Quantcast
Русия се закани за ответни мерки заради случая с шпионина | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

84 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Русия се закани за ответни мерки заради случая с шпионина

Русия ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на руски дипломат от България. Това предупреди заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, ние ще разгледаме ответни мерки, както е прието в дипломатическата практика", заяви той.

 

По-рано днес Министерството на външните работи на България обяви, че уличеният за шпионин руски дипломат в София е обявен за персона нон грата. Причината е, че дипломатът не е напуснал България, както беше съобщено в понеделник. От МВнР уточниха, че от българска страна е отправено устно искане руските институции да отзоват своя служител в рамките на 72 часа. Днес на дипломата му е била връчена нота, че не е желан у нас и има 24 ч. да напусне България.

За случая се разбра в понеделник, когато от прокуратурата съобщиха, че първи секретар от посолството на Русия е действал като шпионин в България от почти една година. Засега името на дипломата не е обявено официално.

Ден по-рано Външно обяви: " В петък МВнР беше сезирано от прокуратурата на Република България относно действията на руски дипломат. От страна на ДАНС бе получена допълнителна информация по случая. При тази ситуация същия ден бе проведена среща с руския посланик, на която бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес, включително и този. Срещата премина в конструктивна атмосфера. От българска страна бе отправено искане руските институции да отзоват своя служител до края на деня днес (понеделник). По информация на МВнР въпросното лице вече е напуснало територията на Република България". Сега обаче се оказва, че въпросният дипломат всъщност не е напуснал не само в понеделник, но и във вторник.

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

....мдааа, някои дописник пак се е объркал, или не е разбрал - срокът тече от датата на връчване на нотата, а не от датата на съобщението на прокуратурата.

 

...ей това звучи покъртително - Причината е, че дипломатът не е напуснал България, както беше съобщено в понеделник. Днес на дипломата му е била връчена нота, че не е желан у нас и има 24 ч. да напусне България.

 

Coooool, нали?

bay Dragan

Трябва да има поправка в члена за шпионство.

Когато се търси и събира инфо/независимо какво/ от УСА , Германия, Франция, Люксембург .... това не е шпионлък.

Когато такава се събира от Русия Китай, Турция, Сърбия.... е шпионаж по силата на нашия закон.

Сега ако знам как да ви лепна картинка от джоб телефона ми, ще разберете какво чини нашият закон.

beal

С УСА, Германия, Франция, Люксембург сме съюзници.

С Русия не сме.

Още ли не сте го разбрали?

Шчекн-Итрч

Когато се търси и събира инфо/независимо какво/ от УСА , Германия, Франция, Люксембург .... това не е шпионлък.

Когато такава се събира от Русия Китай, Турция, Сърбия.... е шпионаж по силата на нашия закон.

Ееех, бачо Драгане... Много ти се ще да е обратното, а? Както беше едно време, когато ти беше щит и меч на Партията! Когато правешкия пръв държавен и партиен ръководител казваше, че нашто... пардон, вашто ДС, барабар с теб, е филиал на КГБ! Коги мало и голямо се страхуваше от бай Драгана и метани му сторваше! А СЕГА кво? Никой не го еня за бай Драгана, даже у форума на СЕГА!

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

Като сте съюзници, трябва ли да ходите със свалени гащи?

Biberkov

Не, Младия Хяш, и откакто не сме съюзници на сесесере, гащите са вдигнати и закопчани.

Просто от времето на сесесере някои имат навик да свалят гащите пред русия, но е добре че повечето такива са само по форумите.

Ураа

Гащите са свалени, позата е заета ,даже и вазелинът е намазан.

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

Баберков, ти нещо се разпозна ли?

bay Dragan

 Ха , ама това в двата члена за шпионлък не е написано бре прависти-демократи. Поне добавете неприятелски държави. И ги допълвайте, изтривайте.

 

аман бе

Ааааа, тц! За Туркието не знам. Баце обяви, че имаме стокооборот за намсиколко млрд. и .... нихт пипен. Ъхъ! Ръйш ли?

Дагоев

Съюзници? Та тия "съюзници" са такива по принуда. В Кочината Люксенбург даже не пускат да влезем като екскурзианти.

Sumist
Когато бяхме съветска територия, всяка намеса на руснаците се считаше за приятелско разузнаване. Сега нещата пак са така, но с обратен поляритет: американците са приятели, а руснаците - врагове. Машинистите се смениха на гара "Разделна" и влакът тръгна наопаки.
Звън®
снимка на Звън®

Защо ли не съобщават името на дипломата, първи секретар на посолството на РФ в София? В момента там деветима на тази длъжност:

 

Зелинский Виталий Валерьевич
Меркулов Евгений Викторович
Приходько Елена Александровна
Русяев Владимир Анатольевич
Рыбкин Максим Владимирович
Тюсин Евгений Геннадьевич
Ярошенко Дмитрий Михайлович
Егоров Андрей Николаевич
Жибуртович Павел Андреевич

 

Който отгатне името на изгонения първи секретар, неговата възраст и звание ще получи бутилка водка "Белуга". 

 

Известно е, че като ответна мярка ще бъде натирен от посолството ни в Москва първия секретар Красимир Димитров. Който познае неговата възраст, пол, партийна принадлежност и звание ще получи бутилка 25 годишна "Плиска".

Biberkov

най добре е да се пръждосват всичките, но сигурно НЕ е Елена Приходько :)

 

Сироко Леванти

В момента там деветима на тази длъжност:

Първи секретар не е длъжност, а ранг. Като в армията: командир на рота (длъжност); старши лейтенант (войнско звание, т.е. - ранг). 

