facebook
twitter

Вие сте тук

131 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Протестите срещу Гешев стават ежедневни

С викове "Гешев е позор!" протестиращите на Орлов мост посрещнаха новината за избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Ораторите обявиха, че след избора протестите стават ежедневни и призовават хората да останат на блокадата и през нощта.

София е блокирана от сутринта от протести срещу провеждащия се в момента избор на Иван Гешев за главен прокурор. Преди заседанието полицията не допусна до сградата на Висшия съдебен съвет противниците на единствения кандидат за поста на Сотир Цацаров, които днес са организирани от БОЕЦ. В резултат на това решение шествието се пренесе на Орлов мост, където блокира движението през кръстовището. Полицията опитва с преговори да убеди демонстрантите да освободят кръстовището, но те са там и към момента, а в социалните мрежи непрекъснато се обменят призиви да не се отстъпва.

Периодично през кръстовището преминават линейки със и без включени специална сигнализация, което създава впечатление, че опитват "пропускливостта". Георги Георгиев от гражданско движение БОЕЦ обяви, че "тръгва по стъпките на старата демокрация - палатки, Град на истината и борба до победа".

Протестите коментира и кандидатът Гешев. "Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди. Това едва ли може да се случи в много български държави. Извинявам се на българските граждани, които заради мен не могат да стигнат до работното си място, до училищата на децата си, до детските градини", заяви той по време на изслушването си.

Затварянето на кръстовището е извършено против законоустановения ред, защото протестиращите не са уведомили общината за намеренията си, заявиха директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев и неговият заместник Антон Златанов, които дадоха специален брифинг за извънредната ситуация. Към момента сериозни инциденти няма. Две жени са били арестувани за сбиване и са отведени в Първо РПУ за изясняване на обстоятелствата.Кандидат-кметът на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов също се присъедини към протеста заедно със хора от екипа му и симпатизанти. По-рано формацията обяви, че спира предизборната си кампания, за да се включи в протестите срещу избора на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. 

Хаджиев и Златанов опитаха да оправдаят действията на полицията пред сградата на Висшия съдебен съвет, където сутринта протестиращите срещу Гешев бяха преместени встрани от входа, а пред него бяха допуснати хората на ПИК, които протестират в подкрепа на Гешев. "На 27 септември е постъпило заявление от информационна агенция, което е съгласувано със Столична община. Заявлението беше под наслов "Марш за законност“ и има разрешение да се проведе пред сградата на ВСС. На 9 октомври е постъпило друго заявление, и защото е посочено същото място и същият час, общината не го е съгласувала. Затова общината е препоръчала на другото сдружение "Боец" да направят протеста си пред Съдебната палата. За да не се противопоставят двата протеста, сме взели такива мерки. Не може да се провеждат две масови мероприятия на едно и също място по едно и също време", обясни Георги Хаджиев, цитиран от Дарик радио.

От СДВР бяха категорични, че и другото мероприятие на "Орлов мост" се охранява по същия начин, а засилените мерки на полицията са за осигуряване на обществения ред. "Има две протестни мероприятия с две различни каузи. Ние сме полиция и не взимаме страна. И двете мероприятия са осигурени с достатъчно сили и средства", каза Георги Хаджиев. "На Орлов мост са хората, които са подали заявление на 9 октомври. На тях им е предложено друго място или време, но те писмено са отказали. Техните действия там се извършват против законоустановения ред. Блокирано е движението на Орлов мост, водим диалог с тях и се опитваме да ги убедим, че по този начин се пречи на свободното придвижване на всички останали жители на София", посочи и зам.-директорът на СДВР Антон Златанов. Той добави и че протестиращите там извършват администартивно нарушение, могат да им бъдат съставени актове на последващ етап и да им бъдат издадени наказателни постановления. "Всеки има право да протестира, но да спазват законите и да не пречат на другите граждани", заключи Златанов.

Любителски репортаж от полицейския кордон около Халите: 

 

 

Posted by Камен Добрев on Thursday, October 24, 2019

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Чичo

***

безпартийна

Тукашното население наистина не вдява, че битката е и за него. Всеки би протестирал, ако децата му се обучават от неграмотни и посредствени учители (ако го схване, разбира се). Но много са готови да приемат прокуратурата да се ръководи от неграмотен, посредствен "юрист" без капка морал и чувство за справедливост. А това е заплаха за всички граждани. Включително и за тези, които сега недоволстват от блокирането на София.

