facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Гешев се похвали със задържани 94 кг хероин на Дунав мост

93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на ГКПП Дунав мост вчера. Това бе съобщено на брифинг, в който участваха заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, прокурорът от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Задържана е огромна пратка наркотични вещества", обяви първи Гешев, който благодари на митническите и други служби, които са участвали в задържането.

Ето и разказа за събитията: 

"На 17.11.2019 г., около 9,20 часа сутринта, на ГКПП Дунав мост–Русе пристига изходящ към Западна Европа товарен автомобил. В следствие анализ на риска и при щателна митническа проверка на служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ товарният автомобил е проверен и в двоен под на товарното помещение са открити 184 пакета с бежово прахообразно вещество, с общо тегло 93,6 кг, за които полеви наркотест е показал, че съдържат хероин.

След извършени процесуално-следствени действия като обвиняем по ал.4 на чл.242 от НК, за контрабанда на високорисково наркотично вещество, е привлечено лице – 56 годишен български гражданин. Лицето е задържано за 72 часа и предстои да му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Предвиденото за този вид престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 000 до 300 000 лева, уточни пред медиите наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжна прокуратура Русе и допълни, че по първоначални оценки стойността на наркотичното вещество е над 3,6 млн. лева."

Става дума за хероин със сравнително висока чистота, разказаха участниците в брифинга.

"Проверката е извършена от опитен митнически служител с над 25 години стаж. Той е видял разминаване в морфологията на превозното средство и е забелязал, че подът от страната на шасито е преработван", обясни пред журналистите директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и допълни, че са положени са много усилия, "за да бъде камуфлирано това наркотично вещество". „На изход трасето беше изключително натоварено през миналата седмица, но позитивното е, че нашите служители не са притъпили бдителността си, въпреки голямото натоварване от превозни средства, излизащи от България“ посочи още Костов.

Още от вчера ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че се очаква бъдеще развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия. 

Към статията във в. СЕГА
Елемент Э
снимка на Елемент Э
Аман от циркове. Много добре знаят кой и кога пренася наркотици. Но трябва винаги да ги хващат , а не само когато на Гешев му е нужен пиар . А през другото време- си взимаме рушвета, и пратките летят към Европа.
pro_hard

Преди години на Калотина   опитен митничар разкрива наркотици в ирански камион. Публикувано е прессъобщение в сайта  на митниците, обявена е  пресконференция с точен час, събират се най-големите медии, чакат час, два, три... Искат информация, интервюта, снимки да правят. Да, ама не. Просто човекът, поел монопола да излиза пред светкавици и прожектори  по такива поводи в момента е в Бургас и трябва да бъде изчакан. Пристига, естествено в черна кожена тужурка, брадясал /къде време от служба на ползу роду да се обръсне/, снажен, все още строен, с премрежен поглед, характерна постановка на главата,  а репортерките с влажни очи /и не само/... И се започва - разработка, реализация, колегите от ГДБОП и ДАНС, сътрудничество с DEA... А нощната смяна в митницата просто си е свършила добре работата.

Тъмно пиво

Не разбирам защо Гешев се хвали с това, че митничарите са си свършили "работата". Да се хвали след осъдителни присъди дадени на основание на добре свършена прокурорска работа. Ма нещо никой го пита конкретните му успехи в борбата с престъпленията и корупцията по високите етажи на властта. Що ли?

Доц.Трътлев

Защото е Гешев.

KTP

Гешев се похвали със задържани 94 кг хероин на Дунав мост

 

Гешев какво общо има? Той не беше ли нещо като прокурор? Като спечели делото и вкара босовете на трафика на топло тогава да се хвали! 

Кара Колю

Еееххх... 94 килограма... А можеше 94 пъти по един килограм... Слаби пиари... слабиии...

първолета

Аааа, той Гешев казва и нещо друго в това си интервю - не смята, че трябва да се извинява на съдия Дишева, за това, че нямала чувство за хумор. Та така, бъдещият главен обвинител в държавата си се шегува с тези, които гласуват против него във ВСС. ?

×