | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

78 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Кайзер Сoзе

деветдесет и първа Македония е единствената република пусната от Милошевич да се отцепи без война.Черногорците посмяха едва след като последният го прибраха.При все че заедно с чаушеско и Живков подозираха че Горбачов ще използва малцинствата да ги свали.Чаушеско подгони Тимишуара, Милошевич директно обяви че Югославия е сръбска империя и нагази албанците, ние решихме да сменяме имената.С което и трите страни влязаха в батака.

Защо Свободан пусна макетата е интересен въпрос. Както и как ДПС забогатя от трафика на петрол през Македония за Сърбия и руската връзка в създаването на ВМРО - съвременният вариант от двете страни на границата.

muscleagents bayern

Бай Тошо? Цялото БКП се е разпищолило навред из (Народната) Републиката. А наистина бай Тошо е близо до сърцето на всеки втори българин. Само тук в този форум колко са? Алиса, Марк, Борис69, Параграф 69, Мариана и други активни борци. 

Boris65

Аз съм си Чехълче, Соросче и за мене има само един достоен президент - Плевналиев !

танас

Един от създателите на изкуствения македонски език беше Венко Марковски.Сам си разказваше как са прецакали Белградските власти навремето,измисляйки тази нелепост - македонския език.Този тъпанар,Стефо Педарски,съвсем не е наясно.Македонския език е идея на Тито подкрепена от Сталин, а Живков беше против.

Скрудж

Един от създателите на изкуствения македонски език беше Венко Марковски

И той пише няколко стихотворения на "македонски" , но с българска азбука защото макеноската още не е готова:

"Веруеме твърдо в другаринот Сталин,

веруеме твърдо в партийната крепос,

веруеме твърдо в советскиот строй,

веруеме твърдо в армиата красна,

веруеме твърдо в бескрайните степи,

веруеме твърдо в последниот бой!"

 

"Македонци секога сте били

не болгарска кърф ви тече в жили.

Славяни сте со славянски език,

со адети свято що се пазят"

И този човек, после става академик, лауреат на Димитровска награда, носител на орден "Георги Димитров", народен деятел на културата, герой на социалистическия труд, герой на Народна република България.

 

HBK

Разбира се, че е живковизъм. Както е ясно, че сегашна България е пост-комунистическа страна овладяна от живкови издънки. Македонските политици са не само по-европеизирани от нашите „отрочета”, но те са и по-интелигентни. Уви!.

 

P.S. Малко уточнение. Живковизъм това не е комунизъм. Това ви било комплимент. Живковизъм значи болшевизъм. А това значи – „Стани за да седна аз”. С една дума – ПРИМИТИВИЗЪМ.

muscleagents bayern

Авторитетът на България като европейска страна се срути. Срути се от тарикатщина, от меракът да се вземат европейските пари и задължението да угоди на кремълските интереси в региона. Приемът на България в ЕС - едно щастливо стечение на обстоятелствата и не заслужено с нищо от нас, е на път да се превърне в един много лош пример. 

Гандю

Вместо да разтягат масали, северномакедонците е редно да почнат да изпълняват договора от 2017

Доц.Трътлев

По Тошово време съм виждал паспорти на хора от пиринския край, в които пишеше македонец. Някъде около 1970г. Тъй, че този от снимката не е съвсем прав.

 

http://www.librev.com/index.php/2013-03-30-08-56-39/discussion/bulgaria/1552-2012-04-09-11-47-53

Скрудж

Не съм имал паспорт по това време, но доколкото знам до 1972 в паспортите е пишело и циганин, арменец, турчин и т.н. След това пише само : Българин.

Кайзер Сoзе

димитровската конституция не само защитава правата на малцинствата, но и изкуствено създава нови.Между другото-тя е интересен документ

nafta

А ако двете букви преди цифрите на заления паспорт бяха "ШГ", то това се тълкуваше като "шопско говедо". Тогавашен столичанин ми се е хвалил.

