Quantcast
ЕК: Първите доставки на ваксини се очакват през април | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

55 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
ЕК: Първите доставки на ваксини се очакват през април

От днес държавите и териториите, засегнати от коронавирусната пандемия вече са 216. Само няколко малки островни държави остават свободни от Covid-19, но от днес и те са с една по-малко. Броят на случаите в света се доближава до 45 милиона. Дневно се разболяват повече от половин милион души. 1 милион 181 хиляди души са починали, 81,5 хиляди са в тежко и критично състояние, по данни на  университета "Джон Хопкинс". В най-тежко засегната страна - САЩ, пандемията доведе до безпрецедентно по мащаби предсрочно гласуване по пощата за президентските избори на 3 ноември - над 50 милиона души. Междувременно учени предупреждават, че 

нов щам на коронавируса бушува в Европа

До 80% от новите случаи във Великобритания, 60% в Ирландия и по 40% във Франция и Швейцария са причинени от мутирал вирус, различен от този, който вилня през пролетта.  Предполага се, че генната мутация е настъпила през юни в Испания. За първи път е била открита при земеделски работници, а завръщащите се туристи са я разпространили из цяла Европа, сочи доклад на екип швейцарски и испански изследователи, проследяващи генни мутации на коронавируса.

Новата разновидност на вируса, наречена 20A.EU1 има в генната си структура шест разлики с "класическия" Sars-Cov-2 и сега се открива при много пациенти в цяла Европа. Бързите проверки на пътниците по летищата и другите мерки през лятото бяха недостатъчни, казва ръководителят на екипа Ема Нодкрофт, специалист по еволюционна генетика в университета в Базел. Друг съавтор, испанският генетик Иняки Комас, предполага, че победното шествие от 20А.ЕУ1 е започнало с едно масово събитие, на което са присъствали един или повече „супер-разпространители“. Все още не е известно дали новата мутация е по-опасна по отношение на заразността и хода на заболяването.

Европейските лидери се събират тази вечер да обсъждат общ подход на Общността към пандемията - взаимно признаване на тестовете, изработване на общ подход към ваксините, включително разпределението им сред страните, приоритетните групи, въпроси около проследяването и наблюдението на заразените. По-рано Европейската комисия публикува набор от предложения за допълнителни мерки за борба с пандемията, които ще лежат в основата на дискусията от лидерите на ЕС. По-специално ЕК прикани страните от ЕС да засилят обмена на информация относно борбата срещу пандемията, за да предприемат координирани санитарни мерки и да споделят нови подходи, които се използват в различни страни за борба с болестта. Като част от проследяването на контакти, ЕК предложи да се създаде единна ЕС „система за регистрация на пътници“, която трябва да се използва за всички видове трансграничен транспорт, включително задължителното попълване на въпросник при преминаване на границата с частни превозни средства.

По отношение на ваксинацията ЕК вече е провела преговори за предварителна поръчка на ваксини с 6 водещи западни компании и вече са подписани договори с три от тях. Брюксел очаква, че поне една от шест западни компании ще може да представи ефективна ваксина до края на 2020 г. и че промишлените доставки ще започнат на ниво от поне 20 милиона годишно до април. Според ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен ваксините срещу първото поколение коронавирус ще осигурят в най-добрия случай 70 процента вероятност от имунитет, може би по-малко и този показател вече ще се счита за ефективен от ЕС.

Нови ограничителни мерки в редица страни влизат в сила следващите дни в опит да се овладее подемът на COVID-19. Припомняме основните ограничения:

- Още пет области в Испания, включително Мадрид, обявиха, че затварят границите си преди дългия уикенд на Вси Светии, за да ограничат разпространението на заразата, предава АФП. На 1 ноември испанците обикновено посещават гробовете на починалите си близки. Тъй като тази година 1 ноември се пада в неделя, понеделник също е почивен ден. На този празник обикновено 6 млн. души пътуват, затова правителството в Мадрид реши да затвори границите от петък до 2 ноември. Съседните области Кастилия и Леон и Кастилия-Ла Манча обявиха, че предприемат същата стъпка до 9 ноември, когато също има дълъг уикенд. Отделно крайбрежните области Мурсия и Андалусия, които са популярни дестинации за дълги уикенди, също обявиха, че затварят границите си до 9 ноември.

Властите в Каталуния затварят региона

Забрана за влизане и излизане от испанската автономна област Каталуния беше въведена днес от регионалното правителство. Независимо от факта, че въведените преди 15 дни мерки действат, развитието на събитията и особено критичната ситуация е принудила властите да предприемат нови стъпки, за да спасят здравната система от претоварване.

