Quantcast
Асен Василев съди Тошко Йорданов за клевета | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Асен Василев съди Тошко Йорданов за клевета

5 536
 Илияна Кирилова
Асен Василев

Бившият финансов министър Асен Василев съди зам. председателя на “Има такъв народ” Тошко Йорданов заради твърдението му, че Василев е откраднал интелектуална собственост.

"Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с "Има такъв народ" и да направим нещо смислено за България", заяви Василев пред Нова Нюз. Той не уточни за каква сума е искът.

В края на юли депутатът от "Има такъв народ" заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. 

Според Йорданов Асен Василев е работил като изпълнителен директор на фирмата Lesno.com, която се е занимавала с продажба на самолетни билети. Заради лошо управление инвеститор, който дотогава е вложил милиони в компанията се оттегля през 2009 г., а Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца по-късно го изисква обратно, като по този начин я фалира. С програмистите от фирмата Василев основава друга, която започва да развива абсолютно същата дейност като предната.

Това е довело до съдебни дела в Амстердам, Лондон и САЩ. "В процеса на делото, което се води в Лондон, съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт на Everbread на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. Адвокатите на Василев в Лондон постигат извънсъдебно споразумение за обезщетение в размер на няколко милиона долара, като признават факта на откраднатата интелектуална собственост, каза зам.-шефът на ИТН.

.

Още

Цигарите поскъпват от 1 юли заради по-висок акциз

23.01.2022

МИЛА КИСЬОВА

5390
От 1 април таванът за осигуряване става 3400 лв.

21.01.2022

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

5671
Асен Василев призна забавянето на милиардите от ЕС

22.01.2022

ТАНЯ ПЕТРОВА

7745