Quantcast
Медици на първа линия пак не получават 1000 лв. | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Медици на първа линия пак не получават 1000 лв.

Днес из родопските села премиерът Бойко Борисов се хвалеше как ще раздаде 80 млн. за един месец на медиците на първа линия, но реалността в някои болници отново драстично се разминава с премиерските думи. Медицински сестри от болницата в Поморие разказаха, че не са получили добавки за работа в COVID отделението, въпреки че през октомври една седмица не са излизали денонощно от него. От публикувани във "Фейсбук" фишове се вижда, че жените получават под 950-те лв., които уж трябва да са минимално заплащане за медицинските сестри.

"Дойде време за заветните заплати. В COVID отделението и в операционната положението е следното. Това не ни демотивира...обижда ни...и ни горчи", пише Димитрина Москова, медицинска сестра и публикува своя и на колежката си Христина Стойчева фишове със заплати. За един месец работа тя е получила чисто 640 лв. Във фишовете не се вижда добавка за работа на първа линия.

COVID секторът на болницата в Поморие е разкрит в последната седмица на октомври, с 15 легла. Първоначално заради липсата на персонал в него работят денонощно, без да го напускат, 2 медицински сестри, директорката на болницата, която е лекар ендокринолог и двама санитари.

След като в социалните мрежи се вдига шум за фишовете на сестрите, те получават обещание до 10 декември да получат COVID добавките си. "Само че това е третото обещание, което получаваме", коментира Христина пред телевизия "България он Еър". От министерството на здравеопазването признават пред Би Ти Ви, че забавяне има и данните за хората, които трябва да получат 1000 лв. продължават да се обработват. Забавянето се дължи на увеличения брой медици, сестри и санитари, които работят на първа линия в последните седмици, когато здравната система беше залята от болни с COVID-19, твърдят от министерството.

Точно този увеличен брой медицински работници премиерът Борисов намира за редно да ползва за реклама и днес обясняваше в родопското село Биркова как правителството му увеличава с 10-15% доходите на хората и ще раздаде рекордните 80 млн. лв. на медиците на първа линия.

Към статията във в. СЕГА
Shone

Нищо, случва се. Важното е да има за работоспособната милиция и държавната администрация. 

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

А Кунчев лъготи, че санитарките в "пирогов" вземат по 3000 лв. Да извади и той няколко санитарски фиша със заплати. Друго е око да види.

hamel

Важното е, че полицайците са по-високо платени от докторите. На тях разчитаме в Ковида!

whoever1

те тва е държавна администрация - 500 души в ме-зе не моат да обработят фишовете на 5 души в поморие повече от месец.

fractal
снимка на fractal

Ако имаше необлагаем минимум и прогресивно данъчно облагане сега нямаше да има фирми с милиарди а щеше да има за всекиго по нещо сега мед.сестрите като платят и ДДС на стоките и храните и заплатите ще станат реално 500-600 лева

 

 

Jassie

👍

BL.N.Lmt

🀄️🏴‍☠️:) Еми не е като  на Стадиона "фърляш"

3 000 000 лв. "Тревата" да е все така зелена 🍒🥨 

"Борисов посети cтадиона в Шyмен,за който бяха отпуснати 3 млн. лв. за ремонт."🍓🍒🍓🍒🍓(:🏴‍☠️🇧🇬

Andrij

Разгледах фишовете.Сестрите ще го отнесат.Документално всичко е наред.Възмутително е ,че основната месечна заплата за сестра е 650 лв. Учудващо е,че оперативните за цял месец са 26 лв. Но забелязах и последния ред в графа "Удръжки"-членски внос 5,60. Къде е в дадения случай именно тази организация,най-вероятно Профсъюз към която е платен членския внос?!Защо не излезнат да защитят своите членове?

fractal
снимка на fractal

Някои имат и водородна инсталация за добиване на топлинна енергия ама искали да го патентоват в чужбина а хората в България плащат ток и парно и монополистите са между първите 15 най богати фирми в България с милиарди

Jassie

За да не повтарям коментара Ви, само слагам 👍. И телекомуникационните оператори, и изобщо всеки, получил пазарна ниша специфично за себе си. Всеки го знае, знам. Не всеки знае обаче срещу колко точно я е получил. И кои са всички тези, които са се облажили. (Много изненадани ще има.) И на базата на чии конкретно, нефелни закони се случва това. Защото всичко е законно..

Дежурния

 

https://news.bg/health/lipsa-na-infektsionist-spava-bolnitsata-v-pomorie-da-lekuva-covid-patsienti.html

 

hamel

За кво са им на докторите пари? Тяхната работа е да са 24 часа в болниците, а не да се шляят по магазините.