Quantcast
Путин: Нямаше агресия срещу Армения и не можехме да се намесим | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

157 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Путин: Нямаше агресия срещу Армения и не можехме да се намесим

Руският президент Владимир Путин обясни подробно в телевизионното предаване „Москва. Кремъл. Путин „защо Русия не е предоставила пряка военна помощ на Армения, въпреки факта, че тя е член на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС). Путин обясни, че Азербайджан започва война срещу Нагорни Карабах, битки се водят само на тази територия, но самият Ереван не признава Република Нагорни Карабах, предава Агенция Фокус, позововайки се на руската преса.

"От гледна точка на международното право това означава, че Нагорни Карабах и прилежащите територии са били и са част от Република Азербайджан", каза Путин. Не е имало агресия срещу територията на Армения, никой не е посегнал на нея. Следователно Русия и ОДКС нямаха право да участват в конфликта.

Що се отнася до военно-техническото сътрудничество с Ереван, Армения получи цялата необходима помощ. Москва направи всичко възможно, за да попречи на Армения да се чувства изоставена и забравена.

Путин подчерта и, че Ереван е имал възможност да сключи споразумение за прекратяване на огъня още през октомври. Тогава Путин убеди Алиев да прекрати войната и той беше готов да го направи. Но Пашинян настоя, че боевете трябва да продължат. Всичко това доведе до превземането на Шуша от азербайджанските войски, което отвори пътя за Степанакерт.

Само пред два дни, на среща в Ереван с арменския премиер Никол Пашинян и арменския министър на отбраната Вагаршак Аратюнян руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Русия възнамерява да предотврати по-нататъшно кръвопролитие в Нагорни Карабах. "Освен това има много работа за, надявам се, установяване на спокоен живот в Карабах и от наша страна, разбира се, основната задача е да се предотвратят кръвопролитията. Това е задачата, която върховният ни главнокомандващ ни постави и със сигурност сме решени да я изпълним ", - каза Шойгу. „Дойдохме с голям план, надяваме се да го изпълним“, каза министърът.

"След подписаното изявление ние спешно прехвърлихме целия миротворчески контингент тук, завършихме тази работа в петък. През тези дни всъщност се разгърнахме на цялата територия на Карабах, бяха поставени 23 поста. Ние контролираме пътя към Степанакерт, Лачинския коридор, разбира се, ние гарантираме напредъка и връщането на бежанците, които са напуснали там ", каза Шойгу.

По данни на руския министър на отбраната, досега в Нагорни Карабах са се завърнали над седем хиляди бежанци.

В събота в Ереван пристигна междуправителствена делегация от Русия, в която влизат руският министър на отбраната Сергей Шойгу, външният министър Сергей Лавров, вицепремиерът Алексей Оверчук, здравният министър Михаил Мурашко и ръководителката на Роспотребнадзор Анна Попова. Руският президент Владимир Путин заяви в петък, че Русия ще изпрати делегация в Азербайджан и Армения, състояща се от ръководители на редица министерства и ведомства. Руският лидер подчерта, че нейната задача ще бъде да разгледа най- належащите въпроси от изпълнението на тристранното изявление относно Нагорни Карабах от 9 ноември, включително хуманитарните въпроси.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е уверен, че режимът на прекратяване на огъня, който е в сила в Нагорни Карабах, ще продължи да се спазва. Той заяви това на среща с президента и с министъра на отбраната на Азербайджан Илхам Алиев и Закир Хасанов, цитиран по-късно от TACC. „Мироопазващите сили вече заеха определените позиции на 23 поста. Завръщането на бежанците започна. Цялата свършена до момента работа естествено дава резултати. През това време се спазва прекратяването на огъня и съм уверен, че ще продължи да бъде така ", каза руският министър на отбраната.

По време на срещата Илхам Алиев оцени високо напредъка по изпълнението на тристранното изявление на ръководителите на Русия, Армения и Азербайджан от 9 ноември, като подчерта усилията на Русия за стабилизиране на ситуацията, както и действията на руските миротворци.

