facebook
twitter

Вие сте тук

46 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Таксиметрови шофьори излязоха на протест в центъра на София

Таксиметрови шофьори излязоха на протест и превзеха пространството около храм-паметник "Александър Невски" в центъра на София, съобщи БГНЕС. Паркираните коли са от различни таксиметрови компании. Шофьорите се опасяват, че заради въведеното извънредно положение и резкият спад на клиенти, ще последват масови фалити. По сметки на бранша от общо около 6000 коли в столицата в момента на работа излизат не повече от 2000.

Таксиметрови шофьори искат държавна помощ в размер на 1000 лева, замразяване на лизингите, намаляване наполовина на таксата за използването на системата, през която получават адреси и да получават съдействие от полицията при проблеми, създавани от клиенти. „Ние сме най-големите данъкоплатци в страната и трябва да бъдем подкрепени в този труден момент когато разходите ни са в пъти по-малко от приходите“, заяви пред БГНЕС таксиметровият шофьор Петър Караиванов, който е съорганизатор на демонстрацията по време на пандемия. „В момента, в тази криза, в това извънредно положение, искаме ваучери за 1000 лв. – за гориво, за сервиз, за ремонт на колите, за ЦДП и за всички текущи разходи“, посочи той.

Шофьорите поискаха такситата да имат право да се движат в бус лентите, както и да се осигури зона за сигурност в автомобилите, както е по света. „Искаме защита и от полицията. Не да ни казват, че не им е в правомощията, когато клиент не иска да си плати сметката или някой пиян ни прави проблем“, добави още Караиванов и каза, че градският транспорт е опасен за здравето и е необходимо той да бъде намален. Според него предприетите мерки от държавата са половинчати и не се спазват от всички. Караиванов посочи и друг проблем за бранша – ниските тарифи, на които возят. Те не били променяни от 8 години, а през това време всички цени са се повишили. „Дневната тарифа трябва да е 1.60 лв., а нощната – 2 лв.. Първоначалната такса навсякъде се определя на цената на два билета, следователно става 3,20 лв. първоначална такса и 80 ст. за престой“, обясни още Караиванов.

Докато те протестираха на жълтите павета пред „Александър Невски“ в Министерския съвет вървеше среща с представители на бранша. Стана ясно, че държавата е поела ангажимент да обсъди проблемите им и затова организаторите съставиха списък, който ще бъде предаден на общината.

 

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Сладур

Идиоти. Не им пука за мъртвите

Памфуций
снимка на Памфуций

Идиоти - да. Защото лизингът си върви и се трупа и в един момент ще трябва да го изплатят.

Iberia
снимка на Iberia

Да вървят на село и да се включат в пролетната кампания за засаждане на разсада.

 

Ананиев от вчера им даде зелена светлина.

Stern

Когато реват за налагане на (монополно) минимални тарифи, що не се плашат от фалит.

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Тарифите за таксиметров превоз се регулират от общините, влючително и минималната, така че в момента пишете глупости.

Stern

Утвърждава се, да, но реването и предложенията са от бакшишите. Които иначе са ревностни привърженици на пазарната икономика.

Каубой
снимка на Каубой

БакшишФ за бой се стяга, мята таКСИ на рамо.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Споко.Ще дойде Хераковският Добър Юнак на бял кон, пардон-с черна жипка и ще им въздаде Справедливост и Добро.Някоя такса ще им отмени, лизинга им ще замрази и с други блага ще ги посипе, черпейки ги с амброзията на Обещанията Си.

wreckage
снимка на wreckage

Дебилите треаше да замразят фсички текущи плащанки фмомента, фкойто обявиха извънредното, ама как да се сетят с тоя еднопистоф акъл.

 

Бакшишите👍

Сладур

И сега Бойко ако подаде на тия копърки, дето взшимат по 100 до аерогарата, не знам.. Реваха, че метрото им пречело, разкопавали София. Имаше протести.Тия 88 процента са мошеници..Изчислил съм ги.

Slava
снимка на Slava

Нагли, половината трябва да фалират. Направили фирма с пет коли и на всеки опит за зявка повтарят "нямаме свободна кола".

