Quantcast
Ако не мине бурята, ще се преустройваме | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

33 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Ако не мине бурята, ще се преустройваме

За Борисов целта явно оправдава средствата. Предлага протакане, безвремие и затлачване в конституционни процедури, за да остане по-дълго на власт. Вместо да хвърли оставка, предлага "рестарт", който да запази управлението на партията му
месеци наред  и да му осигури контрола върху следващите избори.  Накратко - премиерът пробутва пореден маньовър за печелене на време
С типичния си тон на неоценен и обиден лидер, Бойко Борисов обявява, че младите на протеста са жертва на олигарсите. Борисов уж пази мира, а умишлено противопоставя хората на блокадите. 

Подиграва се с мислещите хора, като предлага конституционни промени, които да бъдат написани от дискредитирания правосъден министър. Иска един парламент без обществено доверие да подгови рестарт на политическата система. Подиграва се и като предлага изход от кризата в името на демокрацията, която сам не зачита. 

Обещава снишаване и оттегляне, също като „учителя“ си Тодор Живков.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Фадрома
снимка на Фадрома

тва пак неподписано ?

кой нарежда и се кахъри законно избраната тиква да хвърля оставка?

страх 

та кой го тропоса тва?- оставка!

Under_My_Thumb

Да се сравнява Живков с ЕВРОмутрата е грехота!

За невежите:

През 1987 г. НРБ по данни на ООН е класирана на 27-м0 място

 

Когато капитализмът удари, как човешкият капитал линее

Васил Проданов, 23.12.2015

http://pogled.info/avtorski/Vasil-Prodanov/kogato-kapitalizmat-udari-kak-choveshkiyat-kapital-linee.70222

За четвърт век преход и еврочленство България се срина от 27-о на 59-о място в света по индекс на човешкото развитие

През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави - само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия - на 31-во място, Унгария - на 30-о, Полша - на 33-то, Румъния - на 41-во, Южна Корея - на 34-то.

След това се оказва, че България катастрофално се е срутила в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. - на 58-о и няма никакви шансове да стигнем някогашното равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад.

Фадрома
снимка на Фадрома

👆👍

stoffm

Буря има единствено в главите на шепа ентусиасти за политическа кариера. Тридесет години селекция на криминални лица негодни за държавници (с изключение на Иван Костов), не могат да доведат до поносими държавници. От друга страна, изискванията на народа са непостижими дори за боговете.

nebenebe

Стига с тоя мошеник Костов де!

zaho47
снимка на zaho47

Да се сравнява Тодор Живков с една МУТРА е повече от неуместно! Живков работеше с хора капацитети в професията си, докато МУТРАТА бяга неистово от умните хора! Затова сме и на този хал.

HBK

Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна,

 

Аз да попитам (че тез „приказки” тъй поразително наподобяващи пропагандата на в. „Работническо дело” през „успешните” десетилетия” доста ме оздачават):

 

1. Грижата за кой „човек” става въпрос – този защитаван от член 1-ви на „Конституцията” или за останалите 7 милиона „безпартийни” (или те не се брояха за „човеци”).

 

2. Ако все пак авторът правилно е цитирал международната статистика, то кой е виновен за тази 4-та национална катастрофа (без война). Кой е авторът, инициаторът и реализаторът на тази поредна катастрофа назована „преход”. От „камунистът 3-то поколение” насам можете ли да посочите един-единствен „държавник”, „бизнесмен, и разбира се „банкер”, който да не е отроче на каскетлиите довели страната ни до предходните 3 катастрофи (без война). Риторичен въпрос: Тарикатите облажили се от „ прехода”  да не би да ги броите за антикамунисти и хуманисти?

Baskerville
снимка на Baskerville

Тарикатите облажили се от „ прехода”  да не би да ги броите за антикамунисти и хуманисти?

Ти, господин Иречек, леберал ли си или консерва ?

Baskerville
снимка на Baskerville

Коментарите под текста на Петъо Цеков са затворени.Това са права на автора и редакцията.Но ето един цитат:

      Борисов може да подаде оставка, но съпротивата на онези, които живеят от буцата кал, ще бъде гигантска и след това... докато си намерят нова хранителна верига.

 Те не са дъждовни червеи. Торни са.Герберастията се храни с екскременти.

last

Какъв рестарт, какви пет лева? Рестарт на корупцията, на безочливата простащина и наглост? Рестарт на усилията да задържим България на последното място в ЕС?

Джиджи

✌️👍

HBK

Ти, господин Иречек, леберал ли си или консерва ?

 

Аз, господин Baskerville съм само един ... зевзек.

Минувача
снимка на Минувача

Изключително непрофесионално написан текст. Досрамяло ви е да го подпишете.

Светозар

България, под ръководството на БКП и на др. Тодор Живков, е успяла да фалира три пъти - през 1960 г., 1977 г. и 1987 г. Тодор Живков: „Аз не твърдя, че народът е живял в изобилие – такова беше времето. Ние сме идеализирали Съветския съюз. Той за нас беше образец. Бавно, но сигурно бяхме осъдени на технологично и информационно изоставане, тъй като нашият пазар беше главно социалистически. От 1985 г. моделът на развитие, който бяхме избрали, започна да се руши.“

Петър Младенов заявява пред ръководството на МВР и Държавна сигурност в края на ноември 1989 г., че управлението на Тодор Живков е довело страната до „просешка тояга”, а „картината в икономиката е потресаваща”.