"Ще обсъдим въпроси, свързани с изпълнението на тристранното изявление, подписано от президентите на Русия, Азербайджан и министър-председателя на Армения. Според нас разпоредбите на изявлението се прилагат успешно и това за пореден път демонстрира готовността както на азербайджанската, така и на арменската страна да сложат край на дългосрочния конфликт и да влязат в политически диалог “, каза държавният глава на Азербайджан. Илхам Алиев също изказа благодарност към президента на Русия и лично към Сергей Шойгу за активното му участие в подготовката и приемането на този важен документ.

 

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ:

 

Военнотранспортната авиация на Русия за три денонощия е прехвърлила в Нагорни Карабах повече от 1100 руски миротворци, обяви в началото на седмицата официално Москва. "За три денонощия са извършени 73 полета, превозени са 1103 военнослужещи, 168 единици техника", каза тогава Сергей Шойгу на съвещание за хуманитарните въпроси в Нагорни Карабах при руския президент Владимир Путин. По думите му прехвърлянето на военна техника продължаваше с "25 полета на денонощие".

Според данни на руското министерство на отбраната основата на контингента ще бъде формирана от 15-а отделна мотострелкова бригада (миротворческа) на Централния военен окръг. Командният пункт на миротворческата операция ще бъде разположен в района на Степанакерт. Очаква се контингента да е от общо 1960 военни, 90 БТР-а, 380 едицини автомобилна и специална техника.

Броят на убитите при военните действия в Нагорни Карабах е надхвърлил 4000, а на ранените - 8000, заяви Путин на съвещание за хуманитарната ситуация в Нагорни Карабах. Той отбеляза, че броят на бежанците по различни оценки е десетки хиляди.  "Много културни обекти" и гражданска инфраструктура в Нагорни Карабах са били унищожени, добави руският президент. Русия по молба на ООН се договаря с Азербайджан и Армения за възможността структури на световната организация да могат да присъстват в Нагорни Карабах, заяви на съвещанието руският външен министър Сергей Лавров.

"Поддържаме контакт с международните организации, които се занимават с хуманитарна дейност. Това са преди всичко Бюрото на върховния комисар на ООН за бежанците, Службата за координация на хуманитарните въпроси на ООН и Програмата за развитие на ООН (ПРООН). Всички тези структури присъстват в региона, но не непосредствено в Нагорни Карабах. Сега осъществяваме контакти с нашите арменски и азербайджански колеги и по молба на структури на ООН се договаряме за това, те да могат да разгърнат присъствието си непосредствено в Нагорни Карабах", каза руският външен министър.

Трупове на войници, етнически арменци, бяха наредени в участъци от планински път в Нагорни Карабах, по който се придвижват камиони и бронирани автомобили с руски миротворци, след подписването на мирно споразумение между Армения и Азербайджан, разказва в същото време "Ройтерс", цитирана от БНР.

„Към днешна дата нашата съдебномедицинска служба е изследвала труповете на 2317 загинали военнослужещи, включително неидентифицирани“, написа в социалните мрежи говорителят на арменското министерство на здравеопазването Алина Никогосян. Така актуализираният брой на загиналите от арменска страна увеличава смъртността с близо 1000 в сравнение с последната потвърдена цифра.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Bauleiter

Тцъ! Хич не им се получава на руснаците пропагандата. След сърбите и арменците изедоха дървото, надявайки се, че Русия ще им помогне. Продадоха си ги руснаците арменците заради азербайджански нефт и туй то. "Баба Меца от медеца с лапа лапа и се цапа..." Ше ставам бивш русофил май....

 

woogie

След като се нацамбуркаха в Сирия, където щяха да приключат за няколко месеца, сега старата песен на нов глас. Що победи бяха в Сирия, що нещо ( също, като в Афганистан ) и накрая....нефтените находища останаха под разпореждане и експлоатация от САЩ. Които не се ежеха и не обявяваха победи след победи, като руснаците. И тихомълком и тарикатски гепиха нефта.

bugar
снимка на bugar

След сърбите и арменците изедоха дървото,

 

****************************************************

 

Аха, сърбите изяли дървото, когато сърбите се дървеха на руснаците, западняците им пляскаха. Е след това западняците "пляскаха" и сърбите и то директно. Сърбите си избраха "многовекторната" политика която обясенена на прост език е "едно яре да цица от две майки". Така че сърбите трябва да благодаят на руснаците...