Сред новите мерки е затварянето на Каталуния по периметъра, забрана за придвижване между отделните общини през почивните дни, затваряне на търговските центрове, театрите, кината, културните центрове, забрана за провеждане на развлекателни мероприятия за младежи и деца, спортни състезания в училищата. Баровете и ресторантите също остават затворени.

Забраните ще бъдат в сила най-малко 15 дни. Междувременно днес испанският парламент одобри предложението за удължаване на извънредното положение в страната с шест месеца – до май 2021 г.

- От утре Франция влиза в нова изолация с цел да сведе новите случаи от 40 000 на 5000 на денонощие. Ограничава се излизането в радиус от 1 км от къщата и не повече от 1 час. Въвеждат се три вида пропуски: индивидуален, работник (от работодателя) и училище. Хората ще могат да напускат домовете си, за да ходят на работа, да посетят лекар, да окажат помощ, да пазаруват. Забраняват се частните срещи и публичните събирания в страната за следващия месец. Детските градини, училищата и лицеите ще останат отворени. Университетите преминават в дистанционна форма на обучение. Ограничава се движението между регионите, с изключение на периода на връщане от ваканция, свързан с честването на Деня на вси светии. Търговските обекти, които не попадат в категорията на стоките от първа необходимост, местата, където се събират голям брой хора - барове, ресторанти ще бъдат затворени. Режимът ще бъде в сила поне до 1 декември.

- От 2 ноември Германия също влиза в едномесечен период на строги ограничения. Затварят се хотелите, салоните за красота, ресторантите и баровете, а училищата и детските градини ще затворят само в регионите с голям брой заразени. Забранява се събирането на големи групи на едно място, като хората могат да излизат само с членове на домакинството, в което живеят. Позволява се да се събират до 10 души, но само от две домакинства. Търговията на дребно няма да бъде блокирана, при условие че се спазват условията за хигиена, контрол на достъпа и се избягват опашките. Затварят се кина, театри, увеселителни центрове, панаири, концертни зали. Спортните съоръжения също няма да работят. В магазините не бива да има повече от един клиент на 10 кв.м. Мерките ще важат до края на ноември.

 

- Първи случаи на COVID-19 отчетоха на Маршаловите острови. Носители на вируса са двама американски военни служители във военната база на САЩ на атола Куаджалин - 35-годишна жена и 46-годишен мъж. Двамата са поставени под карантина, а Националната комисия при бедствия на Маршаловите острови съобщи, че няма опасност от разпространение на вируса сред населението.

Отправен е призив хората да останат спокойни. Отбелязва се, че не се изисква национална блокада, защото това са гранични случаи и са поставени под строга карантина. Училищата, магазините и фирмите ще продължат дейността си.

Маршаловите острови затвориха границите си през март, но разхлабиха ограниченията през юни. Островната държава предимно приема работници в американската военна база, които са поставяни под 3-4-седмична карантина в Куаджалин.

Тихоокеанският регион остава най-незасегнат от пандемията заради изолираността си и ранното затваряне на границите. В света засега само малки острови и територии като Кирибати, Микронезия, Науру, Палау, Самоа, Тонга, Тувалу и Вануату не са обявили случаи на заразяване с коронавирус.

- Според правителството на Великобритания блокирането на страната не би бил правилният подход за справяне втората вълна на коронавирус, въпреки че за много държави това се оказа единственият вариант. Ден след като Франция и Германия обявиха национално блокиране, за да овладеят нарастването на нови инфекции, хоспитализации и смъртни случаи, министърът по въпросите на жилищното строителство, общностите и местното самоуправление  Робърт Дженрик заяви, че страната ще направи всичко по силите си, за да избегне второ национално блокиране. Той каза, че вирусът е "много концентриран на някои места“, така че правилният подход е ограниченията да се насочат към тези райони с най-лоши огнища. Британското правителство, което отговаря за общественото здраве в Англия, е определило тристепенен подход към втората вълна на вируса. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

indiec

Предварителна поръчка на ваксини = предварителна поръчка на самолети. СЕГА само амо плащането е предварително, а ПОСЛЕ - както дойде.

Доц.Трътлев

А после 70% ефективност или колкото - толкова.😉

F16
снимка на F16

И кога ще успеят с тези темпове да ваксинират цялото население на Европа? В следващите 25 години?

F16
снимка на F16

Ако успеят... и няма да е 25 години, а само 24.

Мили ми смехурко.

