Quantcast
Хиляди протестират срещу единствения кандидат за главен прокурор | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

31 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Хиляди протестират срещу единствения кандидат за главен прокурор

Поредният протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев, организиран от инициатива "Правосъдие за всеки" събра хиляди недоволни пред Народното събрани, съобщи Mediapool.

Първоначално протестиращите блокираха движението пред парламента, след което се отправиха към площад "Независимост" пред Министерския съвет. Организаторите призоваваха протестиращите да внимават за лица, които видимо не са част от протеста. 

Председателят на инициатива "Правосъдие за всеки" Велислав Величков беше категоричен, че Иван Гешев няма качествата да бъде главен прокурор. Той отбеляза и нуждата от конституционна промяна за статута на главния прокурор, "за да не повтаряме всеки 7 години едно и също". "В следващия месец ще си проличи кой стои на страната на правото и кой стои на страната на правообслужването", заяви Величков.

Протестиращите скандираха "Мафия" и "Оставка".

Към статията във в. СЕГА
Калинчо

ГЕРБ протестира срещу себе си? Аре стига бе, не мога да повярвам!

Паткан

"Избор на прокурор"

 

Къде има избор тук , след като вече е избран...

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

ГЕРБ протестира срещу себе си

??

cymen

Колкото и да съм против Гешев, никога, ама никога няма да участвам в протест, платен от чужда държава. Пък ако ще mediapool да го цитира не само "Сега", ами и "Дневник", "Портал Култура", "Офнюз"... ще ме прощавате ако забравям някой, който е окачил гордо знака на АзБ.

Forza NATO

Гешев и още три прасенца харесват това ?

 

По-добре симеоновска фуражка, отколкото козяшка тиара! 

Nick F

Ако протеста е платен от друга държава не мислиш че досега прокуратурата и ДАНС нямаше да са извадили доказателствата ?  Или само папагалим каквото сме прочели в едни сайтове ?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Колкото и да съм против Гешев, никога, ама никога няма да участвам в протест, платен от чужда държава.

Всъщност си дърт ?, който си търси оправдания. Предполагам, че и в Зала "България" не стъпваш, защото беше ремонтирана с помощ на АЗБ, а и базиликата в Пловдив няма да посетиш.

Никой не ми е плащал да ходя на протеста - трети вече, в който участвах.

 

Miranda
снимка на Miranda

Чак пък хиляди... Посмали , Манго, както се казва ...

 

Nick F

Всъщност двама, но на снимката са наслагвани за да изглеждат хиляди.

майор

Не ги е срам.

Да протестират срещу Неговото протеже  и да натъжават Мирандичка.

Хумангоид

Интересна работа е туй нещо прокурорструването. Привикваш господин генерал-доктор-девети-дал-взел Борисов, предявяваш му обвинение - и правителството пада. Не са ти необходими кой знае кви доказателства. И не търпиш никви отговорности; такива ти били вътрешните убеждения. Егахтимо и службичката. Ем си съдебна власт, ем си прайш кот си щеш, ем си безотговорен, ем командориш полицията, ем...

Звън®
снимка на Звън®

Изгледах репортажа. Вяло, твърде вяло, болезнено вяло! Характерните типажи: студенти, полудоценти, полупрофесори, позастаряващи барикадни интелектуалци. Всички умни, красиви, прегръщащи се като братя и сестри. Ялови речи, поовехтели парчета на Васко Кръпката и Милена за повдигане на духа. Боже, колко залинял е бунтарският дух! Дори прелистващите нотните листове на пианистите го правят по.пламенно. Не знам и не не ме интересува кои са организаторите, но за съжаление от това събитие лъха на пълна безнадежност и унилост. И никакъв, макар и плах мирис на барут. Ухае на спокойствие, кротък домашен уют, предчувствие за чаша вечерно питие. Гешев сигурно с удоволствие е изгледал репортажа, чистейки с усмивка пистолета си и подпръцквайки, омаян от гледката на този елитен протест.

wiseman 1

Шепа платени боклуци протестират, а вие придавате на това важност!

fierсe
снимка на fierсe

кой е работодателя, да се запиша и аз,

някой лев за 2 часа разходка е добра оферта!?

Krasimir Chenov

Всички  протестиращи са боклуци! И в България и в Русия .... Само здравите сили мачкащи дивана и раздаващи присъди в нета са чистата нравственост.

Желязко Желев

         Гешев ще събори косвено правителството.Бих Ви отпратил към Зипа за пояснения що,как но той вътрешно политически теми май не коментира.

