Quantcast
Грешка в дозирането компрометира Оксфордската ваксина | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

73 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Грешка в дозирането компрометира Оксфордската ваксина

Оксфордският унивеситет и компанията AstraZeneca признаха за грешка, която ще окаже влияние върху реалните резултати от тяхната ваксина срещу коронавирус. AstraZeneca обясниха, че при групата доброволци, която е получила две пълни дози, ваксината е била 62% ефективна, а при групата, която е получила ниски дози - 90%. Производителите са комбинирали двата резултата и така ефективността на ваксината станала 70%.

В прессъобщение на AstraZeneca от понеделник става въпрос за ''убедителни доказателства, че ваксината действа“. Цените на акциите на фармацевтичната компания обаче паднаха, тъй като прессъобщението не представя резултати от нито едно мащабно клинично изпитване от фаза 3, какъвто беше случаят с ваксините на Pfizer и Moderna. Вместо това данните на Окфордската ваксина са сглобени от две отделни проучвания: едно във Великобритания, което е било проведено през май, и друго в Бразилия, започнало в края на юни. Тези две проучвания се различават съществено едно от друго: не е имало стандартизирана схема на дозиране в рамките на изпитванията, нито са били предоставени едни и същи ''контролни'' инжекции за доброволците, които са получили плацебо ваксината. Фактът, че вероятно се е наложило комбиниране на данните от двете проучвания, за да се получи достатъчно убедителен резултат, е първият червен флаг за неясното бъдеще на препарата.

Грешката при дозирането е установена, след като учените забелязали, че някои от доброволците не са произвели достатъчно силен имунен отговор на ваксината, което накарало изследователите да анализират доставките на получените дози и да установят, че са били погрешно изчислени, обясни д-р Менелас Пангалос, изпълнителният директор на AstraZeneca.

AstraZeneca и Оксфорд вече са информирали регулаторите във Великобритания, САЩ и Европейския съюз за грешката в дозирането.

''Грешката всъщност е без значение“, каза д-р Пангалос. "Дори да гледате данните от пълните дози, те казват, че ваксината е над 60% ефективна, което отговаря на праговете за одобрение".

2740 души са били инжектирани с половин доза от ваксината, а след това с пълна доза, посочват от AstraZeneca. Общо 8 895 души са получили две пълни дози. Никой от групата с ниски дози не е бил над 55-годишна възраст. От компанията обясняват, че младите хора развиват по-силен имунен отговор и според тях това е е причината ваксината да се е оказала по-ефективна, а не размерът на дозата.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

hamel

Фактът, че вероятно се е наложило комбиниране на данни от две отделни проучвания, за да се получи достатъчно убедителен резултат, е първият червен флаг за неясното бъдеще на препарата

Това не е червен флаг, това е ЛЪЖА и ИЗМАМА!

Boris65

Така е когато ползваме Крадени Технологии ( 

hristob

кой ли ще обере пешкира, че не може да ползва ексел?

Baskerville
снимка на Baskerville

кой ли ще обере пешкира,

Който опере пешкира , той и ще го простре.

Льо Клер

Сещам се за "Опасно лекарство" на Артър Хейли. 💉

Бухта

'Практичните британци', както галено ги наричат форумците, които върло одобряват брекзит.... 

 

 

I rest my case, Your Honour 🤡 

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Нерде ваксини, нерде брексит...

Астра Зенека фалшифицирали резултатите - каква изненада :) Въпрос на време е да лъснат и останалите. Но пък борбата е за едни милиарди, така че никой няма да позволи истината да му попречи да ги изхарчи...

Epikur

 

  Преди всичко искам да уверя колегите, че не съм антиваксър, изкарах "Ковид19", но преди това бях се ваксинирал срещу обикновения грип.

