facebook
twitter

Вие сте тук

16 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
50 служители от Спешна помощ в Русе подадоха оставки

50 служители от Спешна помощ в Русе подадоха оставки, съобщава БГНЕС. Медицински персонал и шофьори настояват за по-добро заплащане и условия на труд. Освен това искат директорът на центъра, изпълняващ длъжността – д-р Недка Дикова да остане. Предизвестията за напускане изтичат след по-малко от месец. Работещите в Спешна помощ не могат да се ангажират с прогноза какво ще се случи след това.

Много е тежко положението за медиците от Ветово, които обслужват близо 22 хиляди души с една линейка. Ако екипът напусне, 12 населени места остават без Спешна помощ.

След протеста миналата седмица, все още никой не е дал отговори на въпросите на медиците. Затова те искат среща с представител на здравното министерство.

Както и на протеста, работещите в Спешна помощ отново изразиха подкрепа за д-р Недка Дикова, която е изпълняващ длъжността директор на центъра. Затова медици и шофьори настояват тя да остане начело, вместо спечелилата конкурса за длъжността доктор Иванка Маринова. 

Във връзка със създалата се ситуация в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, министър Кирил Ананиев разпореди да бъде извършена проверка на дейността на му в периода 2017 г. - началото на месец март 2019 г. Това съобщиха от здравното министерство. Експертите на Дирекция "Вътрешен одит" ще проверяват дали законосъобразно са определяни и осчетоводявани разходите за заплати, както и дали са приложени контролните механизми, свързани с разходването на средства за възнаграждения в центъра. От понеделник и финансови инспектори на АДФИ също проверяват центъра, се казва в съобщението на здравното ведомство.

Към статията във в. СЕГА
wvw

Дано утрая някак си, че без Спешна съм за оня свят! Утрая докато се нормализират нещата...а дано, ама...

dobadoba

Подаването на оставка не означава неявяване на работа.

Има поне 30-дневен срок на предизвестие.

⚓️

Сестрите не им се яде ориз само май, искат и месно...

Осил

За тях ще има ли осем милиона?

Душко

Отдавна съм казал !

На намс медицина и образование не са ни нужни !

Това са комунистически глупости и отживелици !

Демокрация е нужна не медицина !

УмноКрасивЧуств...

Паре нема. Точка. За медиците де. Ааама ха, за кви се мислят тия? За ходжи ли? За Локхийд Мартин? Га ни щеш, ку щеш. Лекари бол, от Сирия, от Афханистан, от Либия, ама виж овчари, овчари нямаме. 

buratinob

Кат няма бърза помощ викаме ходжи.

Казват че помагали.

Ето и държавата ги избра за по-добрите лечители.?

Моите5стотинки

от Гюргево

Toestaz

В БГ времето върви назад, я кога стана 18 век, турското робство пак си е тук. Кви  коли на Спешна помощ бълнувате, доктор на велосипед, това е най многото на което да се надяваме...

R.Atkinson

За кво турско робство бълнуваш бе, байно!

Че са те върнали в 18 век - да, любимите ти Бойко и Цецко, за които винаги гласуваш, те върнаха!

За турско присъствие обаче може само да си мечтаеш!

Турция е модерна съвременна държава с МЕДИЦИНА, с ОБРАЗОВАНИЕ, със СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ, с промишленост и селско стопанство, с ЖИЗНЕНО РАВНИЩЕ!

А ти - ти си тъмен балкански субект! Турция ти се смее на акъла!

На твойта тиква се учат да бръснат българските тикви, платени от американските либералковци!

fierсe
снимка на fierсe

Както и на протеста, работещите в Спешна помощ отново изразиха подкрепа за д-р Недка Дикова, която е изпълняващ длъжността директор на центъра. Затова медици и шофьори настояват тя да остане начело, вместо спечелилата конкурса за длъжността доктор Иванка Маринова. 

ей те тука е ключът от бараката,

след д-р бахчеванова, която създаде цсмп

от нулата в кьоравите години на прехода,

медиците имат високи изсквания към човека, който ги ръководи!

ivanko77

50 души подават оставка и си искат директорката, не знам каква част от персонала са - много ли, малко ли, но за да им благодарят им пращат одит от здравното министерство и от адфи, нещо не го разбирам това.

Седем с един...

Комай сичките. И кво толкова има за разбиране? Бачкат за шест - седемститин кинта кинта на месец, че и ги бият разни пияни примати...

PlaNed
снимка на PlaNed

Не виждам това по никакъв начин да заплашва етническия мир на територията и затова Ананиев, който разбира само от бюджет, се захваща да прави финансова ревизия...

Аз вярвам, че Бай Хур ще намери решение, въпросът е дали ще изтрае до сутринта или ще извика някоя телевизия

rorik

Рекнх го в темата за бройките,  едно нещо . 

Това е нещо като радиоактивно  заразяване .Даже и по лошо . Щото от АЕЦ  се къпеш само като излизаш от работа а тук трябва и като влиаш на работа .  

Всички започнаха да искат пари . До вчера точеха касата за слагане  стендове на здрави хора , сега  всички искат пари . 

 

През соца като заболее човек от рак ,  като не е злокачествен изкарваше някоя годинка , Като е злокачествен  си отиваше за  къде 3 месеца. 

Лекарство щяха да открият към 2000 година  А сме вече 2020. 

Сега го откриват по рано  някъде 5 години , уж да го лекуват . А лек все още няма . Значи си е същото положение само че казват че лекуват . 

 

Geo

Уважаеми rorik, бихте ли казали как се реши въпросът с т.н. "биткойни" ? Само - ако имате възможност! Във всички случаи - неудобно ми е че ви безпокоя - моля ви да ме извините!

Желая ви успех.