facebook
twitter

Вие сте тук

25 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Швеция крие данни за смъртните случаи от COVID-19

Смъртните случаи от COVID-19 в Швеция, която предприе по-либерален подход към заразата, са повече от официално представените, твърди местната информационна агенция TT. По данни на Агенцията за обществено здраве жертвите са 373, а заразените надхвърлят 6100 души. Ведомството представя ежедневно данни за жертвите на заразата, като отчита, че те намаляват. Проверка на журналисти от ТТ обаче показва, че актуализирани данни на Агенцията за общественото здраве сочат ръст на починалите от коронавируса, но властта не прави официална корекция на първоначално публикуваната информация. На 25 март ведомството обявява, че починалите са 42-ма, а според актуализирани данни в този ден те са 97. На следващия ден, 26 март, първоначално смъртни случаи са 66, но актуализираните данни сочат 124 жертви. И в следващите дни се наблюдава подобна тенденция, твърди информационната агенция ТТ. Обновените данни обаче остават скрити за обществеността.

Епидемиологът Андерс Тегнел, който е на първа линия в борбата с COVID-19 в Швеция, смята, че разминаването в данните не е толкова голямо. Той настоява, че има спад на жертвите, а разликите се дължат на технически проблеми. Според него властите не искат, а и няма какво да крият.

Вчера премиерът на Швеция Стефан Льовен призна, че се очакват хиляди смъртни случаи в страната заради коронавируса. "Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", предупреди той пред местния в. "Дагенс нихетер". Относно решението да не бъдат въведени строги ограничения и социална изолация в борбата с коронавируса, той каза, че "това означава, че ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, много повече мъртви". 

Вчера в парламента беше внесен законопроект, който предвижда кабинетът да може да взима бързи решения в борбата с коронавируса, без да е необходимо одобрението на парламента. Ако бъде одобрена разпоредбата, то правителството ще може да прилага ограничителни мерки като затваряне на търговски центрове, да налага рестрикции в движението на обществения транспорт, както и да забрани събирането на големи групи от хора. Досега властта в Стокхолм издаде само препоръки, като призова гражданите "да поемат отговорност" и да ги спазват в условията на пандемия от коронавируса. Не са въведени почти никакви ограничения, освен забрана за посещения на старчески домове. Правителството обеща да бъде увеличен броят на тестваните за COVID-19. Няколко зимни курорта в Швеция пък взеха решение да затворят за клиенти в опит да спрат разпространението на заразата.

Към статията във в. СЕГА
R.Atkinson

Колко далече от евроатлантическите ценности били шведите: не искат да признаят, че блъснатите от влак са жертви на вируса.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

R.Atkinson 👍

Сладур

Щото руснаците я казват. Да не говорим за китайците...

mick

Кой не скача е червен...

 

Вече разбирам защо Франция са я превзели за 40 дни.

geni1

Редакцията, престанете да се опитвате да промените новините от Швеция !

Su38

Интересно...

Швеция е една от малкото страни, които не са предприели жестоки мерки спрямо населението си. Защо на италианците не се търси сметка за надписване на жертвите от CoViD....

Умберто Жеко

цялото скандинавие африките арабите  бивши съветски републики, ю.америка  Куба...Доста не са паникьосани .

Boris65

Там комунистите управляват от 50 години. Крият , крадът и бият народа . 

Каубой
снимка на Каубой

Баща ми, глухоням шахматист и вице европейски шампион по шах беше в Мальмо през 1967. Върна се потресен. Аз бях в ссср доста по късно. Потресен също. Познайте кой от какво.

Талибан

От блондинките?

Васик

Социална изолиция не е синоним на изолация и социална дистанция. Социална изолация имат затворниците, подводничарите и възрастни хора, които нямат живи роднини.

Стоф

Някои хора като позабогатеят развиват мания за безсмъртност. 

Mihail Mihaylov

Вицешампион по тих шах. Малка разлика, но съществена.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

"Вчера премиерът на Швеция Стефан Льовен призна, че се очакват хиляди смъртни случаи в страната заради коронавируса."

