Quantcast
Асен Василев: Бизнесмен заплаши жената и децата на Румен Спецов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Асен Василев: Бизнесмен заплаши жената и децата на Румен Спецов

ДАНС и чужби служби направили така, че изпратени хора да не стигнат, обяви още бившият финансов министър
5 380
 БГНЕС архив

Български бизнесмен е отправил сериозни заплахи срещу жената и децата на шефа на НАП Румен Спецов, като случая е приключен след намесата на ДАНС и международни партньорски служби. Това обяви по Би Ти Ви бившият финансов министър Асен Василев. 

Разкритията си Василев започна след като той и бившият икономически министър Кирил Петков, които бяха в телевизията, за да представят новия си проект, бяха попитани от водещия защо толкова държат на Спецов като ръководител на НАП. "Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото - идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш и второто - идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата", обяви Василев и даде да се разбере, че и двете са се случали на Спецов. На повторен въпрос дали това означава  , че шефът на НАП е бил заплашван бившият финансов министър кимна утвърдително.

"Аз бях информиран за това, както и ДАНС и международните партнорски служби. Заплахата беше за жената и децата му, слава богу успяхме да отреагираме адекватно", заяви веднага след това Василев и уточни, че заплахата била дошла от български бизнесмен. "Нека кажем компании, които никога досега не са одитирани от НАП", каза и Кирил Петков, като да се разбере, че и той е знаел за случката. 

Заплахата били достатъчно сериозна, че ДАНС и международните служби да се задействат, твърди още Василев. На въпрос какво е направено след това, бившият финансов министър отговори: "Осигуриха охрана и направиха така, че хората, които са изпратени, да не стигнат, да не постигнат целта си". Той обяви, че повече от това не можел да каже, защото информацията била класифицирана. 

Според инфорации в медиите, преди да се върне в България като шеф на НАП, Румен Спецов е живеел със семейството си трайно в Дубай. Според официално съобщение, през 2018 г. Румен Спецов подава декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай, ОАЕ, където живее със съпругата си, която работи за голяма международна компания в Дубай.

 

 

Още

Кабинетът сложи служител на Булгаргаз за зам.-шеф на ДАНС

15.10.2021

3401
ДАНС влезе и в ТЕЦ "Марица Изток" 2

15.10.2021

895
Съдът потвърди уволнението на зам.-шефа на ДАНС

14.10.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

7070