Кайзер Сoзе

имало е и мизийци и добруджанци....национализмът и начина му на употреба  е дълга тема

Кайзер Сoзе

факт е че идеята за "православна" федерация започва с филики етерия. завършва с мегали идея и окупацията на Южна Добруджа.Раковси почва с една идея за славянска фвдврация.Имаме две легии в Белград.Завършва с Милошевич, минавайки през империализма на караджорджевите и обреновичите.Дори Благоев пристига от Одеса с балканска федерация и дълго време е македонстващ.виждайки София естествен център.Братята албанци поне не с кривят душата.Живеем на мъничко кьоше с много велики претенции и стратегиеско значение в голямата шахматна дъска.

Кайзер Сoзе

А на юг неоосманизма е комплект със сивите вълци.Плюс бизнесориентираната Русия, икономизираща всичко.Плюс уморена Европа и объркан Хегемон.Идват интересни времена.

Boris65

Памфуций

Всъщност е прав. Българската политическа интерпретация следва постановките от 60те г. (от 1963 г. насетне) на миналия век. Само дето тогава Коминтерна не го споменаваха по разбираеми причини. Ама и линията на Коминтерна и тя беше наложена от българи. 

 

Ех тоя Коминтерн - Лорд Дизраели, граф Андраши,  Ото форн Бисмарк , кралица Викториия, Александър 2, Вилхем 1, Франц Йосиф и прочее комуняги разкъсаха България в Берлин .

Кайзер Сoзе

Също Босна, Афганистан, Етиопия и дори регулираха Китай и Япония

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

И се изправили ръйш ли живковисти срещу титовисти. Тва макетата са глупава нация. Чудят се от къде да откраднат история, че да се сдобият с така жадуваната идентичност. Тръгнали нас да плюят. Ми хайде трошете си коравите чутури с арнаутите - вече ви натресоха втори официален език. Накрая от Северна Македония ще се прекръстите на Източна Албания и целият цирк ще приключи...
По-умните отдавна взеха български паспорти и си пътуват и живеят където си искат. Ама вий дерзайте нацийо древна.
Луно, луно, земльо македонска и за тебе ке се тепаме...
 

Кайзер Сoзе

факт.Докато горят знамето бугарско плащат рушвет , но не за българки индетитет, а за европейски паспорт.Никой не се гордее да е гражданин на страната на Боце и Догана.

Скрудж

В началото си казвах, че избързваме. Току що макетата клекнаха пред Елада и си смениха името, а ние сега искаме да се откажат от история и език. После си казах, че приемането в ЕС ще трае поне 8-10 години от началото на преговорите и това е достатъчно враме да свикнат. Иначе....когато и да ги спрем в следващ етап ще е късно!

Кайзер Сoзе

какво име смениха? и след осем години им предлахаш гордостта да са "поданици" на най-корумпираната и бедна страна в Европа?

geo_19

И тъй като бонго нищо не каза за апела до Омарчевски от 1922 г. се наложи сам да потърся. Е, не е баш това, което твърди...:

 

 Когато държавното кормило е в коравите селяшки длани на Българския земеделски народен съюз неговото правителство въвежда нов правопис. Промяната махва е двойното и е одобрена от Народното събрание. Тя предизвиква ропот сред македонците, намерило израз в писмо с дата 24.11.1922, което Управителният съвет и редакционният комитет на организация “Илинден” отправят до Стоян Омарчевски, оглавяващ Министерството на народното просвещение. Възражението е прието и македонските издания съхраняват дотогавашния правопис, с ятовата гласна. Ето какво Иван Михайлов казва по същия повод: “Тая молба биде удовлетворена - македонските издания продължиха да се печатат по стария правопис, Кирило-Методиевският, който българското правителство не искаше да се признава и прилага занапред като общобългарски. Организацията “Илинден” заяви, че македонските българи ще запазят тоя правопис - свят за българщината - като македонски”

Кайзер Сoзе

повтаряш Дзавела

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Кайзере какви поданици ще са ни тези? Никой не е приритал за тях, че и да се обединяваме с тях. Обединяваш се с някой, който го иска. Сърбоманите от години ни плюят, станаха за смях с древната си история, а сега благодарение на нашите безродници узакониха част от измислиците си. За Европа е все едно, те нас на Балканите и без друго не ни обичат и чувствата като цяло са взаимни.