   Обаче в този случай, при недоказано време за изпитания на ваксината, сериозно бих се замислил. Дали е по-добре да се ваксинираш(за себе си не смятам, защото се надявам да имам имунитет след "Ковида"поне 6-7 месеца), но за други хора, включително мои близки. Има ваксини доказали се във времето, но при тези не е така. Ако след две, три, пет години започнат проблеми със сърцето, с бъбреците, появят се тумори и съсиреци, кой ще поеме отговорност? "Астра Зеника" ли ? Съмнявам се, не по-скоро съм убеден че могъщите национални и транснационални фармацевтични компании, с лекота ще се измъкнат от отговорност. На тяхна страна са милиарди долари, най-едри адвокатски компании, политици... Отсреща болният е сам и незащитим.

indiec

Поздравления за коментара. Между другото, чува се, че ваксинирането срещу грип помага за по-леко протичане на ковид-а. Що се отнася до фармацевтичните компании - много от тях получиха пари на зелено и още дълго време няма да се знае какво точно предлагат насреща. Още повече е неприятно, че ваксинирането силно се политизира - руските и китайските ваксини се игнорират априори. А не беше такава представата ни за капитализма и свободноя пазар, нали.

Дзопино

ако не греша имаше публикация че тези фармацефтични компании са се договорили да продадат ваксините само при условие че не носят никаква отговорност. писаха преди месец мисля

Александър Коларов

"(Reuters) - AstraZeneca has been granted protection from future product liability claims related to its COVID-19 vaccine hopeful by most of the countries with which it has struck supply agreements, a senior executive told Reuters.

With 25 companies testing their vaccine candidates on humans and getting ready to immunise hundred millions of people once the products are shown to work, the question of who pays for any claims for damages in case of side effects has been a tricky point in supply negotiations.

“This is a unique situation where we as a company simply cannot take the risk if in ... four years the vaccine is showing side effects,” Ruud Dobber, a member of Astra’s senior executive team, told Reuters.

“In the contracts we have in place, we are asking for indemnification. For most countries it is acceptable to take that risk on their shoulders because it is in their national interest,” he said,"

 

https://uk.reuters.com/article/us-astrazeneca-results-vaccine-liability/astrazeneca-to-be-exempt-from-coronavirus-vaccine-liability-claims-in-most-countries-idUKKCN24V2EN

Zayo Bayo na kafe

И как ще знаеш, че е виновна ваксината дето си я взел преди 5 год.? Щото аз не съм се ваксинирал и пак имам бъбречни проблеми? Или викаш, ваксината е виновна, че на 83 не ми става оная работа?

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Ми не е толкова трудно да се докаже, че е ваксината, ако подобни симптоми се проявят при много хора. И ако разбира се не се заметат данните, както масово се прави и сега. Нетествана ваксина си е руска рулетка. Това променя директно цялата ни имунна система. Оттам нататък всичко може да се отключи, ако се получи грешен имунен отговор.

Greg.

Като ти се появят съсиреци и тумори к'во те топли кой щял да поеме отговорност? Такъв поглед към проблема е неприемлив. Това му е лошото на капитализма и пазарното стопанство. Натрапваната мантра, че всичко е пари или се решава с пари, просто не е вярна. 

hamel

👍

Доц.Трътлев

А с много пари?😉

Aniki

Като ти се появят съсиреци

тогава можеш да разчиташ на фраксипарин който да си купиш от аптеката! Оф, чакай, то май го няма... 

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

С много пари става още по-страшно...
Но да, това е най-точното определение какво е сбъркано в днешното общество. Всичко се свежда само и единствено до пари.

скайспирит (непроверено)

Оксфордският унивеситет и компанията AstraZeneca признаха ...... 

Това не може да бъде вярно. Такива грешки се правят в изостаналите азиатски диктатури - Русия и Китай. В света на демократичната оПщност се спазват най-строгите научни, технологични и пр. стандарти. Печалбата няма значение, когато става дума за здравето и човешкия живот. Нали така, партнерс? 

