facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Държавна агенция издава сертификати "Коректна смешка"

Когато хората страдат, човек трябва да си мери приказките, защото в къщата на обесения не се говори за въже, етиката задължава, всичко си има граници и в края на краищата - ай стига с тая свобода на словото бе! Извинявам се - пропуснах да отбележа един от темелите на коректното шегуване: тая свобода не трябва да се превръща в слободия! 

Тези проблеми вече се решават в оперативен порядък на най-високо ниво. Премиерът разпореди и правителството взе спешни мерки, създавайки нова държавна агенция, която издава сертификати за "Коретни смешки" - по аналогия със сертификатите "Коректна фирма", които през последните години повишиха неимоверно професионалната етика на малките и средни предприятия в страната, но злоба и завист изгониха проекта "Коректна фирма" от България.  

Бизнесът с коректните смешки стартира направо на държавна платформа, за да е сигурно, че парите ще потъват правилно като в язовир "Студена".

Срещу известна сума всеки хуморист или конгломерат от хумористи ще може да си проверява смешките дали и за каква публика стават, съобразени ли са всички критерии за коректност, има ли смешката оскърбителен или абразивен ефект, допустима ли е сред добро общество и подходяща ли е за семейна публика. 

В момента например шегите с коронавируса не са приятни, защото има смъртни случаи и това превръща хумора в проява на изключително лош вкус. С водата на Перник обаче може да се шегува човек, защото правителството почти докара вода до клетите перничани, посредством строежа на "Пернишки поток", в който за кратко време бяха заровени 20 и няколко милиона и бяха създадени работни места.

Чрез адекватните мерки се регулира този набъбнал проблем - някои от нас да се шегуват, прекрачвайки границите на добрия тон. Подготвя се и мобилно приложение, с което всеки гражданин да проверява дали не са го оскърбили с някоя смешка, която не разбира съвсем. За приложението Министерския съвет гласува няколко милиона финансиране, а ако до 2 години приложението не е направено, ще се гласуват още няколко милиона и ще се изтегли нещо от "Замунда". 

Когато менажираме смешки, трябва да сме мъдри - само един човек може да се майтапи с повечко сол, пипер, мисирка и смърт с кисело зеле. Но което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола, така че - дий, воле, дий подир сенките на облаците. 

Към статията във в. СЕГА
PlaNed
снимка на PlaNed

Нека припомним, че има глоби за носене на маски в градския транспорт или по улиците.  Според закон, който е приет още през 2016 год., когато много от настоящите народни представители бяха в НС, при същото това управляващо мнозинство.   Въпросният закон санкционира носенето на "облекло, прикриващо или скриващо лицето". Вносителите му го мотивираха  с предотвратяване на опитите за тероризъм.
Така масовото носене на маски покрай истерията около коронавируса всъщност противоречи на българското законодателство и би следвало да води до административни санкции. 

 

Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.

ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО

Обн. ДВ. бр.80 от 11 Октомври 2016г.
https://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2136914670

vvatkov

  Ами СЕГА!

×