 

   

 

 

Кайзер Сoзе

гражданинът Кейн не е верноподаникът на нечие величество.

 

 

Кайзер Сoзе

Въпросът е принципен-екзистенциалните проблеми на чужди елити и местна клиентела пречка ли са да се търпиш със съседа, при условие че не може да го пречукаш? Щото така се е решава; "националният въпрос" на "европейското буре с барут".За Скопие ще лежиш ли в окопа, при все че не те искат? Отваряй границата, дай им "добро" и заеби .Всъщност-в момента гешефтарите от двете фракции на ВМРО са основната пречка- едно "пасуване" прецаква целият им бизнес .Сърбия вече не я броя.След колчето Косово е перманентно извън играта.

hick

Основоположник на позицията, че не съществува македонски народ и македонски език е Тодор Живков.

Г-н Пендаровски има право на собствено мнение, но твърдението му е трудно да бъде подкрепено с факти.

 

Ако основоположникът беше Живков, как г-н Пендаровски би обяснил например това, че 43 години преди Живков да е роден, правилникът на четите, образувани за освобождението на България през 1868г. (сиреч - четите на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която преминават, и четата на дядо Желю, която не преминава), съдържа ни повече, ни по-малко, следният текст:

да извоюват спасението и независимоста на живеещия в областите България, Тракия и Македония български народ

Документът е познат в няколко варианта: първият е чернова с почерка на Иван Попхристов (НБКМ – БИА, II В 559 а), вторият е белова, озаглавена “Закон”, а цитатът по-горе е съгласно турски превод, извършен за нуждите на османските следствени власти по намерения у заловен четник български оригинал (Зина Маркова, “Четата от 1868 година”, издание на БАН).

 

На мен ми прилича да няма как.

 

И точно в това е проблемът на г-н Пендаровски и цялата "македонска" нация - че вместо сами да си ги видят подобни прости работи, така се получава, че трябва да им ги казваме и натъртваме насила.

 

Да им припомняме, че не за "добросъседските относи", а за свободата на своите братя българи са мрели 1912-1918 нашите прадядовци (от четиримата мои, на трима къщите им са почернени от тия войни).

 

И понеже не се забелязва в днешна Северна Македония някой да се сеща да каже каквото и да било подобно на горното, почвам да си мисля, че там днес са останали два вида наследници на някогашните българи, за чиято свобода са водени (и загубени!) тия войни.

 

Първият вид - ония елементарни хитреци на дребно, за които и Яворов пише в своите "Хайдушки копнения", и които не че не знаят, ама си мислят, че могат да минат и без да се връщат към подобни работи. За тях ветото може и да проработи.

 

Вторият вид обаче са точно пост-юго-тъпанарите, дето наистина хабер си нямат кои са и откъде идват - било щото са скотове и им е все едно, било щото са дебили, които за двайсет и пет години интернет още не са прочели нищо в оригинал. И за голяма част от които Титова Югославия е върха на сладоледа за всички времена, а българките са фригидни кучки или курви, готови да се чукат за "2 цървени".

 

Ако от първите не може да се очаква кой знае какво, освен когато им се настъпи интереса, то вторите са просто безнадеждни.

 

И са повече. Също така - достатъчно политически активни, че гласът им на практика да решава изборите, поне що се отнася до така наречените етнически македонци.

 

За да е ясно какво имам предвид: според проучване отпреди година, поръчано от Сител, Гоце е "македонец" според 95% от така наречените етнически македонци (https://youtu.be/VAKp963goaE?t=1720).

