facebook
twitter

Вие сте тук

15 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Германски съд забрани дизеловите автомобили в Берлин

Административният съд на столицата на Германия - Берлин нареди на градските власти да наложат ограничения за използването на дизелови автомобили от стар тип. Присъдата беше издадена след иска на активисти от екологичната организация  Deutsche Umwelthilfe срещу федерална провинция Берлин, съобщи в."Ди Велт". Става дума за забрана на дизеловите коли от клас Euro 1 до Euro 5. Сега местните власти в столицата трябва да забранят до март 2019 г. движението на по-старите дизелови автомобили по 20 улици в града, включително и по-основните централни маршрути в Берлин. Няколко месеца след това същото трябва да сторят и властите в едноименната провинция.

В момента важи частична забрана за дизелови двигатели в Хамбург, а от 1 януари 2019 г. ще се ограничи движението на автомобили от този тип и в Щутгарт. В Германия са регистрирани 15 милиона дизелови коли, а автомобили с бензинови двигатели са почти 30 милиона.

Към статията във в. СЕГА
IvanM

Дизела им виновен. Ами ТЕЦ-овете им на кюмюр. Тях не ги броят за замърсител, нали. Не ги, защото дават над 40% от тока на Германия. Лицемери.

Душко

Хайде ЕВРО 1 ЕВРО 2 ЕВРО 3 ЕВРО 4 ЕВРО 5 на боклука. Мъка мъка ЕВРО МЪКА...

За хората които са се излъгали да си купят ЕВРО 12345 дизели - мъка ...

БOТ

Нещо не схващам.

НЕмските съдилища почнале да си пишат закони?

хлопатар

От текста под "шокиращото" заглавие излиза, че нищо не са забранили?

ER
снимка на ER

Автоджамбазите харесват това!

IvanM

То, че не са забранили, не са. Но правоверните зелени веган-велосипедисти го обявяват за победа и забрана. И хич биля не се замслят, щото правителството ще трябва да компенсира собствениците на автомобили, ако им забрани да ги ползват. Не се замислят и за камионите (дизелови) дето се забавляват с всякаква логистика. Не се сещат и за автобусите от градския транспорт (па дизели). Да не говоря за ТЕЦ-овете от по-горе и прочия подробности

nikcv

Това ни чакаи нас!КОАЛИЦИЯТА ОБАЧЕ ЗАПОЧНА С ДАНЪЦИТЕ!

urupuchi

Сега местните власти в столицата трябва да забранят до март 2019 г. движението на по-старите дизелови автомобили по 20 улици в града, включително и по-основните централни маршрути в Берлин. Няколко месеца след това същото трябва да сторят и властите в едноименната провинция.

 

Може. Ако доняколко месеца властите се разделят на "местни" и " в едноименната провинция". Шизофрения неква.

klatinkov
снимка на klatinkov

да избират между хардуерна фиксация

Ще ги кастрират ли? .... това, собствениците де....

Nashenec

Въпросът е дали става дума само за автомобилите или так влизат камиони и автобуси ?

Душко

Дизелите трябва да бъдат УНИЩОЖЕНИ !

Те са руско творение което ни трови !

Шофьорите на дизели в СИБИР !

ablepsia

властите се разделят на "местни" и " в едноименната провинция". Шизофрения неква.

 

Дори на "квартални", щот само по 20 улици щели били да бъдат забранени :)

Nickolas

Забранени да Евро1 - 4 и то само по някои големи улици в Берлин. По други големи улици скоростта е свалена на 30 км/ч. Примерно, ако беше в Берлин, Цариградско шосе щеше да е с ограничение 30 км/ч и с камери, настроени на 30+11 км/ч.

- - -

Властите са именно местни местни и власти в едноименната провинция, защото Берлин, заедно с Бремен и Хамбург, е град-провинция (Land Berlin).

vasilevil

Германците не ги мислете държавата ще им помогне и ще се качат на е-6.Проблем ще стане това като дойде и при нас.Тогава ще гледаме зад воланите само мутри тикви и кратуни.