Хулиган

Лошото е, че тукашното население трудно вдява какво му се случва.

Аз, ако съм на организаторите на протеста, ще сложа един голям екран на Орлов мост да видят възможно повече хора прякото предаване от седянката за назначаване на главен прокурор.

Какво голямо количество калинки е нагазило във Висшия(!!!) съдебен съвет, направо не е за вярване!

Сякаш Данаил Кирилов са го размножили на ксерокс.

И сте седнали да чакате правосъдие.

Оптимисти...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

 

Дагоев

Т.н. висш съдебен съвет е сбирщина от соросоиди на хранилка при НПО-тата .

Forza NATO

Т.н. висш съдебен съвет е сбирщина от соросоиди на хранилка при НПО-тата .

 

Че са сбирщина на хранилка - баш така си е, само дето нито свинеидите са соросоиди, нито ние данъкоплатците сме НПО-та.

 

? + ? = ВНЛ, пардон - ВСС

JollyRoger's

А Светиня Му се е шмугнал в землянката под магнолията и мълчи като флатулирал в операта... 

Evasion

БОЕЦ обяви, че тръгва по стъпките на старата демокрация - палатки, Град на истината и борба до победа

Липсва им обществено доверие и подкрепа, за да предприемат каквито и да е реални действия. Остава им само форумната активност, но това е твърде, твърде малко. От друга страна, след Татарчев, Филчев, Велчев и Цацаров хората нито имат вяра на прокуратурата, че брани обществените интереси, нито вярват, че някой главен прокурор ще разбие прокурорската мафия...

Сгугню
снимка на Сгугню

По същество, тия протести не са само срещу Гешев, не са даже основно срещу него по същността си.

Те са протести против статуквото, против обществената и икономическа стагнация.

Тоест са протести против крепителите на това статукво - политическата класа, съдебната система и финансово-икономическата олигархия.

Ние всички добре знаем, че статуквото в България не е добро в никой аспект и всички сме съгласни, че е необходима промяна.

Затова е недоумяващо защо мнозина тук, пък и в обществото, протестират срещу протестиращите.

Не били правилните протестиращи. Не ги кефели. И прочее.

Такивато прояви най-добре се охарактеризират с изразите "дървен философ", "киселица" и "мърморан" - не е доволен, сам нищо не прави за да се променят нещата, не дава на другите да направят нещо, а на които правят се подиграва и ги оплюва.

Дагоев

Защото пречат на движението и защото на кой му пука от общите ти приказки. Статукво, евро-атлантически ценности и пр. заблуди.

Сгугню
снимка на Сгугню

Защото пречат на движението и защото на кой му пука от общите ти приказки. Статукво, евро-атлантически ценности и пр. заблуди.

И заради такива като теб, другарю, сме на тоя хал.

С наизустените мантри за евроатлантически ценности.

Чипа, чипа-а-а-а .....................

Шчекн-Итрч

...

riapa

?

JollyRoger's

Перниканците и ромеите пак са захлебили покрай "каузата"...

Кочината е в свободно падане, щом лумпени "защитават" ГеШеф...???

Devil in Exile

А бе не знам за Гешев, но днес от 11 часа движението в центъра на София беше ад и зверски задръствания нбез да се мине и един метър за 15 минути! Два часа стоиш в задръстени улички без възможност да мръднеш на някъде. Няма полиция, няма ред, пълна анархия.

Доц.Трътлев

За двете снимки долу с гешевците?.

ArcheoBG

Другари, палажението е революционно! Отивайте да се записвате доброволци в БОЕЦ и да сваляте тиранина Боко. :-D Защото с тия 30тина души на снимката революцията изглежда комично.
А ромейте, които подкрепят Гешев много се съмнявам, че точно той ги е мобилизирал. По-скоро същите, които организират протестите срещу него, организират и тези в негова защита.

Banshee
снимка на Banshee

А ромейте, които подкрепят Гешев много се съмнявам, че точно той ги е мобилизирал. По-скоро същите, които организират протестите срещу него, организират и тези в негова защита.