 

Иначе серизно - бясната жажда за печалби на меринджеите и акционерите води до това - откровена фалшификация на резултати. Това не е грешка, а чиста проба нагласяне на резултат и изводи. И всеки, който се е занимавал с научни изследвания ще го потвърди. 

пенико

" Това не е грешка, а чиста проба нагласяне на резултат и изводи. И всеки, който се е занимавал с научни изследвания ще го потвърди. "

Методът на професор Наго Диго е отдавна известен .....

марк

 

 

 

                                   Epikur , аз лично предпочитам да си търся лек за болките след 5 г. , пред варианта да не дочакам сега Нова година .

eussr

Честито, печелиш Наградата на Дарвин за тотално сбъркан самообричащ се индивид! Бързо си шибвай "ваксината" с 60% ефективност и Х процента яснота за странични ефекти,  че яростната корона с 99% шанс за преживяване те чака зад ъгъла!

Flamand

Такива грешки се правят в изостаналите азиатски диктатури - Русия и Китай.

Не. Там такива изпитания, следени под лупа от независим регулатор и с публикувани резултати не се правят, затова няма и такива грешки. 

hamel

Дрън- дрън.

Фпрочем, Едуард Дженър на колко души е изпробвал ваксината си срещу едрата шарка?

Което не отменя "Дрън-дрън"

Та, на колко?

Epikur

 

Коментарът ти не е уместен. Едуард Дженър е един обикновен селски доктор, който е виждал ужасната смърт от едра шарка и не е можел нищо да направи за да спаси хората, които идвали с последна надежда при него.

  Обаче е бил наблюдателен и забелязал че кравите боледуват от нещо подобно, но не умират. Освен това е забелязал също, че жените които са се занимавали с кравите не боледуват от тази болест, или ако се заразят я прекарват по-леко и успяват да оздравеят. Така решил да ваксинира с " кравешка шарка" едно момче от селото и го наблюдава. Момчето развило температура два- три дена Дженър е бил "на нокти" защото ако момчето починело, щели да го разкъсат. Но то постепенно оздравяло. Това му дало смелост да обяви измислената от него "ваксина срещу едрата шарка"

   Защо обаче смятам че коментара ти е неуместен? Защото "Ковид 19" не е болест с такава висока смъртност и нелечимост каквато е била вариолата. Там просто човечеството е търсело нещо бързо срещу таза "чума". Освен това не можем да сравняваме нивото на медицината днес, с онова време. Въпреки това остава смайващо че не великите световни фармацевти, а селски доктор са открили ваксината. При това тя е ефикасна до днес с никакви странични явления.

Аладар

    Унгарците грабят руската ваксина с жп вагони, а ний политкоректно се назландисваме. Руснаците строят нов завод за ваксината за да има за всички.

    Спряхме южния поток ще спрем и ваксината спутник.

Светозар

Путин и Орбан ваксинираха ли се?

SvSophia
снимка на SvSophia

Дъщерята на Путин се ваксинира. Преди доста време.

Е, и?

hamel

Е, Софи, те така правят княгините. Дъщерите на руските императори, князе - отиваха на войни, като медицински сестри.

Ето Юлия Вревска

Юлия Вревска е родена на 25 януари 1838 г. или 1841 г. в град Лубни, Полтавска губерния, в семейството на потомствения руски дворянин генерал-лейтенант Пьотър Варпаховски. Омъжва се за генерал-лейтенант барон Иполит Вревски през 1856 г. Съпругът ѝ е убит в Кавказката война при щурма на аула Китури на 20 август 1858 г.

Участва в Руско-турската война (1877 – 1878). При обявяването на войната продава бащиното си имение „Стàрици“ (Старицы) в Орловска губерния, като със събраните пари набира доброволчески отряд от 22 медицински сестри и доктори. През април 1877 г. пристигат в Кишинев в Действащата армия.

SvSophia
снимка на SvSophia

Ние с тебе си знаем, че детето е по-скъпо от себе дори.

А някои форумци явно разчитат на слабата памет на останалите форумци.

Страници