 

Доста тъпо е това натякване на "призна". Шведите решиха засега да не ограничават развитието на корона вируса с поголовно окошарване на населението, т.е. да не натискат кривата толкова силно. Това предполага, че епидемията ще се развие по-бързо в Швеция, отколкото в други страни. Т.е. ще имат повече случаи на болни и починали в близките дни и седмици, но пък и епидемията ще отмине по-бързо. Считат, че здравната им система е подготвена и са готови да променя курса, ако преценят, че са сбъркали. Това каза и министър председателят им. Решението е базирано на наличната информация и на допусканията и предвижданията на техните изследователи и медици. Не знаем какво ще се случи в бъдеще, но със сигурност това е една достойна за уважение позиция на шведското правителство. В личен план, за шведските управляващи би било много по-лесно и безопасно да изкопират мерките на другите европейски страни и да се носят спокойно по течението.

 

Ако приемем, че тази епидемия не може да се прекъсне изцяло (за което вероятно са необходими много по-драстични мерки, подобни на тези в Китай), то прекалено ентусиазираното мачкане на кривата (т.е. отлагането на развитието ѝ във времето) може а се окаже не по-малко вредно от пълното ѝ освобождаване. При нас се получава нещо такова - ако официалните данни отразяват действителната динамика на разпространението на вируса, то и най-бакалските сметки показват, че ще трябва да седим окошарени още много месеци, ако не и години, докато достигнем брой преболедували, който да ни позволи да се върнем към живота. През това време дявол знае колко хора ще изпукат поради ограничения достъп до здравни услуги. За беднотията и мизерията да не говорим.

независим експерт

имаш доста добро усещане за перспектива, не си типичен СЕГА читател :)

За момента никой не може да каже дали стратегията на Швеция е правилна. Но времето ще покаже. В съседна Дания, държавата беше затворена почти веднага, когато се появиха заразени. В момента болните са много малко и почват да се чудят как да заразят повече хора, за да не се проточи до безкрай целия цирк. Просто хората спазват правилата. В момента обсъждат поетапно отваряне на държавата и започват да правят първоначални прогнози за излизане от кризата. Излиза, че всичко зависи от това как Щатите ще излязат от ситуцията. Тоест колко шъ мрът зависи донякъде от местната организация, но колко ще струва зависи от САЩ. Икономиките са доста свързани помежду си. 

 

марк

 

 

 

                             . Върна се потресен. Аз бях в ссср доста по късно. Потресен също. Познайте кой от какво

 

                                                   Ние до скоро все бяхме потресени. Сега сме втресени !

Вова

Как трудно живееш.....

🐇🌈

Неразбран,ошашавен.

 

ловkия

Досега властта в Стокхолм издаде само препоръки, като призова гражданите "да поемат отговорност" и да ги спазват в условията на пандемия от коронавируса. Не са въведени почти никакви ограничения, освен забрана за посещения на старчески домове. 

Знаете ли коя страна десетилетия наред е имала "Институт за расова биология"?

havamal
снимка на havamal

КУ-КУ 👍

The Rowdy American

Той настоява, че [...] разликите се дължат на технически проблеми. Според него властите не искат, а и няма какво да крият.

Eстествено. Швеция не е Китай, нито е Русия. 

бастун

А защо няма новини от Беларус? Припомням - там мерките са специфични и засега не включват ограничения.

Лукашенко: Коронавирус — попытка поделить мир без войны

https://www.youtube.com/watch?v=sbId9UrY8BM

 

Лукашенко о коронавирусе, союзе с Россией и мировой пандемии. Большое интервью

https://www.youtube.com/watch?v=ogORIu1K2KU

 

Коронавирус в Беларуси. Главное за неделю (05.04). Обновлённая статистика

https://www.youtube.com/watch?v=phmDf4XenAA

н16
снимка на н16

Швеция крие данни за смъртните случаи от COVID-19

 

Щото ако ги разкрие, и се окаже, че нямало никакви такива случаи, то тогава ще бъда наказана от тия, които я играят тая постановка? Не трябва все пак, да им се разваля хатъра.

The Rowdy American

Щото ако ги разкрие, и се окаже, че нямало никакви такива случаи, то тогава ще бъда наказана от тия, които я играят тая постановка? 

Ти си вече наказана.

mi6osp.

Не само  Швеция не дава точни данни за епидемията. 

Марк Ливаин, от кметството на Ню Йорк, на пресконференцията  днес  :

"Ежедневно имаме по 180-195 случая на починали от епидемията в жилищата си  граждани на Ню Йорк. Официално отчитаме само починалите от К 19 в болниците, проверени с тест . Не можем да настаним всички заболели в болниците. Всъщност епидемията взима много повече жертви. "

×