 

Нали? Време беше за това прозрение. :)) Подхвърлили са му ги. И колегата-чичо и той е подхвърлен. Като бебета в кошница. 

ArcheoBG

Гешев не го знам, но не изглежда толкова тъп, че да си организира поне втори протест в негова защита след отзивите за първия. Разбира се може и тъп да е, но това не преци да се запишете при титаните на мисълта от БОЕЦ. ?

Banshee
снимка на Banshee

Колко ли тъп трябва да изглежда някой, за да ви изглежда достатъчно тъп?  :)

Su38

Не изглежда. Но има разлика между форма и съдържание. Всъщност е само форма.

бастун

Проблема в тези случаи е, че МВР просто не върши работата която трябва да свърши, но не от нехайство или некадърност. Явно така ги командват - да не се месят. Иначе това си е грубо нарушение на обществения ред. Може да бъде наречено хулиганство или даже тероризъм. Нормалните и напълно законни действия на МВР (напомням - това е институцията която се занимава с опазване на реда) би трябвало да включват задействане на жандармерия (и даже евентуално ГДБОП) и бързо да разпръснат тълпата с множество арести.

Сгугню
снимка на Сгугню

Нормалните и напълно законни действия на МВР (напомням - това е институцията която се занимава с опазване на реда) би трябвало да включват задействане на жандармерия (и даже евентуално ГДБОП) и бързо да разпръснат тълпата с множество арести.

Би трябвало, думате?

 

Мисля си, другарю, дали пък МВР не е в сговор с протестиращите?

За да саботират усилията на др. Гешев. Да клатят властта. Заедно.

А?

Другарю?

Ей това си мисля.

rubstone

Бе то по времето на едногодишните протести в кавички на боко и съдружие, ужким срещу избора ня пеевски, а пък след като  набързо го уволниха, срещу кабинета орешарски, който в сравненение с боковите беше на светлинни години висота, десетина човека препречваха улици и показваха голи цици, някои от тях де...Та сега е редно да стане същото. Щото от орешарски насам  става все по зле и по-зле. Сега вече дори няма политически сили, които да протестират и шепа граждани са оставени   да се оправят сами. Сега няма тъмносини  те се мушнаха под крильото на мафията, за един скромен комат...но няма и червени те са в ступар и съвсем изчезнаха от публичната сцена...няма опозиция, това е факт

Диагностик

Боец да вземат да се окопаят на Орлов мост. Да си изградят землянки и противотанкови ровове. Мандата на Гешев ще бъде 7 години.

Няма дейност, която да зависи само от един човек. 

Интервал

Няма дейност, която да зависи само от един човек. 

Има. Смееш ли да оспориш Неговата воля?!? ?

Miranda
снимка на Miranda

Центърът на София , е АД ! Пълен АД ! И то, заради шепа лумпени, дето не искат Гешев за Главен прокурор.

Очаквам полицията  да си влезе в ролята и да ги РАЗГОНИ !

 

Mitnicharъ

До оня ден (фигуративно)  тези лумпенити ти бяха съидейници и почти родни братя, Мирандиня, какво се случи сега, та прогледна внезапно?

Интервал

Никакво разгонване! Направо да се стреля на месо :)
Това са представители на мафията и олигарсите, които очевидно Гешев се очертава да вкара в затвора.

ловkия

Протестиращите на Орлов мост се увеличават

И що не?

Прекрасна есенна вечер, огромен шанс да се видиш по телевизора, в околните заведения се продава бирка, чувстваш се значим, въобразявайки си, че ще промениш нещо, поразходиш кучето...

Що не?

Banshee
снимка на Banshee

Сега вече дори няма политически сили, които да протестират и шепа граждани са оставени   да се оправят сами. Сега няма тъмносини  те се мушнаха под крильото на мафията, за един скромен комат...но няма и червени те са в ступар и съвсем изчезнаха от публичната сцена...няма опозиция, това е факт

 

Смущаващ факт е, че от шепата тъмносини там има представени, докато от червените лидери няма. Доволни от Гешев? И то точно преди избори. Отказвам се да се опитвам да им вникна в начина на мислене. 

 

 

Страници

×