През 1996-1997 г., под ръководството на БСП, има още един фактически фалит по вътрешния дълг. През януари 1997 г. средната пенсия е 14 долара, а заплатата – 40 долара, но през февруари те вече са се сринали, съответно на 5 долара и 20 долара. Това е най-ниското равнище на личните доходи в цялата история на България след 1878 г., който рекорд е записан на името на БСП. (fakti.bg/bulgaria/254745-trite-taini-falita-na-bkp-i-todor-jivkov)

Тодор Живков: „Социализъма е едно недоносче. Ето това е самата истина – недоносче.“ (www.youtube.com/watch?v=zIHVSCcXolw)

Хумангоид

Досега никой не ми е отговорил: а как така само два месеца по-късно курсът на долара стана такъв, какъвто е и сега?

Пък ако три пъти държавата е фалирала, значи поне два пъти е възкръсвала? Все с Тодор отпреде и отзаде?

nebenebe

Няма отърваване от тоя боклук.

Zmeja

Няма отърваване от тези буклуци - слугите на един слуга.

Антей

 

Факта, че синдикатите отхвърлиха идеята на национална блокада, показва, че има някаква неискренност (да го наречем така) неискренност в недоволството, протестите, които предизвикаха отваряне на страницата за нова Конституция ... 

 

Те сами си го изразяват.

Димитър Манолов, КТ Подкрепа в Тази сутрин, бТВ.

 

Не участва в протестите, за разлика от предишните в 2013 г., защото има

"куп хора, с които не може да застане рамо до рамо", "които надничат зад гръбчетата и казват:

 

"Ето сега тия ще ни свършат работата, а ние после ще седнем в меките кресла".

 

Според синдикалния лидер,

настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е - да има предсрочни избори и служебен кабинет!

 

"Донякъде съм съгласен, че имаме нужда от нова Конституция, защото тази, в която живеем, няма кой знае колко пороци, много повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я променят ... " и прочие ...

..........................

 

Еми затова има ПРОЕКТ за нова Конституция и предстои ОБСЪЖДАНЕ!

Предполага се, че обсъждането няма да е само вътре в парламента, но да се чуят и повече обществени сектори!

 

Без съгласие и по-широка подкрепа - не може да има нова качествена промяна в Живота на гражданите!

Знаем го всички.

⚓️ 

 

 

muncho1876


 

Чичo
Поредна жестока тъпня. Че и бездарно написана, феновете на правешкия буркан (90% от тук висящите) няма да са доволни.
nebenebe

Казва се т.н. (така наречените) синдикати. Щото ние синдикати нямаме. И партии нямаме. То какво ли имаме. Ченгета сал бол.

тодор георгиев1...

Тодор Живков му е учител,а тиквата се оказа добър ученик.Чак на външен вид го докарва.

bay Dragan

Др.Т.Живков нямаше да си фърли хърлето връз тая будала.

SINDBAD

С предложенията обаче щели били да се изпълнят препоръките на Венецианската комисия, ни уведомява един от писачите на Борисовата конституция – Данаил Кирилов! Извинете - как е възможно да допуснете, че една държава с 1300 години история ще се ръководи по препоръки на някаква чужда комисия, която днес я има, утре я няма! Никъде в предложенията на Борисов не се споменават термините - национален интерес и национален идеал, общо бъдеще! Къде в тези предложения е ключът към рестарта на държавата? И за какъв рестарт става дума? С въвеждането на мажоритарния вот ли? Това ще спре ли купуването на гласове? Къде е защитата на достойния живот, на перспективата пред младите, на стабилността на партийната система и демокрацията или уважението между институциите? Готова съм да се обзаложа, че в този парламент няма да се стигне до свикване на ВНС, а проектът „Борисова конституция” ще отиде в коша. Ще има безобразни дебати, безумни предложения и още по-безидейни, но по-агресивни протести. Всичко това ще бъде съпроводено от задълбочаване на политическата криза в държавата, от делегитимиране на партиите и изтласкването на преден план на несистемни играчи.

 

https://glasove.com/categories/na-fokus/news/valeriya-veleva-vyzmozhen-li-e-restart-po-borisov-ski

Антей

 

Ми препредайте умни човеко SINDBAD,

 

на В.Велева, чието мнение цитирате, щот е махнала коментарите в сайта си от неудобство пред Истината и за други мнения:

 

В.Велева ми публикувай бе, душа  предложенията на президента Радев.

 

От екипа му твърдят, че са му ги написали идеите за реформи!

 

Обаче ето вече влизаме в 5-тата година на мандата му - ЕГОистично МЪЛЧИ.

 

Мислене на държавник ли, има президента Радев:

- да гледа в криза  държавата си България 

- да сваля доверие от правителството на България,

- да говори за спад в доверието на парламента на България, -

 

които са и негова държава, правителство и негов парламент,

 

защото Румен Радев е президент на България, а НЕ на текезесе - и да си мълчи!