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Вземете вие от жГЕРБ направете фирма с шест коли за да не сте нагли.

nobody2

за замразяването се иска мозък с инфраструктура за сложни връзки

пс - не като на славчето гербавата инфраструктура

Lillian
снимка на Lillian

интересно, дали не може хората в делови взаимоотношения, да се справят сами, с диалог помежду си

примерно да се отложат лизинговите вноски, без наказателна лихва

или е най-лесно на площада, да заявим,че нашето страдание е най-голямо

и не след шест месеца от ограниченията, ами когато дори няма месец

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Явно щом са стинганли до площада значи не може.

wreckage
снимка на wreckage

Не ти схващам логиката. Ако е за шест месеца може, ако е за един - не може. Фсъщост ф чисто финансоф план е точно обратното.

 

Именно щото държавата е фсъстояние да покрие масрафите им по лизинга за месец-два, тва страдание на бакшишите е напълно ненужно, 

 

Предвит силно намаления, внимание, од държавата!, публичен транспорт, бакшишите могат да спасят живот с услугата си. Айде обясни ми държавната логика ф тоя контекст.

Slava
снимка на Slava

9

Вт., 07/04/2020 - 13:46 (нов)

nobody2

за замразяването се иска мозък с инфраструктура за сложни връзки

пс - не като на славчето гербавата инфраструктура

 

Ако беше го написал преди обновяването на статията, щях да повярвам в сложните ти връзки. Пропусна да изглеждаш умно, многониковецо.😂

ловkия

Защото лизингът си върви и се трупа и в един момент ще трябва да го изплатят.

Така е, но това са частни отношения между две и повече лица и не виждам механизъм, по който държавата или местната власт може да се намеси.

Собственикът на таксиметрова фирма купува на лизинг от дилър двайсет автомобила, които отдава под аренда на шофьори и от тази аренда си плаща лизинга.

 

wreckage
снимка на wreckage

Държавата може да поеме вноските по лизинга на бакшишите за тоя период. И ноо други неща може, ама първо не ще, фторо не ѝ дреме, трето така ѝ е по-лесно, четвърто е тъпа, пето е тъпа, шесто е тъпа.

пърпъл

че нали въведоха извънредно положение... кфи частни взаимоотношения. нали държавата взима всичко в свои ръце в тоз един двумесечен момент

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Държавата може да се намеси както го направи с налагането на мораториум върху вноските по банкови заеми, да не при тях да нямаме частни взаимотношения?

ловkия

таксиметровият шофьор Петър Караиванов

е изключително нахален бакшиш!

редник

„Дневната тарифа трябва да е 1.60 лв., а нощната – 2 лв.. Първоначалната такса навсякъде се определя на цената на два билета, следователно става 3,20 лв. първоначална такса и 80 ст. за престой“

 

 

Хм, нямат клиенти, но искат по-високи цени - необяснимо, още повече, че Марешки продава бензин и дизел за 1,57лв/л.

Slava
снимка на Slava

15

Вт., 07/04/2020 - 14:02 (нов)

ловkия

таксиметровият шофьор Петър Караиванов

е изключително нахален бакшиш!

 

х💯

 

Този може ли да каже как ще си дезинфекцират колите/седалките след всеки клиент и как ще спази разстояние от 2 м.👿

wreckage
снимка на wreckage

ф твоя случай може да те качи на ени кънки, да те върже за задната броня и да те тегли.

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Това дето сте попитали уви е НЕВЪЗМОЖНО, следователно да забраняваме таксиметровите превози, това ли предлагате от жГЕРБ?

ловkия

Държавата може да поеме вноските по лизинга на бакшишите за тоя период.

Това ще постави прецедент, при който всички купувачи на коли на лизинг ще поискат същото.

По-правилно е внисането на вноските да се замрази за времето на ИП.

wreckage
снимка на wreckage

Да.

Обаче правителството не праи нито еното, нито по-правилното друго.

Slava
снимка на Slava

Никой нищо не забранява, мБесепе/бекапе, ползвайте на воля, щом да сте нагъсто ви е по - здравословно.

wreckage
снимка на wreckage

Глория, трагедията ти е, че си перфекционист и фактът, че не си заобиколена одсекъде с Глории, те измъчва, праи ти къси съединения фглавата и въопще ти причинява огромен психически дискомфорт.

 

С големо съжаление признавам, че аз няам решение на тоа твой проблем.

Страници

×