Quantcast
България отхвърли идеята на Меркел за затваряне на ски курортите | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

23 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
България отхвърли идеята на Меркел за затваряне на ски курортите

Германия поиска споразумение със страните от ЕС за затваряне на ски курортите поне до началото на януари. Канцлерът Ангела Меркел заяви, че се полагат усилия за постигане на общоевропейско решение в тази насока. Маркус Зьодер, премиерът на южната провинция Бавария, подкрепи идеята, а италианският премиер Джузепе Конте заяви, че ски ваканциите могат да ''осуетят всички усилия, положени до момента“.

Българското министерство на туризма обаче отговори, че Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, тъй като още през октомври са били направени сериозни инвестиции в противоепидемичните мерки, предаде ''Нова телевизия''. 

Според мерките туристите задължително трябва да носят предпазна маска, когато са в кабината и на лифт станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтове ще бъде ограничаван по преценка на оператора. Кабините ще се дезинфекцират по график, което важи и за ски гардеробите. Групите в ски училищата не могат да надвишават 10 души. Министерството на туризма обещава да не се правят никакви компромиси с противоепидемичните мерки.

Огнищата на коронавирус в алпийските курорти като австрийския Ишгъл изиграха ключова роля в експоненциалното разпространение на вируса по време на първата вълна на пандемията по-рано тази година, като туристите от няколко европейски държави се върнаха с Covid-19 след ски пътувания в чужбина.

Джузепе Конте поиска от италианците изобщо да не пътуват по време на коледните празници и призова всички останали европейски държави с големи ски курорти да се споразумеят за общи правила. Туристическите оператори в Италия представиха нов протокол за безопасност, ограничаващ ежедневните продажби на ски карти и броя на хората, които могат да използват ски лифтове.  "Ако Италия затвори лифтовете си без подкрепата на Франция, Австрия и други страни, италианците могат да отидат в чужбина и да пренесат болестта", предупреди Конте.

Ски курортите в Италия носят на страната годишни приходи от около 11 млрд. евро, като приблизително една трета от сумата се генерира през през Коледа и Нова година.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че "няма да бъде възможно" ски курортите в  страната да бъдат отворени преди коледните и новогодишните празници и че Франция се е координирала с европейските си съседи по този въпрос, макар Париж да започна поетапно облекчаване на мерките, предаде вестник ''Гардиън''.

България обаче не е единствената страна, която отказва да отложи ски сезона. Швейцария, където някои ски курорти вече посрещат туристи, се надява социалното дистанциране и строгите правила като задължителното носене на маски на лифтовете да позволи на местния зимен туризъм да съществува.

Австрия също не е съгласна. ''Ако ЕС всъщност принуди ски курортите да останат затворени, това ще означава разходи до 2 млрд. евро“, каза финансовият министър Герно Блумел. ''Ако ски курортите трябва да останат затворени, ЕС трябва да предложи компенсация“, каза той.

Предвижда се австрийските курорти, които допринасят за около 15% от БВП на страната, да останат затворени до 7 декември.

Към статията във в. СЕГА
независим експерт

начи па им се обясни на тъпите чужденци (европейци), че:

1) Само България може да инвестира достатъчно в хигиена, а също и да гарантира надеждна организания на мероприятия, без да се пренася зараза. За справка - ситуацията с корона в България

2) по-скоро ще затвори болниците, отколкото ски курортите

Уиндрайд

Дилема ми е! Хем ми се ходи на Ски, хем ме е шубе от пустата Корона, че сме голямо домакинство с възрастни. Но си мисла, че мястото където е опасно са кабинквите лифтове като Гондолата на Боровец и Банско. На откритите четериседалкови, когато не се чака опашка, си мисла е сейф. Вероятно ще ида да плъзна, сигурен съм курортите ще са празни и никъде няма да се чакат опашки по откритите лифтове. 

Случаен787

Лифтовете са сейф. Проблема са заведенията. В курорта Ischgl масовото заразяване  стана в дискотеката и баровете. Барман е заразил около 300 туристи докато се разбере, че болен от Ковид19.  40% от населението на Ischgl е с антитела, за сравнение   Стокхолм - 15%.

gggeorgy

И лифтовете и карането са ок, мнооооого по-ок от йога, фитнес и всичко друго на закрито! Никой няма да се забива по барове и дискотеки! Да си инструктира хората леля ти Меркел да не се наливат и бутат по заведенията :)

KTP

Начи ного у страшен тоа Ковид, обаче заповедта за локдауна я пускаме СЛЕД като мине черният петък, не преди, щото "човешкият живот ни е ногу важен", обаче пазаруването в моловете и ни е ПО-важно... и няма да ходим на работа и пр. и пр... ма що па да не отидем на ски! 

