Quantcast
Андре Токев влиза в затвора | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Андре Токев влиза в затвора

Искам да дам пример на хората как се поема отговорност, коментира споразумението си с прокуратурата популярният готвач
Обновена
5 730
 Булфото архив

Популярният готвач Андре Токев, който през ноември бе хванат да шофира след употреба на алкохол, влиза в затвора, съобщиха от Софийския районен съд. Токев е сключил споразумение с прокуратурата, според което получава 7 месеца ефективно наказание.

Той има и предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненския съд, отново за шофиране в нетрезво състояние. Тъй като повторното деяние се случило по времето на изпитателния му срок, към сегашните 7 месеца на СРС се прибавят и предишните три от Варна.

Шеф Токев обаче няма да бъде в затвора 10 месеца, а по-малко, защото трябва да бъде приспаднато времето, което той прекара под домашен арест - повече от 2 месеца, считано от 11 ноември.

Според споразумението, готвачът остава и без книжка за година и половина. Наложена му е и глоба от 450 лв., а ще трябва да плати и разноските по делото, които възлизат на 553 лв.

"Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание. Благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден период. Няма как да върна времето назад, но искам да дам пример и хората да разберат, че съм готов да поема отговорността за случилото се. Вярвам, че няма по-добър учител от живота, който ни поставя ежедневно в различни ситуации, за да се поправим", коментира пред Би Ти Ви самият шеф готвач.

"Андре ми е голям приятел, познаваме се над 20 години. Мога да кажа, че при него това е изключение, а не практика", коментира по-късно в предаването "Пресечна точка" по NOVA шеф Иван Манчев. По думите на неговият колега, Токев е "много добър човек". “Той се чувства много отговорен и унизен, търси вината в себе си”, каза още Манчев.
“От друга страна, добре, че не пострада никой, освен самият той. Той ще си понесе суровостта на закона такава, каквато трябва да бъде. Не може да стимулираме това. Смятам, че това на него ще му е урокът на живота”, заяви още Манчев.

Още

Депутатка от ПП се споразумя с прокуратурата по дело за катастрофа

27.06.2022

1719
Гешев е преметнал евродепутатите за кюлчетата и "Барселонагейт"

23.06.2022

30649
МЗ изпрати на прокуратурата нарушения около детската болница

15.06.2022

515