Quantcast
Нов главен прокурор трябва да бъде избран на 14 ноември | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нов главен прокурор трябва да бъде избран на 14 ноември

Кой ще е следващият главен прокурор, трябва да стане ясно на 14 ноември, съобщава БНР По предложение на настоящия обвинител номер едно Сотир Цацаров членовете на Прокурорската колегия приеха единодушно времевия график за провеждане на процедурата. Според него, тя ще бъде открита на 15 юли, а номинации ще могат да се правят до 29 юли, включително. Право да номинират имат най-малко трима членове на Прокурорската колегия и правосъдният министър. В избора обаче участва целият състав на Висшия съдебен съвет.

Сред спряганите имена за следващ главен прокурор е това на заместник главния прокурор Иван Гешев. Той обаче обяви, че не иска. "Към момента продължавам 99 процента, дори някой да ме предложи да не участвам в това състезание, което се очертава изключително мръсно и кално, а като се търкаляш в калта, няма как да не се изцапаш. Аз не знам кой го е страх, може би защото много хора са в ареста, защото някои се крият в Сърбия, може би защото някой иска да се прибере и да си реши репутационните проблеми с правосъдието, не знам", казва Иван Гешев, цитиран от Националното радио.

Мандатът на Сотир Цацаров изтича на 10-и януари 2020 г. Заради процедурата за избор на негов наследник в средата на миналия месец консултации проведе президентът Румен Радев.

 

Към статията във в. СЕГА
IvanM

Към момента продължавам 99 процента, дори някой да ме предложи да не участвам в това състезание

 

Остава един мъъъъъничък процент на евентуално съгласие. Той може да надделее, зависи какво ще бъде поръчението.

letec55

За да не бъде мръсно и  кално, обявете ясни критерии за избор и оценка на кандидатите.

Не подскачайте срещу Радев, че се месел в съдебната система, а направете това, което той предлага. Сложно  ли е, непонятно ли е?

Stern

Това състезание се очертава изключително мръсно и кално, твърди Иван Гешев, който 99 на сто не искал да е кандидат

В бг-условия това означава, че е предпочитаният кандидат. С етикет "ти си го избра".

.

Като му чета обяснението, май учител по риторика му е бил Цвъки.

Forza NATO

... процедурата ... ще бъде открита на 15 юли, а номинации ще могат да се правят до 29 юли, включително. Право да номинират имат най-малко трима членове на Прокурорската колегия и правосъдният министър.

?

 

И две седмици ще са много при тоя кръг номиниращи...

 

Както сочи опитът, номинацията за правилния кандидат ще постъпи на 29-ти в 16.58.

Хулиган

Задължителен критерий - асансьор и тераса!

Може и без нАТУРАлен акт...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

ефрейтора

ЗСВ трябва да бъде променен така : 'Главния прокурор се назначава от президента Румен Радев/след консултация с БСП/.'  В преходните и заключителните разпоредби да се запише ' Ако президент не е Румен Радев -този текст отпада'.