Арменците изядоха същото дърво - техната анти-руска политика. Има снимки по интернета - "Руските окупатури вън от Армения". Та с какво лице същитите тия граждани искат Русия да им помага. За какво???

 

Най важното и вие като дойдете до Великата Османска Империя не врещете срещу Русия. Каквото сте търсили това сте и намерили.

Boris65

Асад дадна нали ? Слава на Порошенко, Обама, Хилари, Мей, Оландо ...

Boris65

Какви договори имаше Сърбия за помощ с Русия ?
Някой нападал ли е Армения ? 

Явно пак вместо факти промиване на мозъци )

 

Нали Сорос и Макрон щяха да помогнат на Карабах и Пашинян ?!?

Въпрос

Какво друго да правят? Да пазят гепеното от други бандити, например.

Въпрос

Какви договори имаше Сърбия за помощ с Русия ?
Някой нападал ли е Армения ? 

Явно пак вместо факти промиване на мозъци )

 

Нали Сорос и Макрон щяха да помогнат на Карабах и Пашинян ?!?

 

Въпросът е в надеждите, не в договорите. Още повече, че ти не знаеш какви договори има Сърбия. Да видим  кой в бъдеще ще разчита на Путин и Русия. Сорос и Макрон получиха  подарък. Както винаги: "хотели как лучьше,  получилось как всегда."

de_Ruyter

Егати жалкарската фейк дивотия изака 😂

Намери ако обичаш, тази обвързаност със срок "няколко месеца". Ако не можеш, си лъжец. 

Второ, Русия изгради две бази на Средиземно море- летище и пристанище. Скоро и в Червено. 

Трето- на такива плюнчовци, с подобни евтини писания, винаги им препоръчвам да вземат две карти на Сирия с военните действия от 2015-та и от 2020-та. 

Приятно занимание, фейкаджия... 

😂

От кога нефта е геополитическа силна карта бе, рапон? 😂

Въпрос

 

Егати жалкарската фейк дивотия изака 😂

Намери ако обичаш, тази обвързаност със срок "няколко месеца". Ако не можеш, си лъжец. 

Второ, Русия изгради две бази на Средиземно море- летище и пристанище. Скоро и в Червено. 

Трето- на такива плюнчовци, с подобни евтини писания, винаги им препоръчвам да вземат две карти на Сирия с военните действия от 2015-та и от 2020-та. 

Приятно занимание, фейкаджия... 

😂

От кога нефта е геополитическа силна карта бе, рапон? 😂

От кога нефтЪТ не е силна геополитическа карта? Ако той не е силна карта, то какви карти има Русия въобще? Оръжията, дето няколко дрони ги правят на скарп? Или други технологии😂?

Да пишеш глупости можеш, да се изразяваш коректно- не. Първите седем години липсват. Правописът и той зле. С други думи типипчен фен на Москва.

j.jelevban

        Напротив.Русия спаси Армения в 12 без 5.Първо като видяха на къде вървят нещата вкараха ''Вагнер'' .После като азерите пробиха фронта на арменската отговорност и редовна армия.До това развитие на нещата доведе неадекватноста на Пашинян или умисъла му.Защото;

         Русия обра негативите;

               1.Руското оръжие показа неефективност./дали защото не струва или е в неподходящи ръце?/

               2.Русия се дискредитира в очите на обикновенните арменци.Неоснователно но факт.

Accipiter

''1.Руското оръжие показа неефективност./дали защото не струва или е в неподходящи ръце?/''

Всъщност въоржението е от времето на СССР.

И нещо интересно.

Соловьев и Харченко:

https://www.youtube.com/watch?v=UOduUot5Hs0

19:05м.