Леля_Стойка_III

Участвам за "Белугата" с Рыбкин Максим Владимирович ??

paragraph39

BEAL,

/:/С УСА, Германия, Франция, Люксембург сме съюзници.

С Русия не сме.

Още ли не сте го разбрали?

..........................................................................................................................

Само да ти припомня, че в САЩ са осъдени през последните 20-30 години и израелски шпиони/шпионирали в полза на "най-приятелската" на САЩ държава- Израел!/!

А специалните служби на САЩ са подслушвали и подслушват телефони и на премиери и президенти на "приятелски" на САЩ страни, дори и НАТОвски/канцлерката на Германия Меркел, например/!

И още веднъж: Шпионажът и шпионирането НЕ са забранени от ООН и Международното право, а са забранени и наказуеми само по Закона в държавата, в която и срещу която се извършва! ПОЗНАЙ защо е така!

Meto_ot_Interneto

Най-васалното управление, което България е имала след Освобождението. След като наругаха Червената армия, заради това, че смаза нацизма в Европа, приемниците на бившите верни съюзници на Третия Райх послушно изпълниха инструкцията да изгонят руски дипломат. И го направиха толкова нескопосано, че станаха за смях.?
Който си мисли, че това няма да има отрицателни последици за страната е пълен глупак.

 

viking battle

как не Ви беше срам да го напишете това ?!  дивашката липса на памет ,мозък съчетана с първосигнално крякане за враго и унищожението му превърнаха Родината в посмешище за Цивилизованият свят ....

Вова

Някои май забравят,че България беше до такава степен сателит на СССР ,че дори в  химна беше включен съответния текст....с нас Москва е в мир и бой партия велика води...и пр. Форумните екс политработници с носталгия си спомнят онези времена .

Едва ли тогава съветските спецслужби са имали някаква разузнавателна мрежа у нас. За всеки партиен секретар ще да е било въпрос на гордост да окаже всякакво съдействие на  съветските другари.

 

Meto_ot_Interneto

Русия не е СССР. Проблемът е, че някои забравят, че днес България съществува като държава блaгодарение на Русия. Цялата българска история след Освобождението показва, че тая амнезия е катастрофална за страната.

viking battle

гадни лъжи след гадни лъжи

Вова

Мето,

третата българска държава е руски проект,създадена е с руско участие .

Българите никога не са забравяли това. Националният ни празник е 3ти март, издигнати са над 450 паметника на руските освободители,с имена на руски дипломати,военни,писатели и пр.са назовани улици,училища,културни центрове. В учебниците,в литературата и изкуството освободителната война заема голямо и достойно място.

България през 1920 г.приема десетки хиляди руски емигранти,плаща им пенсии и помощи до 1953 г., руският език,култура,тв канали ,концерти на руски изпълнители,хорове,ансамбли са всекидневие в сегашна  България. 

Това ли наричаш амнезия?

През 1991 г.Съветският съюз разруши СИВ и Варшавския договор. България нямаше много опции,освен да търси колективна сигурност в НАТО ,а политически и икономически перспективи в ЕС.

Попитай един руснак кои са граф Игнатиев,генералите Радецки,Добромиров ,Карцов,Тотлебен Гурко,п/п Калитин и много други руски герои освободители. Руснака ще те гледа неразбиращо. При тях паметта за тези герои е била изтрита,разрушени паметници и гробове,пълна забрава.

А тук ние свято пазим паметта им.

Така,че айде да се самоуважаваме преди всичко. 

Su38

Изхвърляш се. Знаят руснаците, разбира се.

Вова

Сериозно? Знаят? Завършилите истфак -да. Обикновените хора понятие си нямат. 

Гласът

България беше до такава степен сателит на СССР ,че дори в  химна беше включен съответния текст....с нас Москва е в мир и бой партия велика води...и пр. 

Ти остави химна, но Тато два пъти ги е молил да направят от НРБ Б(ъ)ССР, но за голямо нещастие на много съформуци онези отказали...

paragraph39

ВОВА,

Май, и ти "на умряло куче нож вадиш!"?

Днес, и вече почти 30 години, НЯМА нито СССР, нито Народна/НЕнародна е от 1989 г.!/ Република България!

И Варшавският договор го НЯМА, нито "Студената война"!!!

Нито Русия, нито България са днес "комунистически"/социалистически!/ държави! Нали?!

Хайде, обясни сега, защо Русия е считана от САЩ , НАТО и Запада за техен "смъртен враг"!? А?!

Вова

Къде пък Русия е обявена за смъртен враг?

Постингите са ти образец за фатмащина. Така,че аре...у лево

paragraph39

Die Welt: Мнозинството германци подкрепят изключването на Турция от НАТО, показва проучване

29 Октомври 2019

Генчо Бончев

Когато през 1986 г. Рейгън произнесе фразата за империята на злото, тогава САЩ излъгаха, че воюват срещу социализма.

На тях не социализма им бе трън в окото, а самата държава.

Затова и след като се разпадна социалистическата СССР те продължиха да воюват срещу наследника капиталистическа Русия.

И така ще бъде и занапред, докато един от двамата не престане да съществува. Днес имаме противопоставяне /без повод и основание/ на една капиталистическа страна на друга капиталистическа страна.

Молете се само да не стане голямата беля, че тогава ще ви се изясни защо по другите планети няма живот.

Страници