Quantcast
Да се снишим, докато мине бурята | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Да се снишим, докато мине бурята

За лидера на ГЕРБ властта явно е нещо, което трябва да задържи на всяка цена.
Борисов се опитва да оцелее на върха на власта на всяка цена - опитва се да хвърля прах в очите на протестиращите, плаши, че идват тежки дни, вечер иска оставки на министри, а сутрин ги обявява за герои-мъченици.
Борисов разчита на късата памет на хората за връзките вежду Горанов и Пеевски и не чува хората от площадите, които всяка вечер искат оставката му, както и тази на Иван Гешев. 
Продължава неадекватно да твърди, че исканията са социални и тотално пренебрегва информациите за полицейско насилие. Гешев също не възнемерява да подава оставка и обикаля градове като шериф от Дивия Запад.

Към статията във в. СЕГА
nebenebe

Тошовец. Бе той да не му е родА? Нека се снишава, а ако е тарикат да бяга по-бързо.

maestrata

Голям т@шак,г-жа Петрова!Близо два!Хвала!💆

YMCA

https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-armiyata-nastapva-na-zhaltite-paveta_69924news.html

АлСал

Карали те да "маршируваш под радиоактивен прах" ? Ама в същото време политбюро на бкп, както и членове на цк на бкп били на трибуната на мавзолея? (Какво е "мавзолея"? - ами разкажете, разкажете на младите, да знаят как си взривявахте историята.)

Май е време да "пост"-на снимката ти с Тодор Живков, Христо Малеев и теб.

 

А на протеста не ходя заради лъхащата софийска седесарщина, търсеща някакъв реванш и пускаща песньовки отпреди 50-тина години - "стената" на П. Флойд, "пърпъл" и "скорпионс". Отстали вы от жизни.

chumata

 ДПС е връзката ;)

dedo_gosho

И двамата са бивши членове на Младежкото ДПС и "случайно" са пили кафе многократно, като корпулентния млад бизнесмен е забелязван да ходи и често до кабинета на бездомния министър на финансите :):):) Това са преките връзки, а непреките са следните - фирми, свъзани с младия корпулентен бизнесмен, както и с Вальо Златев, Румен Гайтански-Вълка и братята Домузи, са спечелили над 87% от обществените поръчки в държавата ... СлучаЕност?!?! А дано, ама надали ... :):):)

Nickname186

късата памет на хората за връзките вежду Горанов и Пеевски

А какви всъщност са връзките вежду Горанов и Пеевски че и на мене нещо ми е къса паметта?

Zmeja

"Този протест е естетически бунт и прилича на бунт на умни срещу тъпи, с извинение". Това коментира пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл".

Sine_metu

Продължава неадекватно да твърди, че исканията са социални

 

А какви да са исканията? Ветеринарни?

Полицейското насилие и прочее са повод, първата стъпка е метене, но в основата е необходимостта от поправяне на социалните недъзи и несправедливости.

Нуждата от незабавно поправяне на социалните пороци.

 

Десет години търпим пенсиите да са 8,7% от БВП и най-ниските в Европа, а същевременно и облагането на най-високите доходи с 4,7% да е най-ниското в Европа.

 

От незабравимия съсел досега най-богатите не плащат данък доход.

Мислите си, че опростените на Божков 700 милиона са най-голямата дупка? Грешите.

Герб, както се вижда от официалната справка на Горанов за 2019 г., има я на парламентския сайт, се погрижи 200-те хиляди физически лица с доходи над 108 000 лева извън трудовите правоотношения да плащат не по 10% като плебейската сган, а по 4,7% данък. 

Сметнете сами. 200 000 х 108 000 = 21, 6 милиарда доходи. Минимум. Опростените данъци само до плоските 10% са 21,6 х 0,053 = 1, 145 милиарда. Минимум. Годишно. И това при „плосък“. А при европейско облагане?

У нас некои легат и стават с „евроатлантически ценности“. Как пък веднъж не се договедиха, че в САЩ облагането на най-високите доходи е 35% и 45% средно в ЕС 

Хайде, много далеч сме и от Щатите, и от ЕС. Бантустан. Друга планета.

Но кому точно пречеха 20-те % таван, дето имахме?

 

Как се поправя това?

От протести и метене стъпка по стъпка,

докато изринем противонародния антидемократичен Изборен кодекс.

и суверенът реши в демократични избори

да се намалят още и без това най-ниските пенсии в Европа 

или

да се увеличат най-ниските в Европа данъци за най-богатите