Quantcast
200 000 лв. е наградата за информация за обрания инкасо автомобил | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

200 000 лв. е наградата за информация за обрания инкасо автомобил

Джипът, с който са избягали крадците, е открит обгорен и изоставен
Обновена
1 745
 bTV

Парична награда от 200 000 лв. в брой предлага компанията "ВИП Секюрити", чийто инкасо автомобил беше ограбен вчера в Перник. От охранителната фирма се надяват по този начин да получат достоверна информация за извършеното престъпление, при което бяха откраднати над 1 млн. лв.

"Всеки, който има информация, може да се свърже с нас през нашата "Фейсбук" страница или по друг начин", написаха в официална позиция от "ВИП Секюрити".

От разпространеното съобщение на компанията стана ясно, че нападателите са били четирима и са били въоръжени. Един от служителите на фирмата е бил леко ранен след удар с оръжие по главата. Точната сума, която е била открадната от инкасо автомобила, все още се изяснява.

"След проверка на звеното ни за вътрешна сигурност, имаме основания да смятаме, че инкасо екипът няма отношение и е жертва на нападение на организирана престъпна група", категорични са от "ВИП Секюрити".

"Компанията твърдо заявява на своите клиенти, че извършената атака няма да окаже влияние върху тях и нормалната ни работа", добавиха от ръководството на фирмата. Също така се подчертава, че компанията "е уверена в професионализма на органите на реда и правораздавателните структури у нас".

"Ще настояваме за използване на всички законови средства и сме сигурни, че с правилните действие ще насочим събитията до бързото разрешаване на случая", пише в позицията.

По-късно днес бе намерен изгорял джипът, с който са избягали извършителите на грабеж, съобщи директорът на ОДМВР ст. ком. Димитър Попов. Колата била открита над пернишкия квартал "Църква" в близост до магистрала "Струма". Все още не е уточнено чия собственост е автомобилът, няма и заподозрени по случая.

НЕ Е СЛУЧАЙНО

Отношение по случая взе зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев. "Този инцидент няма как да е случаен. Това е внимателно планирано, не може да се отнесе към битовата престъпност и общите нива на престъпност в Перник", заяви той пред bTV.

Кръстев каза още, че в центъра на града функционират над 60 камери за видеонаблюдение, които са на разположение на МВР. Тези, които са около местопрестъплението, обаче, не се поддържат от общината.

Ключови думи:

инкасо, обир, Перник

Още

Рашков допусна, че над прокурорския син от Перник е имало чадър

18.06.2022

6691
Прокурорски син провокира протест на кмет и перничани

16.06.2022

Обновена

13899
Прокурорски син въведе ред в НС и МС