facebook
twitter

Вие сте тук

12 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Скопие иска ревизия на избирателните списъци

Компетентните институции трябва да се заемат с прочистването на Избирателния списък, където има доста наследени проблеми, каза говорителят на македонското правителство Миле Бошняковски по време на пресконференция в Министерски съвет днес. Бошняковски припомни, че "от 2002 година до днес в Република Македония не е имало преброяване на населението". "Над 400 000 души отдавна не живеят в страната, но те фигурират в Избирателния списък, което има отражение върху всички изборни резултати и референдума", каза още той, цитиран от БГНЕС.

"Съществуват повече сегменти, които трябва да бъдат разгледани. Част от тях са задължение на държавата, а друга част на останалите институции. От 2002 година в Македония не е имало преброяване на населението. В момента се извършва подготовка в Държавната избирателна комисия и Националния статистически институт. Има доста наследени проблеми, които трябва да бъдат решени. Всички сме наясно, че над 400 000 наши съграждани не живеят в Македония, а продължават да съществуват в Избирателния списък... ДИК по всяка вероятност ще се намеси в списъка, но всички институции трябва да реагират и този въпрос да бъде решен", каза още Бошняковски. Според него "тук не става въпрос за добра воля, а за проблем, който трябва да се реши".

Към статията във в. СЕГА
kempes

У нас вече 29 години политическият елит не желае да изчисти избирателните списъци защото успешно блогодарение на хоасът в тах манипулира резултатите от изборите.

Нещо неясно ?

mamut

ми да бехте го решили преди референдума, мигар не знаехте за списъците. Кьорав карти не играе.

аванти дилетанти

Играе и още как. Виждаме го през няколко години. Кьорави ходят на избори, слепи дращят по форуми...

Forza NATO

Вторият акъл на българина - also available и в югозападния му вариант... 

 

?
indiec

Този като го гледам как си върти очичките, се радвам че не сме в една държава с него.

 

IvanM

Единственото, което не е ясно е от кого Скопие иска таз ревизия? Вашингтон? Брюксел? Москва? Всевишния?

buratinob

Либерастите не ги свърта.

Искат като Баце, да бият дузпи докато вкарат.?

Памфуций
снимка на Памфуций

Вторият акъл на българина - also available и в югозападния му вариант... 

?

inventus

Сетиха се!

Селинджър

И според каква логика ФЮРОМците  може да премахнат от избирателните за списъци за НАЦИОНАЛЕН референдум живеещите в чужбина, и за чистката трябва да бъдат ангажирани всички институции,  а в България не може и дума да се спомене публично за нещо подобно?

А, сетих се!  Щом трябва да натаманят нужният им резултат - може всичко. Такава е "логиката" на всички  ЕТАЦ-джихадисти.

Dorcas

Не съм наясно със законите в Македония, но там живеещите в чужбина нямат ли право да гласуват? Доколкото знам дори на референдума имаше гласуване на македонците извън страната, но май активността беше незначителна.

×