Quantcast
14 еднакви пътни знака са поставени на улица от 300 м | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

42 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
14 еднакви пътни знака са поставени на улица от 300 м

На пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи пътен знак за предимство беше поставен многократно през около 10 метра. Снимките, показващи направеното, бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха множество коментари. Общо 14 пътни знаци са поставени на малката уличка, която води към местното гробище.

„За поставянето на знаците отговарят проектантите. Проектът е съгласуван и финансиран. Приемателната комисия предстои да се произнесе до месец дали трябва да бъде така”, коментира пред Нова тв кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев. Той разказа, че става дума за улица по проект на община Бойчиновци през Държавен фонд "Земеделие". Тя е била проектирана от софийска фирма. Първоначално в социалните мрежи се разпространяваше, че знаците са 9, но Сретениев уточни, че били дори 14.

Той разказа, че проектът е за 1 120 000 лв и в него се включва изграждането на тази и още четири улици в други села. Сретениев изрично уточни, че само тук знаците били толкова много.  Тези знаци били одобрени и от проектанта, и от финансиращия орган. Той все пак допусна, че може да става дума и за грешка, но това ще да го реши приемателната комисия. Според него възможно било по този начин проектатът да иска да повиши вниманието на шофьорите.

„Видях, че знаците са повече. Смятаме, че ако има някаква грешка, ще се отстрани от приемателната комисия. Няма опасност да стане катастрофа заради знаците”, пък е обяснението на кмета на Мадан Ангел Ангелов.  

От КАТ - Монтана заявиха, че не са одобрявали поставянето на знаците. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Led Eisblock
снимка на Led Eisblock

Общо 14 пътни знаци са поставени на малката уличка, която води към местното гробище.

 - Анджак де, Път с огромно, 14 пъти подчертано предимство за към Светлото бъдеще! Щото то друго вече не остана...

😎

mick

Парите трябва да се вземат.. ако ще и да се бяга на място и да се слагат 100 знака на метър.

pgp

Много правилно. В смърта всички са равни. Поне веднъж в "живота си" на всеки се дава шанс да се почувства с предимство.

inventus

На мен също ми прилича на гавра но ако не е гавра със сигурност е грешка.  Вероятно са се чудили къде да ги поставят щото да могат да надуят сметката но нищо не пречеше да ги дадат нациганите. Халумин бе бате!

nafta

Обикновено тенеке. А новите даже не са метални.

Мариана Кълвачева

Моливът на счетоводителя винаги е бил по-важен от лопатата на бачкатора.

Michael
снимка на Michael

Точно това ме ядосва в приказките за злоупотреби - който и да говори, каквото и да говори, властта на прокетия молив винаги се увеличава, а уж темата е как да не се краде. Е, все някой ден всяка цивилизация стига до момент, в който моливи много, но лопатите са безнадеждно изчезнали. Може да е злорадство, но това ме крепи, че всички "мислители" накрая лично или чрез поколението си все ще изживеят това невероятно "удоволствие" да видят края на собствения си "успех".

Stefan Georgiev

За това ли през соца счетоводителите взимаха по 180 лева, а бачкаторите по 700?

mick

Така ще е когато в тия проекти целесъобразността липсва. Има само формални правила - за разходите. А дали всичко това има смисъл - не.

ИИ79

Каква класика, каква хубост! Браво!! Браво!!!
Да живей безсмъртният български(!?) проектант/строител/чорбаджия (или който там е отговорен за тази прелест).

Нафарфор

Проектът е съгласуван и финансиран.

 😄

Деянов
снимка на Деянов

Прилича на подготвено правителствено трасе....Може ТОЙ да дойде да го открие и да отпътува с Жипката към....бъдещето си!

de_Ruyter

Ловката, Славка и младото пиколо от хотел Берлин са на спешна оперативка за опорки. Радев? Дъждовете? Путин? Радан Кънев или Йончева?

 

Значи, пустите видими резултати, ей... Това няма как да се пропусне. Видима корупционна простотия. Поредната. Проектът е отчетен, парите са взети. Следва изява на зам министър Нанков който уверява, че знаците са били така замислени, свършили са работа и парите не са платени още.

😂

Oraсle

Общо 14 пътни знаци са поставени на малката уличка, която води към местното гробище.

 

 

Това не е пътна маркировка, а инсталация.

Royal Ranger
снимка на Royal Ranger

Иска ми се да си го представя като арт-инсталация. Не мога да допусна, че е възможно да става въпрос за технически проект, който е проверен от поне от двама други, освен проектанта 😡

Хулиган

Съвсем нормална ситуация!

Все пак на 80-те процента през 10 метра трябва да им се напомня, че пътят е с предимство.

Иначе те бързо забравят.

И правят задръствания...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/29/kak-nauchihme-samosvalite/

 

скайспирит

Този знак струва 46 лв. според сайта на една от фирмите, които ги правят. Цинковата тръба е 20 лв, монтаж и др.материали - всичко да стигне до 150 лв. . Да сложим стандартна такса на ГЕРБ - "Чекмедже" и други разходи - да е 300 лв. един знак. Е, много на дребно е далаверата на проектанта. Цялата улица трябва да е със знаци. 

stainbek

Абе не ги съжалявай колега. 220 000 лв. за 360 метра уличка.Милион и двеста за общо километър и половина селски улици. Няма земни работи, няма тротоари. Само асфалт и маркировка. Естествено само с един допуснат участник.Куче влачи, диря нема. Мили родни картинки.😠 ГЕРБ-работа, работа, работа

Zmeja

pgp

Много правилно. В смърта всички са равни. Поне веднъж в "живота си" на всеки се дава шанс да се почувства с предимство.

