facebook
twitter

Вие сте тук

6 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Светът изпитва недостиг на 5,9 млн. медицински сестри

Поне 5,9 млн. медицински сестри не достигат в световен мащаб и това се усеща изключително силно в настоящата ситуация на пандемия от коронавирус, се казва в доклад на Световната здравна организация, цитиран от информационните агенции. От него става ясно, че в света има малко под 28 млн. медицински сестри. От 2013 г. до 2018 г. техният брой се е увеличил с 4,7 млн., но продъжлава да има недостиг на 5,9 млн. сестри, като най-голям е той в Африка, Югоизточна Азия и Източното Средиземноморие, както и в редица страни в Латинска Америка.

Според СЗО държавите, които се сблъскват с този проблем, трябва да увеличат броят на завършващите медицински сестри средно с 8% годишно. Това ще струва приблизително 10 долара на глава от населението годишно. „Политиците знаят колко струва подготовката и запазването на професионалните медицински сестри, но едва сега много от тях започват наистина да осъзнават реалната стойност на сестринския персонал“, заяви Анет Кенеди от Международния съвет на медицинските сестри. Според нея всеки долар, вложен в развитието на професията на медицинската сестра, носи осезаем резултат, когато става въпрос за здравето и благополучието на хората.

Държавите са длъжни да обезпечат финансово ускорената подготовка на медицински сестри и да създадат достатъчно работни места за тях, се казва още в доклада на СЗО.

Към статията във в. СЕГА
paragraph39

/:/ Светът изпитва недостиг на 5,9 млн. медицински сестри

.........................................................................................................................

Но пък сигурно има поне толкоз излишък от...ВОЙНИЦИ, офицери и генерали!?

ПФУ!

 

   

 

Iberia
снимка на Iberia

След ПФУ трябва да напишеш КАЗАХ!

н16
снимка на н16

излишък от...ВОЙНИЦИ, офицери и генерали

 

НАТО сега ще бъде преобучено и преоблечено в доктори.)

 

Luft hans

Светът и в частност някои държави от него да продължава да им плаща колкото на чистачки пък да продължава да се чуди що недостигат.

Justinian2
снимка на Justinian2

Бай Буй може да помогне щедро на Света ! Както му помага с маски , шлемове , скафандри ... и т.н. хай тек , щото света си няма ! А у Бай Буй-ево се шие най-добрата конфекция ! Що да не даде и сестри ? И без това са в излишък и само се катерят по прозорците МУ ! Да му образоват нерви... Аде холам ! Да отиват да помагат на Света !😀

×