facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
"Лудогорец" реши да не иска още пари от Домусчиеви

"Лудогорец" се отказа да иска допълнителна финансова помощ от собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви за справяне с последствията от извънредното положение у нас и временното спиране на първенството. Това стана ясно от изявление на клуба. Посочени бяха и директните щети върху приходите - затрудняване на оперативната дейност, както и временно спиране на плащанията по договори от страна на основни спонсори.

"На този етап ръководството възнамерява да се справи с кризата с възможностите на бюджета на клуба, тъй като собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са ангажирани с преодоляване на последствията на кризата върху основните им бизнеси. Допълнителна тяхна помощ би нарушила и финансовия феърплей", обявиха от разградския клуб.

В изявлението станаха ясни и част от предприетите мерки - футболистите, треньорите и мениджърският екип са се съгласили да им бъдат намалени заплатите с 30% по време на принудителната пауза в първенството. Това било сторено, за да не се стига до намаляване на заплати и съкращения в администрацията, помощния персонал и детско-юношеската академия. Също така първият тим е временно разпуснат и чужденците са получили разрешение да не върнат по родните си места, докато ситуацията не позволи подновяване на тренировки. Взета и друга антикризисна мярка - лятната подготовка преди следващия сезон ще се проведе в България, вместо в чужбина.

И докато играчите на "Лудогорец" бяха разпуснати, стана ясно, че вече има клуб от Ефбет лига, който е подновил тренировки, макар и по необичаен начин. Това е "Локомотив" (Пд), чийто футболисти от вчера тренират по график на малки групи на стадиона. По време на заниманията се вземат най-строги мерки за безопасност. Всичко това дойде от изявление на аржентинския защитник на тима Лукас Масоеро. "Започнахме да тренираме на групи по четирима човека с по един треньор. Преобличаме се в съблекалнята, но футболистите сме много отдалечени един от друг. Различно е, но в това отношение клубът ни влезе в положение и най-вече ни помогна психологически да не сме сами", коментира той пред изданието в родината си "Овасион".

Към статията във в. СЕГА
×