facebook
twitter

Вие сте тук

26 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Видни социалисти обвиниха лидерите на БСП в нарушаване на медийната свобода

Под претекст, че критикува маневрите на лидера на БСП Корнелия Нинова за избора й на главен редактор на вестник "Дума", разширен фронт от вътрешна опозиция подложи на унищожителна критика голямата гордост на соцшефката – програмата "Визия за България", съобщи Медиапул. Документът е разкритикуван в позиция на членове на Националния съвет на левицата, изпратена до Изпълнителното бюро (тясното партийно ръководство, подредено от Нинова). Сред опозиционерите, освен очакваните Михаил Миков, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов, вече се нареждат и Румен Овчаров (с чиято помощ Нинова оглави партията), депутатът Дора Янкова, и добре познатите партийни лица: Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов, Емил Костадинов, Катя Николова, Костадин Паскалев, Явор Куюмджиев, Румен Гечев, Георги Пирински и други.

Наред с критиките към "внезапната смяна на ръководството" на "Дума" социалистите критикуват "порочната практика за неглижиране на Националния съвет на БСП". "В случая имаме особено красноречив пример на все по-безпардонно провежданата практика за пълно пренебрегване на ролята и правомощията на Националния съвет на БСП като ръководния орган на партията между заседанията на нейния Конгрес, ясно и недвусмислено записани в нашия Устав", казва вътрешната опозиция.  След което атакува най-важния, според хората около Нинова, документ "Визия за България", заради чието представяне сред народа 2/3 от ПГ на БСП напуснаха парламента и пътуват по страната да го презентират. Очаква се също мнозинството в БСП да наложи "визията" като предизборна платформа. 
"Връх на тази (пренебрегване ролята на Националния съвет – б. а.) практика стана представянето на документа "Проект Визия за България" – възможно най-отговорна заявка за политическо доверие от страна на обществото – без каквито и да било разглеждане и одобрение от страна на Националния съвет", пишат опозиционерите. 

Освен това те обвиняват Нинова и Изпълнителното бюро на формацията, че с процедурни хватки са отстранили от поста доскорошния главен редактор на вестник "Дума" Таня Джаджева, за да назначат отново със заобикаляне на устава близкия до ръководството Йордан Мичев. Според правилата на левицата главният редактор на лявото издание се назначава с решение на Националния съвет. Нинова и компания обаче пренебрегнаха тази разпоредба и уволниха Джаджева, назначавайки наследника й като "изпълняващ длъжността". Важно обстоятелство е, че и самата Джаджева пребиваваше така на поста, за да се избегне гласуване в широкото ръководство на формацията.  Опозицията в БСП обаче твърдят, че това не може да бъде извинение и аргумент на ръководството. 

"Подписалите настоящия текст заявяваме категоричната си позиция, че взетото от ИБ решение за смяна на главния редактор на в. "Дума" е лишено от каквито и да било принципни съображения и представлява особено тревожен пример за подмяна на колективния принцип на ръководство на партията в лицето на нейния Национален съвет с еднолични решения на неговия председател в разрез с уставните норми", смятат социалистите. 
Освен всичко друго, БСП не може да си позволи да става проводник на порочни практики за нарушаване на медийната свобода, които рушат устоите на демокрацията. В резултат на тези маневри начело на "Дума" е поставен случаен човек, без авторитет и доказана компетентност, избран по неясни критерии и протежиран в тесен ръководен кръг, пишат социалистите по адрес на Йордан Мичев. 

Към статията във в. СЕГА
GoDov

Готова йе. ..

TheBahurKing

. Сред опозиционерите, освен очакваните Михаил Миков, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов, вече се нареждат и Румен Овчаров (с чиято помощ Нинова оглави партията), депутатът Дора Янкова, и добре познатите партийни лица: Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов, Емил Костадинов, Катя Николова, Костадин Паскалев, Явор Куюмджиев, Румен Гечев, Георги Пирински и други.

Тези пък на какво се надяват, та край другарката твърдо стоят другарите Крум и Киро, новото политбюро.

fierсe
снимка на fierсe

Сред опозиционерите, освен очакваните Михаил Миков, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов, вече се нареждат и Румен Овчаров (с чиято помощ Нинова оглави партията), депутатът Дора Янкова, и добре познатите партийни лица: Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов, Емил Костадинов, Катя Николова, Костадин Паскалев, Явор Куюмджиев, Румен Гечев, Георги Пирински и други

старите муцуни от бкп-то!?

заглавието трябваше да е Видни комунисти обвиниха лидерите на БСП в нарушаване на медийната свобода

jaged2

Видни комунисти ревизионисти просрали завоюваното по времето на социализма.