         Та затова аз.Гешев като кандидат или вече гл.прокурор ще бъде възприеман от всички/леви десни,център ляво и т.н/ кото част от статуквото и правителството.Отсега е видно най-слабата част от статуквото.Затова той не само ще е атакуван непрекъсното,но ще натвори неща в чисто негов стил за което ни е бедна фантазията.Хем удобна,хем обединяваща,хем крехка мишена.С падането си ще повлече ,правителство и парламент.Хеле пък ако за изпроводяк си отвори устата.

         Сценарий в който Гешев е Цаца 2 не виждам.

HBK

Най-напред: Амчи, аз също нямам нищо против някой да ми плаща протеста, още повече че симпатизирам на протестиращите.

 

След това: Не познавам персонално г-н Гешев и затова нищо не мога да кажа за произхода и убежеднията му. Може и да е добър човек. Дразнещото е, че някой (повечето от нас се досещат кой) упорства именно Гешев да бъде главен обвинител. Цял министър на правосъдието бе посаден само за да не допусне алтернативна кандидатура. Министър Данаил Кирилов е недостоен човек. Безличие.

 

Нуждата от конституционна промяна за статута на главпрокурора е повече от належаща. Това е и основата на съдебната реформа, която всички ние чакаме с нетърпение. А дано!.

SvSophia
снимка на SvSophia

Наистина ли в Република България не се намери един, един-единствен, начи, прокурор, безспорен, неопетнен от политически, партийни и други обвързаности, компетентен и достоен да заеме въпросната длъжност?

Ако няма поне един такъв:

Закривай!

Стига с туй лицемерие, наречено ‘държавата Република България’, член на ЕС. На която впрочем  личните данни на реалните й около 5 милиона граждани, не по тяхна воля за разлика от фейсбучния дебилитет, се развяват из светлите и тъмните световни мрежи отколе. 

cymen

Естествено, че няма нито един неопетнен и необвързан прокурор. Такива не се допускат дори на входа, да не говорим при професионалното израстване. Трябва да се отървете от мисленето, че проблемът е в лицето Гешев. 

Nashenec

Май Симеончо ще се окаже прав - единственото решение за управлението е монархията. Поне се знае кой е основния началник и за кого работят уж независимите полиция, прокуратура, съд.

SvSophia
снимка на SvSophia

:) Кат гледаме кво асе върши у острова на империята, дето слънцето не залязва, май вече и монархията не върши работа, даже парламентарната монархия, квото и да се разбира - пак вече - под това. :)

Дежурния

Днес ще има ли протест и какъв ще е обявения повод?

А утре? ?

майор

Притеснен ли си?

Пусни некоя дежурна лакърдия за най-готината прокуратура във Вселената ?

 

Дежурния

Притеснен ли си?

Пусни некоя дежурна лакърдия за най-готината прокуратура във Вселената ?

Прокуратурата не ме притеснява, пълнолетни са, да се оправят. Гледам да не изпусна някоя добра възможност - днес и утре може да се протестира за птичките и пчеличките, за автомобилния трафик, за състоянието на железниците, за недопускането на Иванчева до кметските избори...?

Evasion

Организаторите призоваваха протестиращите да внимават за лица, които видимо не са част от протеста. 

?!?

 

Председателят на инициатива "Правосъдие за всеки" Велислав Величков беше категоричен, че Иван Гешев няма качествата да бъде главен прокурор

Ми е много интересно тоз другар - Величков, от позицията на къв раздава оценки... Направил е спъсък с критерии и ги е отмятал един по един или какво... 

майор

Ми, примерно, затова че е юрист, завършил СУ, а не магнаурската симеоновска школа. И сигурно е доста по-наясно от теб. Ти в какво си качество му искаш обяснения?

Evasion

Т.е. всеки, завършил специалност "Право" в СУ може да даде оценка за качествата на даден кандидат за главен прокурор, а публиката е длъжна да му вярва? Това е все едно някой вмирисан на пот и чесън майор да даде оценка на Норман Шварцкопф за "Пустинна буря"...

HBK

Разбира се!. Не е допустимо, който и да е, да налага мнението си (и оценките си). 

Но също така не е допустимо да се забранява, на който и да е, да си има мнение и оценка. И дори да го споделя. Например във форумите. 

Banshee
снимка на Banshee

Нищо, това е само началото. Те и протестите на майките баха малобройни, но методични и бутнаха варела, макар и не от моста, както трябваше.  

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Организаторите призоваваха протестиращите да внимават за лица, които видимо не са част от протеста. ?!?

!!!