Bauleiter

Пич, смени хапчетата. Ти май усещаш как акаш навътре и бел кон ти пръхти във врата. Къв Вагнер те гони, кви пет лева?! Азерите си ваеха квото си поискаха, турците пуснаха руснаците да изчистат лайната след тях. За да може Лавров да обяснява как и колко бързо се били разгърнали...Срам и позор. Като бивш русофил ти го казвам. Все по-ясно става, че който е чакал от Русия да му помоне, хаир (нарочно използвам турцизъм( не е видял. Та така...

 

Boris65

Като Соросоид ти казвам русофиле !
Пашинян е нашо момче Соросче ! Ние го подлъгахме че ще му помогнем и го подскоросохме да изгони руските окупатори от Армения.

После Алиев му го вкара , а ние с Сорос и Макром му глдедаме сериа.

Светозар

Не преди 1000, а преди 500 години:

„Иван IV (1530 – 1584) става първият владетел, провъзгласил се официално за цар, с което се отбелязва превръщането на Московското княжество в Руско царство.“ - bg.wikipedia.org/wiki/Русия

Boris65

Украина преди 30 години за първи път получи президент. Но я измисли Ленин преди 100 години. Ленин ги създаде , а те му рушат паметниците на баща си.

 

Въпрос

Като Соросоид ти казвам русофиле !

Партията е права и когато греши, нали така "соросоиде"!

А Путин е велик дори когато го прават за смях.

de_Ruyter

Оу, поредния диванен стратег тип ЗИП-а 😂

Русофил мечтаещ за магучия СССР, фалирала система, дотираща десетки фалирали системи... 

Та, защо Русия е трябвало да помогне на арменците, които горяха руски флагове 2018-та? Имаш ли връзка с главния мозък? 

Светозар

"През 11 век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. През този период се появява наименованието Украйна, с което се означава областта Рус около градовете Киев, Чернигов и Переяслав. Християнството започва да прониква през 9 век, като е прието за държавна религия през 988 г. от великия княз Владимир Велики и за неговите нужди са изпратени свещеници и книги от България. Така Киевска Рус става втората славянска държава, в която намира добър прием и се утвърждава глаголицата, а след това и кирилицата.“ - bg.wikipedia.org/wiki/Украйна

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Русия се дискредитира в очите на обикновенните арменци.Неоснователно но факт.

 

Русия се дискредитирала, викаш, а? Армения е страна-агресор. И ако арменците не разбират, че Русия ги спаси от унищожение, това си е за тяхна сметка.

Въпрос

Арменците добре разбират, че Путин ги продаде на Ердоган. Но дори и това не е проблемът. Проблемът са другите наоколо, които някой ден ще трябва да избират между Русия и някой друг. Ако Украйна нанесе смъртен удар по "Руский мир" с помощта на "иноагентите", то Путин го погреба окончателно с помощта на Ердоган.

ПГеоргиев

"Пашинян заявил в ответ, что во время конфликта Армения чувствовала поддержку России, президента Владимира Путина, премьера Михаила Мишустина, и Ереван благодарен за это.

«Конечно, до войны времена были тоже не простыми, но сейчас пришли более сложные времена, и мы надеемся, что в это время мы сумеем углубить наше сотрудничество с Россией в сфере безопасности в том числе. Но не только безопасности – военно-техническом сотрудничестве», – подчеркнул премьер Армении."

Имаме една поговорка: Не е важно колко акъл имаш. Важното е да ти дойде навреме. 

Арменците и Пашинян, колкото и да се славят с хитрост, оказва се не използваха акъла си навреме. 

30 години живяха в заблудата, че положението е тип-топ, че НК е завинаги арменски, че арменската армия е най-силната. И това ди доведе до катастрофа. 

Сега търсят кой им е виновен - азери, руснаци, правителството, МП, времето, слънчевата активност и кой ли още не.

Истината е, че само иединствено руската намеса предотврати пълен разгром и тотално унижение за арменската страна. 

