Quantcast
Б.Димитрова: Бъдещите коалиции ще проличат при приемането на бюджета | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Б.Димитрова: Бъдещите коалиции ще проличат при приемането на бюджета

2 542
 БГНЕС

"Нуждаем се от много смислена актуализация на бюджета", изтъкна социологът Боряна Димитрова в предаването "Преди всички" на БНР.  Според нея в разглеждането на актуализацията ще се видят "пътечки, сигнали накъде можем да мислим за бъдещи коалиции или съвпадения в основни икономически принципи".

"Едно неизвестно падна – вотът мина, но задачата остава с много неизвестни", допълни тя. 

"Не си представяхме, че толкова лесно и толкова бързо ще се сложи край на това управление. Икономическата безпътица, инфлацията, напрегнатата геополитическа обстановка правеха така, че никой не е особено нетърпелив да вземе властта. Заради безпътицата в това Народно събрание ще се стигне до предсрочни избори", смята социологът.

Търсенето на подкрепа от няколко депутати Димитрова определи или като "приказка за наивници", или като "опасна политическа заблуда".

При когото и да отиде третият мандат, няма да се състави правителство в рамките на този парламент. На сцената отново излиза президентът Радев, каза Боряна Димитрова.

"В ситуация на кризи тежестта на президента придобива едно измерение, което далеч надхвърля конституционната роля - активна страна, която може да се окаже доста деструктивна за политическия живот. На два пъти го виждаме. Много е важно следващия парламент да е научил уроците за коалиционните провали на настоящия и да се търси по-широко съгласие", категорична е Боряна Димитрова.

Още

"Промяната" не бива да разчита само на площадна подкрепа

27.06.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

1126
Тошко Йорданов: Петков се оказа с манталитета на Борисов

26.06.2022

Обновена

7086
Петков постави неизпълними условия за съставяне на кабинет

26.06.2022

Обновена

30608