 

riapa

До #21

Драги, драги ми, Смехурко!😁

20 милиона годишно до Април са 1/4 или 1/3, ако броим април за изтекъл. В най-добрият случай 6 млн.

Разхвърлено върху цялото население на ЕС- даже медицинските лица и персонал не могат да покрият.

Но да се надяваме, че и други ще искат да спечелят и поне три компании ще предложат ваксини.

аман бе

А ако до април излязат още няколко щама "на сцената"?

fractal
снимка на fractal

Правете деца и на пролет който оцелее

100 млн европейки 100 млн деца младите европейци да работят в детски градини а не да гледат старци в болниците старците не са репродуктивни и са си изживели живота

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Билхелм Хайнрих Гейтс III няма защо да бърза - мушичките са вече в паяжината, само трябва да бъдат доовъртяни. За оцелелите след мерките на контрол ще се погрижи Окончателнатаваксина. След нея синьозелените водорасли ще могат да подновят своите опити за колонизиране на сушата докато дъждовете бавно отмиват кокалите на нявгашния хомосапиенссапиенссс.

fractal
снимка на fractal

В момента жените трябва да забременяват и да раждат в надпревара със смърта 

Който и колкото оцелеят те ще живеят

Спасението е в ръцете на самите давещи се

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Споко, не сме застрашени от изчезване. Ако ще изчезваме няма да е от коронавируса. https://www.worldometers.info/world-population/

vrana2

   Вече организират турове в Русия за ваксинация, пък вие си чакайте доставките на маймунската ваксина.

Sine_metu

Четв., 29/10/2020 - 08:50 (нов)

TheCrusader

С ваксината за животни ? 2/3 от руските лекари не желаят да се ваксинират с руската 'ваксина'. 

 

Това не ти е по тясната специалност. Ти си гледай как да продадеш България

vrana2

 Не си измисляй. Руската ваксина е на базата на човешки аденовируси отдавна изпитани, а не  на базата на аденовирус от шимпанзе. Медиците в Русия масово се ваксинират напълно доброволно..

Sine_metu

Престъпно-упорито се мълчи за отдавна готовата руска ваксина.

Лъжата е държавна политика, знам.

Но много се боя, че скоро вече няма да може да се минава с лъжене.

vrana2
   ОТГОВОР НА 15

Постиш стари вестници. Вече е изпитана и върху възрастовите групи под 18 и над 60 г. Напълно безопасна, но има един страничен ефект. Ментален. Превръща отявлени русофоби в русофили.

касоразбивач

За коя от руските ваксини - аденовирусната или протеиновата става дума.

Ако е аденовирусната маймунската е по добро от нея тъй като 50-80% процента от населението на Земята е изкарало Аденовирус 5. Така че първата доза  вероятно няма да създаде имунитет тъй като вече имаме такъв. Разчита се вероятно на втората доза Аденовирус 26 който сме го изкарали около 10%.

А протеиновата е с конски дози на протеините -10 по големи от тези в грипната например.

Това води до голям риск от странични реакции.

Хедонист+
снимка на Хедонист+

Мола да пишете Коя вакцина  работи тестван аи одобрена като полезна? щото щели нещо си да купуват гражданята...

Sine_metu

Ваксината Спутник V към днешна дата:

 

Заявили доставки - 21 държави, последната по ред е Боливия. Общият обем на доставките за 2021 г. е над 1 милиард дози

Договори за производство в 5 страни, за 500 милиона дози годишно

Клинични изпитания в III-а, заключителна фаза - в 7 държави. Последната по ред са ОАЕ. Ако некой си мисли, че една от най-богатите страни не знае какво прави, да го казва. Или да си трайка. По-умно е и нема да досажда с помиярски препечат

 

За подробности, мачкайте тук

https://sputnikvaccine.com/rus/

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Ваксиниран или не

много яко ще се мре

и не чакайте пощада

нито някаква награда

Пихте, ядохте - платете

сметките си разчистете

няма вече вересия

свърши тази орисия

Краят идва със замах -

Билхелм Гейтс и Злата Грета

с малко ум и много страх

ви скроиха Ахърета

Windows will be shutting down

и завинаги изчезва нета.

                                            🌴

 

 

Sine_metu

Путин ваксинира дъщеря си през август. След 3 дни е ноември.

Некой да е чул друг управник да е ваксинирал детето си с друга срещу ковид?

 

П.П.

Не ми отговаряйте.

Тъпата пропаганда обикновено ме забавлява, но не и в случая

Peko

Гроздето е много кисело ... Диваннният завоевател би ползвал само ваксина с правилна политическа ориентация, само че от нея умря човек и спряха тестовете. Лозунги наука не правят.