40 дена, от 27 септември та до края на бойните действия, арменците живееха в измисления свят на победата от 1990 г.  и как ще натрият носовете на азерите отново.

Да, да, ама не.

Азерите получиха директна подкрепа от Турция - техника, военни, джихадисти от Сирия и с общи усилия и с по-добро планиране победиха. 

Русия нямаше как да се намеси по ОДКБ, защото войната не се водеше официално на арменска територия. НК не бе признат дори от самите арменци.

И когато Армения бе заплашена от пълно фиаско, Русия използва влиянието си и спря азерското настъпление - къде с добра дума, къде с "пистолет в ръка".

Сега Шойгу е вече в Баку след Ереван. И там убеждава.

По-трудното за Русия сега е не да запази мира, а да предотврати разширяване на турското влияние в Южен Кавказ. Парламентът на Турция е одобрил изпращане на турски войници в Карабах. Шойгу трябва да убеди Алиев, че не е здравословно турци да са в непосредствена близост до арменци. Това ще е теста за Путин и Русия. 

 

Bifidus Essensis

woogie

...САЩ. Които не се ежеха и не обявяваха победи след победи, като руснаците. И тихомълком и тарикатски гепиха нефта.

 

...

 

Bacho Кольо

Че нали затова са там. Кво да правят бандитите, освен да гепят!?!

Тази лъжа докога ще я повтаряте другари?

Петролът си е там и се използва от местното население.

Който твърди, че са го гепили американците, нека първо посочи през кое пристанище са го изнесли.

muscleagents bayern

Бачо Кольо да обясни как хамериканците изнасят петрола! Слушам го с интерес! 

Boris65

Каво пристанище бе човек ? ПАРИТЕ от петрола са в американските джобове и техните слуги . 

usmivko

Първо да посоча, че отново лъжеш и манипулираш. Второ: и ислямисти и кюрди изнасяха краден петрол през Киркут-Джейхан(петролопровод), после се узаконяваше в Израел. В същност те си плащаха оръжието което им се внасяше. Продажбите на нелегален нефт 2011-16 г. доведе до замогване на кюрдите и те поискаха референдум за независимост, но големите сили не бяха готови за това. По късно имаше кратка  операция и Ирак си възвърна контрола.Ето ти три танкера превозващи нелегален нефт.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/06/23/2329863_petrolnata_odiseia_na_kjurdistan/

Hasta la vista

Нека аз да ти отворя очите, драги muscleagents bayern. Начи, в Турция има едно пристанище, казва се Ceyhan, което функционира с пълен капацитет вече повече от 15 години. Има възможност да товари едновременно 2 танкера по 300000 DWT. А тръбата от Азърбайджан до там я започна и построи BP (British Petroleum). Консорциум от големите oil sharks, американски и британски, за благозвучие наречени Oil Majors, работи по въпроса с азерския нефт от Каспийско море и преспокойно си го изнася през Ceyhan. Изнасят и през още едно пристанище в Черно море, SUPSA Oil Terminal, който също е в ръцете на BP PLC...Така че въпросът ти подсказва пълно невежество по въпроса, а за да го преодолееш ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ!

Bifidus Essensis

По данни на руския министър на отбраната, досега в Нагорни Карабах са се завърнали над седем хиляди бежанци.

Имайки предвид, че на тръгване арменците си палеха къщите, никак не е трудно да се отгатне етноса на завърналите се бежанци.

А всъщност точно това е и основната задача на руските "миротворци".

old war horse
снимка на old war horse

А всъщност точно това е и основната задача на руските "миротворци".

и каква е точно тя, светни нас несведущите, плз!

Bifidus Essensis

Да изпроводят арменската карабахска армия обратно към Армения.

И да държат под контрол етническите арменци, докато азерските бежанци се завърнат и установят на територията.

На практика руските миротворци вършат мръсната работа на азерските военни, които нямат нужда да влизат в конфликт с враждебното за тях местно арменско население.

muscleagents bayern

Това , че си стар не е проблем. Това, че си кон е ОК. А това , че идваш от колхоза обяснява странностите в мисловния процес. 

Страници