GoDov

Старата бкпмафия е вдигнала мерника на новата бкпмафия

 

Billy-Joe Winchester

Г-жо Нинова! ?

last

"Борбата /за власт - к.м./ е безмилостно жестока..."

onzi

а къде може да се намери въпросната "унищожителна критика"? щото навсякъде само преразкази. медиапул са цопнали некви странички с подписи, ама текстът липсва.

 

после. и визията, и уволнението на редакторката на дума са от август. септември имаха пленум. де бляха? а, всъщност не са блели. ето от фокус:

По програма предстои заместник-председателят на БСП Кирил Добрев да представи доклад за организацията и представянето на проекта „Визия за България”.

ето и от 24часа за "дума":

По устав главният редактор трябва да бъде избран от Националния съвет на БСП. Това не важи, когато назначението е на и.д. Трика са използвали и Станишев, и Миков - самата Джаджева и предшественикът ѝ Юрий Борисов изкараха 3 и 5 г. като и.д. главен редактор.

от 24 часа, от днес:

Уточнява се, че на заседанието на пленума на 29 септември не е било взето решение за включване на "Дума" като отделна точка за обсъждане, но гласуването било показателно и показало, че фактически само 22-ма от 90-те присъстващи в залата подкрепят смяната във вестника.

като било показателно - що не са го включили? смърди на кретенизмите с америчките актриси, дето след 20-30 години се присещат за нещо си и врякат.

buratinob

В случая имаме особено красноречив пример на все по-безпардонно провежданата практика за пълно пренебрегване на ролята и правомощията на Националния съвет на БСП като ръководния орган на партията между заседанията на нейния Конгрес, ясно и недвусмислено записани в нашия Устав", 

Като гледам аргументите и кои са "опозиционерите' ще взема да харесвам Нинова ( пу-пу опази боже?)

Nashenec

Атаката срещу Нинова се засилва - идват избори и ББ си знае, че няма да спечели (иначе досега щеше да е направил номера с предсрочните). Затова единствената надежда е вътрешната ерозия на опонента. 

БOТ

Виж ти Офчароф. Начи ако беше жив Луканов и той щеше е в кюпа.

За джуров и младенофф да не говорим.

 

А паскалев да каже защо препроектира Белене.

Боклук!

Дежурния

Каква стана тя. Излиза, че когато смятам документчето "Визия за България", за пълна глупост, изведнъж ставам съмишленик с

Михаил Миков, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов, ...Румен Овчаров...Дора Янкова...Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов, Емил Костадинов, Катя Николова, Костадин Паскалев, Явор Куюмджиев, Румен Гечев, Георги Пирински и други.

Ужас!

buratinob

Да, и аз съм отвратен от себе си.

Направо ми иде да се запиша във фен групата на Нинова и да обърна палачинката.?

elbarbudo

Мачкай бойче, таа щи се праи на опозиция!

GoDov

Ше и подлеят вдица на другарката за евроизборите ... и след това Румбата - на бела кобила се връща начело на партията.

Mavrodinov

На кой му дреме за БКП! По-важно е да се формира истинска разумна десница. Иначе я караме на куц крак. От ляво БКП, от дясно няма никой, по средата  нали се сещате!  

revenant

Предвид популярността на вестник Дума, изразените тревоги относно смяната на изпълняващата длъжността главен редактор, която както излиза от текста е била назначена преди време по същата процедура от г-н Миков, са малко пресилени, да не кажа лицемерни.

onzi

sydran4o

ти нали искаше да те трият ?

onzi

 

На кой му дреме за БКП! 

на теб, иначе няма да седиш тука. бегай си при файтона с бесносините.

Mастар

Аз зема да стана един главен редактор на "Дума", мисля ще ми отива. 

Или пък, да отида директор в тиливизията, чи по ми са отдава?!?

onzi

 изразените тревоги относно смяната на изпълняващата длъжността главен редактор, която както излиза от текста е била назначена преди време по същата процедура от г-н Миков, са малко пресилени, да не кажа лицемерни.

да, аз затова пак да питам: къде може да се намери въпросната "унищожителна критика"? че на преразказите с елементи на разсъждение не им вярвам нещо напоследък. искам да видя под какво точно са се подписали.

чевибара

 Румен Овчаров (с чиято помощ Нинова оглави партията)

По-точно казано престъпната корпорация.

Spandex Opener
снимка на Spandex Opener

..Ха !!!...Аз се чудех къде е паднал тавана на пенсиите а то било на главата на др. Решетникова :-))))

хикса
снимка на хикса

Атаката срещу Нинова се засилва - идват избори и ББ си знае, че няма да спечели (иначе досега щеше да е направил номера с предсрочните).

И защо, да стане министър председател ли?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Пролетариатът за визията Нинова

 

https://www.youtube.com/watch?v=DatMvuvZ0lk

 

Те това и остана от социалната база на Столетницата с Лидера от Класическата