 

За сравнение, от албанците така мислят 12% - нищо че учат по същите учебници :-)

 

Мъчно ми е да го кажа, но дордето Македония е царство на слепи, в които всеки едноок е цар, единственото, за което може да послужи, е предупреждение за това какво става, когато всичко свястно от един народ се изнесе от дадена територия - интелектуална клоака, в която няма кой да се намери да каже, че царят е гол.

 

При всичките ни кусури, при всичката ни разединеност, с която плащаме за това, България слава Богу е нормална страна с нормален народ, който спори, иронизира и критикува.

 

Обичам го.

Boris65

Комунистите от Берлинския Конгрес сложиха край на Руско - Българските националичти раздули Славяно Българската Държава на половината Балкани.

Цивилизована Европа спря православните шовинисти славянофили и спаси Балканите , Европа и света от праволславния славянски ботуш.

Кире

Ония там нямат нищо общо с нас. Тва са наследници на главорезите прогонили стотици хиляди българи. Просто територията, е загубена, а населението е подменено и това сега са врагове. Нагли и безпардонни. Било каквото било - днес ние само можем да даваме факти за асимилационната политика срещу българите в днешната РСМ и за това, че режимът там не се променил по същество. Тва е мимикрия на жалки създания. 

 

Пък когато и ако оня народ излъчи други лидери, тогава може и да има промяна към тях. Но не се заблуждавайте, че насреща има заблудени българи. Не, не са заблудени, а става дума за особено подла атака срещу България изобщо. Впрочем е добре да се изловят и ония нашенци, които срещу чужди сребърници предават страната си. Да се съдят за измяна.

 

Да направим списък на предателите: почвам с Дечев и Чавдар Маринова, също и Смилов. Ето ви, сега са емнали Мирчев, че бил ползвал език на омразата. Езикът на омразата е и срещу българите, грешно окачествено като "свобода на словото". Свободата на отцеругателството обаче е ограничена. 

licho

И после се чудим защо македонците имат лошо мнение за нас и България. Една камара щуротии и неистини сте написали. Придържайте се към фактите.

РСМакедония никога не е била част от третото българско царство по друг начин а само като окупирана територия. По време на балканската война сърбите я освобождават. И в първата и втората световна война българската армия е била там като окупационна сила. Македония е била след освобождаването си от Турция най дълго време част от сръбското кралство а след това от СФРЮ. Идеята за балканска федерация е по стара от провала на Сталин и Тито. Нейн активен поддръжник е А. Стамболийски. Би трябвало когато пишете за Македония да се замислите и за събитията от периода 1905-1935.

Македонският президент упоменава Живков защото по негово време се преследваше всичко свързано с Македония в една част от България. По време на подготовката за Балканската федерация на хората в Пиринска Македония са сменени паспортите и са докарани учители да ги учат на сръбски и на новия македонски книжовен език. След провала на Сталин учителите са изгонени, част от комунистите с прекалено тесни връзки със сърбите загиват при нещастни случаи или са изпратени в Гърция да подпомагат партизанското движение. В Благоевградско дълги години беше забранено слушане на музика от македонски певци и притежание на такава литература. Предполагам че в СРМакедония са постъпвали по същия начин с българските. По същество няма значение изказването на македонския президент а има значение това как постъпва българското правителство. То постъпва зле, нехайно и престъпно като минира всякакви добри отношения за в бъдеще. Това щеше да е ок ако се каним да окупираме Македония. Но не мисля че ние сме в състояние. Нещо повече, България деградира като държава, собственото и продуктивно население емигрира а ние се зъбим на уж братята македонци. Даже хипотетично да предположим че те утре вкупом приемат че са българи и тръгнат вкупом към обединение с България какво можем да им предложим? Корупция, беднотия, мизерна здравна и социална система. Никакви перспективи ако не си до властта и тн. Ако България беше една уредена просперираща държава, богата и културна то всички македонци до последния албанец вече да бяха станали български граждани. Замислете се и се огледайте. На вас може и да ви се харесва да живеете така. Но не на всички. Засега всичко което може да предложите на братята македонци е само злоба. Не се чудете че отиват после на други порти да тропат.

Страници