Нищо да не прави?!?

"Мутри вън" ли, е решението на държавника?!

 

 

Къде бяхте последните 5 години  ВСИЧКИ - и президента и тревожещата се В. Велева?!

 

Що не отправи Велева, поне един въпрос към президента от 2016 г. досега - той  мисли ли да подобрява държавата чрез ПРЕДЛОЖЕНИЯ  за законодателни промени, как и кога?!

 

Ами днес скачат българи срещу българи. 

И некрасиво да отправят обиди и гневни думи, към тези, които ВЕЧЕ са предприели нещо в посока подобряване и са го предложили на българското общество!

 

...........................

 

п.с. Ако не знае г-жа Велева, защо трябва да се изпълняват препоръките на Венецианската комисия - да се обърне към Конституционния съд на България, да й обяснят!

 

И да й припомним също датата 25 април 2005 г., когато България подписва договор за присъединяване към ЕС!

 

И че всички добри предложения, ще се включат в този проект за измения на Конституцията, която е на ВСИЧКИ!

 

 

 

muncho1876

Чл. 87.от КРБ
(1) Право на законодателна инициатива имат всеки народен представител и Министерският съвет.
Президентът няма право на законодателна инициатива

SINDBAD

Единственият с положителен рейтинг в държавата - президентът - точно в този момент мълчи.

Няма обръщение към нацията.

Няма зов срещу паниката, няма разговор с обществото, няма диалог с онези 2 милиона българи, които му гласуваха доверие и го изпратиха на върха на властта. Няма дори човещина.

Президентът се самоизолира от драмата в държавата.

Него просто го няма.

Лидерството е влияние - нито повече, нито по-малко, казва Джон Максуел.

Радев има влияние върху 65% от българите, които в този момент все още му имат доверие. И точно в този момент той мълчи пред тях. Пред всички.

Защо?

Не знае какво да им каже. Или не знае, че трябва да им каже нещо. И тук няма никакво значение неговото отношение към правителството или към премиера. 

 

http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Zashto-malchi-prezidentat--/209475/11/0

Антей

 

Е, колко пъти ще се ОБРЪЩА към НАЦИЯТА, президента на България!?

 

Къде са написаните му, ГОТОВИТЕ му предложения за подобряване на България чрез промени в законодателството?!

 

Имаше близо 5 години да направи нещо!

Само с мутри вън - не става!

 

Защо се атакуват днес хората,

които ВЕЧЕ предприемат нещо към подобряване на живота в страната?!

 

⚠️

 

п.с. Кажете на Велева да отвори департамента за коментари в сайта й, вместо да препечатвате умностите й тук!

 

А рейнтига на президента днес вече е твърде спорен. 

 

Марешки онзи ден каза пред НОВА тв, че включването в социологически "изследвания" става с миза между 10 000 и 50 000 лева!

 

SINDBAD

 Антей, обърнете се ЛИЧНО КЪМ НЕЯ, тя е публична личност и си спорете колкото искате с нея!!  Тук всеки си споделя нещо, ако е лично- към него...В случая- КЪМ НЕЯ!1

 

Моето мнение е, че не се ли промени ТОВА'

 

Подобно дело веднъж е гледано в съда. Това е било и първото дело, което Конституционният съд разглежда веднага след определянето на състава му на 3 октомври 1991 г. Само седмица по-късно - на 8 октомври, по искане на 93 народни представители от Седмото велико народно събрание, е образувано дело №1/1991. На 4 ноември 1991 година е внесена допълнителна молба от 53 депутати от 36 Народно събрание.

В искането си за обявяване на противоконституционност на ДПС депутатите се позовават на два текста от Конституцията, приета през август същата година:

Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт. (чл.11, ал 4.)

Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие. (Чл. 44., ал. 2).

В крайна сметка съдът не излиза с решение по казуса, тъй като съдиите са на различно мнение. За да бъде прието едно решение в КС за него трябва да са гласували повече от половината от общо 12 конституционни съдии. В състава на съда по това дело тогава влизат 11 души. Петима от тях отхвърлят тезата за противоконституционност на ДПС, докато останалите шестима са на противоположното мнение. Излиза така, че въпросът противоконституционна партия ли е ДПС остава без отговор, след като производството е прекратено.

 

никаква работа не е свършена и СТАТУКВОТО СИ ОСТАВА!! Защо- питайте Доган!

 

 

Агес

тва пак неподписано ?

кой нарежда и се кахъри законно избраната тиква да хвърля оставка?

страх 

та кой го тропоса тва?- оставка!

 

Наистина! Спри се вече с тоя РЕМС. Кафа!

Утре ще ми публикуваш данни на кое място е Бългаската журналистика понеже тоталитара те ограничавал..

И ти  пък го издаваш тоя вестник от търговия с банички.

 

Подписвай статийте, за да можеш да бдеш съден, а не като  дребен политик да ми драскаш доноси и да ме "осветляваш" кой е БМБ - Иначе си с народа. Защо мислиш че никой не те познава и не знае кой си?

Напиши си името издателю! 

Страници