facebook
twitter

Вие сте тук

15 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Фон дер Лайен: Няма друг План "Маршал"

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лaйен сложи точка на разговорите за нов спасителен План "Маршал" за държавите в ЕС, изпаднали в икономически застой заради извънредните мерки за борба с коронавируса. "Европейският бюджет e Планът "Маршал", каза тя днес на видеопресконференция от Брюксел.

Фон дер Лайен представи своята нова схема за компенсиране на загубите от съкратеното работно време в пределите на Европейския съюз, която трябва да предотврати съкращаването на работни места. Планът, наречен SURE, би осигурил 100 млрд. евро за най-закъсалите възлови отрасли.

"Това е европейска солидарност в действие! Европейската комисия предлага новата схема за съкратено работно време, наречена SURE, за да помогне на най-засегнатите страни от ЕС, включително Италия и Испания. Това ще спаси милиони работни места по време на кризата и ще ни позволи бързо рестартиране на икономическия двигател на Европа след това", заяви Фон дер Лaйен.

За да не изглежда скромна помощта в сравнение с огромните потребности, тя каза, че в целия ЕС са мобилизирани 2770 млрд. евро за спасяване на икономиките. В това число тя включи разрешените от Еврокомисията държавни помощи, които са от националните бюджети, като и вече отпуснаите пари за структурни  фондове, които могат да бъдат преразпределяни за целите на борбата с последиците от пандемията.

Предложеният европейски План "Маршал", който трябваше да се опира на специални "коронаоблигации", срещна съпротива от Германия, Нидерландия и още няколко северни държави и стана причина за размяната на остри реплики по време на извънредния Европейски съвет миналата седмица.

Към статията във в. СЕГА
fractal
снимка на fractal

10 евро на ден на човек х30 дена х12 месеца х500000000 европееца =.......

 

sega_reader

Хаусфрау да си отива в къщи.

И без това постът и е измислен, тя е оплетена в неведение, ЕС е в разпад, а страните се оправят самосиндикално.

Защо досега няма нито един анализ и сравнение за качеството на взаимодействие в ЕС и в СССР ?

Защото ще се окаже, че ЕС е по-голямо недоносче от СССР.

---------------

Колко трябва да си тъп, да преживееш разпада на СССР, да преживееш разпада на Югославия и да имаш амбиции да създаваш нова подобна структура ?

Каубой
снимка на Каубой

Да си ходи едно жужу Некъде, ама не ще. Даже иска... ЕС не го мислете, гледайте мамамецан дан съ поболей, че шъ праите сОболева акция.

Некой, ако е бил ТАМ и го сравнява със ссср-то е или партийно Ангажиран или лъжец.

sega_reader

Браво, браво, браво господине.

Хубаво ли ти е, ха дано ти мине...

fractal
снимка на fractal

1.8Е12 евро на година в Европа и те ще се разпределят по закона на Гаус за вероятностното разпределение

usmivko

Баронесата се е приготвила за план "Сорос".

mamut

 ми с комисари, дето са от кол и въже толкова

АлСал

Хубаво сочи, ама за кой - колко, това е въпроса. 

Трябва да има и инциатива за тези които са се справили най-добре. Демек - ние.

Добре е, че от допира с вашите "ценности" сме пострадали по-малко, защото в нашия случай заразата определено не идва от Китай.

ppipi7766

Няма вече маршали, сал едни л@на останаха.

н16
снимка на н16

Тия комисарки са май наследничките на ЦК на КПСС))
но са по-некадърни.)

фортинбрас

Разпалената от банкстерите на ФЕД поредна нова Световна (хибридна) война все повече напомня на онази, в която поколението на дядото на фрау Урсуза (пардон) Урсула участва – за да може опустошена Европа след това да бъде военно-окупационно „възродена” и финансово-окупационно „спасена” от Опустошителите й, използвали Войната за да направят частните си пари най-мошеническото, най-крадливото и най-военнопрестъпното "световно хартиено злато".

Назначаването на бившият военен министър на Германия за председател на еврокомЕсарите на Четвъртия райх е ярка демонстрация на Евронацизъм, чийто Крах не може да бъде предотвратен дори с план „Мършал 22”.

Само на мен ли във фамилията „Лайен” ми се губи една ключова буква, описваща едни 75-годишни Неорайхови напъни на "кафявата чума", в новите й "2 770 000 000 000 нюанса на кафявото"?...

kaily
снимка на kaily

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavi...

 

Путин обяви април за неработен, заплатите се запазват

Begemot
снимка на Begemot

.

TRIF007

Да кажа преди да са ме набедили за русофил.  Не съм но гледам под резличен ъгъл на проблама.

Това което беше идеята да се постави Русия на колене и да се използват от корпорациите огромните и ресурси не стана. И няма да стане.

По разумен подход е може би да се потърси сближаване с Русия и решаване на пробламите на базата на общи интереси.

×