Когато на Манго му казали, че всички са равни само в гробищата, той възразил: "Да, ама само от долу".

ГАМЕНЧЕТО

Сложили знаци а туртуар не, улица има канафка не.

geo_19

От една наредба:

 

Чл. 14. (Доп. - ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) Пътните знаци и другите средства за сигнализиране трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението. (2) Минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта на движение V (в km/h), е, както следва:

1. при V до 30 km/h - 50 m;

2. при V до 50 km/h - 100 m;

3. при V до 90 km/h - 150 m;

4. при V над 90 km/h - 250 m

known

От същата наредба:

Чл. 51.(Изм. и доп. -ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) (1)Пътните знаци относно предимството се използват за определяне на реда за преминаване на пътните превозни средства през кръстовища и стеснени участъци от пътя.

(2)Пътните знаци Б1 "Пропусни движещите се по пътя с предимство", Б2 "Спри! Пропусни движещите се с предимство!" и Б3 "Път с предимство" се поставят на кръстовища.

 

Много кръстосана таз уличка, бе.

Звън®
снимка на Звън®

14 еднакви пътни знака са поставени на улица от 300 м. Пътната отсечка е част от проект за 1.1 млн.лв и води към селското гробище

Проектантите не заслужават да бъдат обвиняване в някакви дребни прегрешения! Пред нас са истински творци-авангардисти. Та това са автори на ново изкуство, което се експлицира чрез композиция от пътни знаци. Неговите думи са пътните знаци, чиято подредба пък кодира посланията на автора. Давам за пример една възможна секвенция от пътни знаци. Тя е предназначена да се разположи на ремонитрания участък в с. Мадан, водещ към гробищата. Последователността представя шеста част "Сбогуване" на Малеровата симпония "Песен за земята". Ето как изглежда тя, изразена чрез пътни знаци.

 

Знак Д12 "Край на населеното място"

Г8 "Движение само надолу след знака"

В30 "Забранена е употребата на звуков сигнал"

Д9 "Тунел"

В24 "Забранено е изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на катафалки без кош"

А36 "Възможно е ниско прелитане на ангели Господни"

В34 "Край на забраните, въведени с пътни знаци"

stainbek

☝️😂😂😂

Някъде в тази последователност- за да се повиши още вниманието на пътуващите/както каза кметът/ бих добавил Д4 " еднопосочно движение след знака" завинаги

ИвКо

Предполагам договорката с изпълнителят е за колко пари да се изпълни поръчката и те са могли и кебапчийница да направят стига да се улагат в сумата, а за това дали знаците следва да съществуват думата има ДАИ и то при или след приемането на обекта.

nebenebe

Другари, туй не мой бъди. За мен е провокация. Нинова ги е набучила нощес, за да дискредитира ТБЗБХ точно преди изборите. Аз се подразних от кривия стълб. Боде очите на стилните хора. Да се оправи час по-скоро! Как ша ходим на избори с криви стълбове? То само туй да е.

Basilisk

Просто още една нагла кражба. Nothing to see here.

Дохс_Читем

Добро решение за разсеяни, късогледи, бързащи, говорещи по телефона водачи, въобще такива, тръгнали към гробищата. От Специалната теория на относителността е известно че при движение със скорост, близка до тази на скоростта на светлината, дължината се скъсява по посоката на движение. Водач, движещ се с такава скорост, вижда всички тези знаци като един!

 

Има и по-прозаично обяснение: вероятно проектантът е имал основание да смята, че много от тези знаци ще бъдат откраднати или повредени и е предвидил запас.

 

Обаче, ако целта на проектанта е била да си направи бъзик с водачите, не му се е получило.

За качествен джумбуш знаците е трябвало да бъдат подредени по следния начин, а така също непременно да има полицай, следящ за тяхното спазване (примерен вариант, приблизително разстояние между знаците 23 м):

 

1) В26 "Забранено е движение със скорост, по-висока от означената", ограниение 90 km/h

2) В26 "Забранено е движение със скорост, по-висока от означената", ограниение 60 km/h

3) В26 "Забранено е движение със скорост, по-висока от означената", ограниение 30 km/h

4) Г17 "Задължителна минимална скорост", 60 km/h

5) Г17 "Задължителна минимална скорост", 130 km/h

6) Б2 "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство"

7) В26 "Забранено е движение със скорост, по-висока от означената", ограниение 50 km/h

8) В26 "Забранено е движение със скорост, по-висока от означената", ограниение 90 km/h

9) Г2 "Движение само надясно след знака"

10) Г3 "Движение само наляво след знака"

11) Г2 "Движение само надясно след знака"

12) Г3 "Движение само наляво след знака"

13) В34 "Край на забраните, въведени с пътни знаци"

14) Б2 "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство"

Льо Клер

Такива знаци осигуряват голямото ни предимство към първото място по смърност! 💀

d5555

Това може да бъде измислено само от някой малоумник гробар.

Страници