Quantcast
50 000 автомобила напускат София за празничните дни | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

50 000 автомобила напускат София за празничните дни

908
 БГНЕС

До утре вечерта поне 50 000 автомобила ще напуснат София, заради предстоящите три почивни дни. Това са очакванията на МВР.

Още днес в края на работния ден трафикът на изходите на столицата се засили. Заради интензивния трафик в следващите три дни полицейските патрули на пътя ще са двойно повече, а където не налага екипите на МВР ще подпомагат водачите като ръчно регулират движението. Към полицейските патрули ще се включат и сили на жандармерията, които ще следят, както за безопасността на движението, така и за спазване на противоепидемичните мерки и обществения ред, съобщава още МВР.

Пътна полиция е създала реверсивно движение при излизане от София в посока Перник, като днес и утре ще бъдат отворени 2 ленти в посока изход и една лента в посока вход. Обратното ще бъде в понеделник.

От МВР предупредиха, че на местата по магистралите, където има ремонти, може да се образуват задръствания и тапи. Това стана факт още днес - на 11-и км на магистрала "Тракия", преди началото на виадукта, по който тече ремонт, се образува задръстване. 

На вниманието на охранителните органи ще са и зрелостниците, които все по-често започнаха да се струпват, най-често в паркинги на магазини. Към този момент няма глобени зрелостници, но при неспазване на правилата, полицаите ще съставят актове на нарушителите.

Ключови думи:

трафик, автомобили, полиция

Още

MINI Counrtyman излезе в дизайнерска версия

23.09.2022

250
МВР стартира спецакции в квартали на Бургас и Русе

20.09.2022

Обновена

1274
Полиция и БАБХ влязоха в столичен квартал на акция срещу купен вот

19.09.2022

2540