Quantcast
27 депутати от БСП стават доброволци в битката срещу COVID-19 | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

27 депутати от БСП стават доброволци в битката срещу COVID-19

Народен представител от ГЕРБ също помага - в болницата в Разлог
2 677
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Депутати от левицата стават доброволци в болниците, за да се включат в битката с коронавируса. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на страницата си във Фейсбук. Пред "Сега" тя уточни, че към момента 27 народни представители ще помагат в лечебни заведения. Червената парламентарна група наброява вече 70 души, след като 8 депутати я напуснаха през последните два месеца.

"В момента уточняваме списъка с имена, като от него са изключени депутати, които са болни, под карантина и онези, които са над 60 г.", обясни Нинова. Допълни, че "обсъдихме с колегите и решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет за 2021 г. в Народното събрание, да помогнем на болниците".

Нинова написа в поста си във Фейсбук, че е с отрицателен тест за Covid-19 и се връща към активна работа. Нинова бе приета в болница на 31 октомври с положителна проба. След стабилизирането й бе изписана и продължи лечението си в домашни условия, откъдето работеше онлайн.

"Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях болестта, която е сериозно изпитание и видях с очите си колко всеотдайно се борят те с нея. Днес медиците имат нужда от нашата помощ, а всеки болен от съпричастност и подкрепа. Знам, че ще се справим“, подчерта Корнелия Нинова.

 

Имам отрицателен тест за Covid 19. Връщам се към активна работа. Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях...

Posted by Корнелия Нинова on Monday, November 16, 2020

От понеделник трима депутати-лекари от левицата - проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, са на първа линия в лечението на Ковид в болниците в Свищов и Шумен. Те се присъединиха с доброволен труд в борбата с болестта в двата диспансера,  след като и от двете болници алармираха, че са останали без лекари.

И от управляващата партия ГЕРБ депутат се включи като доброволец. Д-р Емил Тончев работи от средата на октомври и като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник, преди да влезе в Народното събрание.

"Всеки ден, когато не съм в парламента, съм в болницата в Разлог, за да помагам на колегите си в тази тежка ситуация", казва д-р Тончев. Хората, които търсят помощ от него, обикновено са със симптоми на Ковид-19 и за съжаление тестовете впоследствие доказват диагнозата, посочва той.

След като бе обявено извънредното положение се върнах на работа в отделението. Помагам и сега като доброволец, когато броят на случаите в страната и в Благоевградска област расте всеки ден, обяснява д-р Тончев.

"Това е дълг на всеки лекар, това е моята работа. Не мисля, че правя нещо специално, когато в събота и неделя съм на първа линия в помощ на моите съграждани от Разлог и на хората от общината”, заявява още депутатът.

Още

Нинова поиска парламентът да се подчини на руския ултиматум

01.07.2022

Обновена

Екип на Сега

4239
Петков призна за "комуникационна грешка" в руския случай

30.06.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

7391
БСП отхвърли Петков за премиер заради руските дипломати

29.06.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

9121