Ръководителят на екипа, разработил руската ваксина, я е приложил първо на себе си, като легендарния строител Колю Фичето с моста. Аз бих му се доверил.

KTP

"Правилната" вакцина ногу бавна бе... 

Sine_metu

Според ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен ваксините срещу първото поколение коронавирус ще осигурят в най-добрия случай 70 процента вероятност от имунитет, може би по-малко и този показател вече ще се счита за ефективен от ЕС.

 

В договорите си руснаците гарантират 85%

vrana2

  касоразбивач

   "За коя от руските ваксини - аденовирусната или протеиновата става дума.

Ако е аденовирусната маймунската е по добро от нея тъй като 50-80% процента от населението на Земята е изкарало Аденовирус 5."

Още ли не си разбрал, че аденовирусите са само базата върху която е разработена ваксината. Но може и да си прав, че маймунската е по-добра за гербаджии. Ментално няма голяма разлика между шимпанзе и гербераст.

касоразбивач

Аз въпреки че съм само един прост инженер съм много добре запознат с понятието аденовирусен вектор.

А маймунската не е по добра защото е капиталистическа а защото имунната ни система все още не е срещала аденовируса от шимпанзе и затова няма да го унищожи веднага а той ще може да достави товара си (гени кодиращи шиповия протеин на covid-19) в ядрото на клетка.

А при руската ваксина половината от нас са изкарали  Adv5 (африканците до 80%) поради което голяма част от вектора ще бъде унищожена. Затова е и втората доза на основата на Adv26 която да подсили слабия имунитет от първата тъй като по малко сме го карали този вирус и вероятноста за доставка е по голяма. А при Джонсън&Джонсън дозата е само една.

Но аз при всички случаи не бих си сложил аденовирусна ваксина защото не съм сигурен дали няма да съм хванал и дивия аденовирус по същото време и да се получи някакво възстановяване на повредения вирус вектор и да се получи размножаваща се комбинация от адено и корона вирус.

Но за съжаление може би те ще се наложат поради не толкова трудните начини за съхранение и приложение (обикновен хладилник и спринцовка) за разлика от мРНК ваксините които изискват дълбоко замразяване и по специален метод за инжектиране.

А гербаджиите са ми по противни даже и от русофилите

 

KTP

А Къциту днес съ раздава... 

Подозирах го че е на заплата да брани интересите на Ваксинаторите, при това не на всички, а на Западните Ваксинатори, и днес вече съм сигурен че е така. Затова е ногу гневен когато се омаловажава Ковид - 19-тий Невжидано Яростниий, и когато се спомене за друга ваксина, Китайска или Руска, няма значение, веднага се нахвърля и почват плювки... 

 

От друга страна Sine_metu направо звучи като дилър на "Спутник-5"... то всъщност не е "5" а е "V". Идва вероятно от "Victory"... руско чувство за хумор, бъзикат се с Партнерите, един вид им казват нежно - "Победихме ви!" /демек Прецакахме ви и сега ние ще продаваме ваксинаТа/... 

но така де, Метуту си звучи като търговски представител, то екскурзии до Ниш ли не предлагаше, то ходене до Русия ли... 

Slava
снимка на Slava

Да се очаква читава ваксина, с минимални странични ефекти, преди пролетта на 2021 г., е безумие. Ваксина не се създава заради този или онзи фуклив политик, а за да спаси живота на милиони хора. Да ги спаси, без да ги увреди непоправимо.

Samira66

Малеее каква борба ще падне между 6-те западни компании за кокала, т.е. за ваксината. Дано само не е задължителна.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Отговорът е между редовете - задължителен въпросник и първото поколение на коронавируса ;-))

 

Sine_metu

Четв., 29/10/2020 - 09:50 (нов)

KTP

От друга страна Sine_metu направо звучи като дилър на "Спутник-5"... то всъщност не е "5" а е "V". Идва вероятно от "Victory"... руско чувство за хумор, бъзикат се с Партнерите, един вид им казват нежно - "Победихме ви!" /демек Прецакахме ви и сега ние ще продаваме ваксинаТа/... 

но така де, Метуту си звучи като търговски представител, то екскурзии до Ниш ли не предлагаше, то ходене до Русия ли... 

 

Ако наистина смяташ за „представителство“ огромната тревога на човек, който специално за тази епидемия е забравил повече, отколкото ти ще научиш някога, или нямаш ум, или съвест

Страници