Chesanot
снимка на Chesanot

Заглавието да се чете:

 

Цецка Кафето и Цеко отхвърлиха идеята на Меркел за затваряне на ски курортите

Калпазанче

На Цура и на Цеко бизнесите требе да се вардят! Лично смятам Витоша за възможна алтернатива но опашките ще са грандиозни.

PlaNed
снимка на PlaNed

Дайте да дадете!?

Напънете се още малко! Какъв е този лилипут Лихтенщайн, който все още е преди нас по смъртност?

 

Идиоти! 💨

Случаен787

Лихтенщайн (население 36 000) не играе честно с нас. Всеки ден им  пристигат в  подкрепа  почти 10 000 гастарбайтера  от Австрия и Швейцария.

Andrij

На бабичката нищо не и пречи да затвори достъпа на немски граждани до зимните курорти.По същата логика България и Румъния може да поискат затваряне на всички месопреработвателни предприятия в Германия,заради хилядите случаи на клъстерно заразяване в тях.А там работят хиляди румънци и българи,които после ще донесат заразата в страните си.Аман от жени на ръководни постове.Не защитавам ски-курортите,нямам конфликт на интереси,на 45 прекратих ските,заради евентуални счупвания и тежки травми.

AliBabah

Абе то така и така чужденци няма да дойдат, но Цеко и Цеца се надяват българи да окупират Банско и Пампорово, както стана лятото на морето.

Обаче при ценоразписите в зимните курорти, колко ли българи ще клъвнат?

Peter Sokolov

Цеко с банка спасена от държавата и бездънен кипърски кладенец за парите на вложителите. Концесия на Витоша, където лифтове пустеят и се разпадат и няма кой да му каже нищо. Няма такава банка, няма такава концесия. 

Хулиган

Отдавна съм ви предложил да минете на ски с колани.

Пантите свободно, баирите са ваши.

Няма Цеко, няма Цеца.

Тиквите са далеч, долу в полето...

.....................................

http://www.drago.info/

Luckbox

То па като отворят ски курортите и като се юрнат чужденците да идват на ски, ще настане един бизнес, не ми говори. А Банско без чужденци няма никакъв шанс да има успешен сезон. 

Тази година мутрите по курортите ще трябва да приемат, че ще са назад - независимо дали курортите са отворени или затворени. 

indiec

От една страна - вирусът затвори курортите (фактически), от друга страна дразни този напън за федерализиране на ЕС. Нека Германия, Франция и който иска да си спират своите граждани. През лятото Гърция не си затвори морето, нали?

 

ЛАФЪРДИЕВ

Тъй де... Довчера Далаверко за затваряне и на парковете се бореше.. Сега ша мирася..

За сметка на метресата му. Която от утре ша почне да са фали как ша са пълнят хотелите по ски курортите.. Кат не можа да ги напълни с карантинирани..

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Види се, товарищ Релсович уже обсудил етот вопрос с тов. министерката СИ.Връз мек матрак, след буртилка шампанац(но не имитационно ''Искра'', а поне ''Арман де Бриняк''), в Адамово-Евин дрескод(бррр, потресаващо!).

Дори литературният ни герой Големанов би завидял на световната важност на тоз чиляк, дръзнал да се изрепчи на клетата Ангела.Ще ни зтваря курортите тая!Хайде, де!Коя си ти, ма!?Курорти може да затваря сал самият той!И то след като лично извърши проверка в 23 часа, разгонвайки туристите, като керкенез врабци.

Никса

 Бе как ще затварят курортите, там е чист въздухът, планински. Нема страшно, гарантирано от ОНД Радев! 

Oraсle

Е сега вече глупавите западноевропейци сами ще се прецакат и цял свят ще се изсипе у нас да кара ски...🤘

Solace

За да има ски, трябва да има сняг. Вчера нямаше, не зная дали до Коледа изобщо ще натрупа достатъчно. 

Иначе, високопланинските езера вече са заледени, може да се карат кънки...

Алиса в странат...

Ските - април месец.

tatyana1

Аз пак не загрвам! Заведенията няма да работят, само лифтовете и пистите? И хотелите ли? Или ще спят по пистите и ще им доставят храна пак там?