facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Оперативният щаб праща проверки по пазарите

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев и директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев започват днес проверки по кооперативните пазари в страната за прилагането на последните противоепидемични мерки, разпоредени от здравния министър Кирил Ананиев. Вчера Ананиев разреши да бъде позволено отново откриването на фермерски пазари, но при стриктни условия за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Органицията трябва да се направи по общини, като се препоръчва разширяване на площта на пазарите, да има минимални отстояния между продавачи и купувачи, да се поставят заграждения като препятствие за струване на хора и др. 

Тодор Кантарджиев ще посети градовете Враца и Монтана и ще провери кооперативните им пазари, Ангел Кунчев ще инспектира днес пазара в Стара Загора, а утре - Пловдив. 

От 13 март насам фермерските пазари в страната бяха прекратени, което постави в безизходица десетки производители. На 23 март три организации - Хранкооп, фондация "Биоселена" и фондация "Локалфууд.бг", изпратиха писмо до министерството на земеделието и до Столичната община, с искане да бъде позволено възобновяването на фермерските пазари и с предложение за голям набор от мерки за сигурност при провеждането им. Днес организациите се оплакаха, че две седмици по-късно дори не са получили отговор, камо ли да се предприемат действия.

Към статията във в. СЕГА
Буболечо
снимка на Буболечо

И тук е същата мазаница.

Значи фермерски не може, а обикновени, които продават ПРЕДИМНО вносни продукти, може, така ли?

×