Quantcast
Бизнесмен бе застрелян показно в кола и пред очите на дете в София | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Бизнесмен бе застрелян показно в кола и пред очите на дете в София

46-годишен собственик на автокъща стана жертва на добре организирано поръчково убийство
Обновена
14 366
 БГНЕС

Добре подготвено, организирано и извършено поръчково убийство е основната версия за снощното убийство на 46-годишният собственик на автокъща “Авто Тони” Николай Дракополов, по която работят разследващите. Бизнесменът беше застрелян в луксозния си автомобил на Околовръстното шосе в София в района на кръстовището със "Симеоновско шосе". Тялото на мъжа бе открито в джип "Мерцедес" след подаден малко след 20.00 ч. във вторник сигнал.

Според първоначаната информация, когато бизнесменът спрял на червен светофар е бил покосен от стрелбата на убиеца. Стрелецът е бил маскиран и е бил в изчакване под моста до кръстовището. След стрелбата, той е избягал пеша по Симеоновско шосе в посока центъра, където се предполага, че е чакан от кола. Появи се и версията, че стрелецът е бил под прикритието на клошар, каквито имало обичайно в района. На мястото често се получава задръстване и има възможност да се следят колите, което вероятно е улеснило и планирането и извършването на убийството.

Убийството става само на метри от автокъщата, която жертвата притежава, но за да се стигне до това място, трябва да се направи обратен завой на следващото кръгово на Околовръстното шосе. Най-вероятно извършителят и негов помагач са следили жертвата кога напуска автокъщата, която е негова собственост, за да тръгне към центъра на София и тогава вече са започнали да внимават дали ще спре на светофара, за да го застрелят там, предава БНТ и добавя, че човекът, който е застрелял Дракополов е следил жертвата си близо 4 часа. 

Иззети са абсолютно всички записи на охранителни камери в района. Разпитани са над 25 свидетели. Беше извършен и повторен оглед, а издирването на стрелеца продължава.

Убийството е извършено пред очите на 11-годишно дете, което се е возело на предната седалка до застреляния. Софийският градски прокурор Илиана Кирилова, която беше на местопрестъплението, съобщи, че детето не е пострадало. То е на приятелката му, с която живее на семейни начала, и е предадено на семейството.

Прокурор Кирилова съобщи, че са открити две гилзи. Все още не е ясно с какво оръжие е стреляно.Разпитват се свидетели от колите, които са били зад автомобила на застреляния. Сигналът за убийството е подаден точно от човек, който е бил с кола, движеща се зад автомобила на застреляния. Той е съобщил, че се е случил инцидент и че е чул изстрели.

Дракополов е бил познат на полицията. Шефът на СДВР Георги Хаджиев обяви, че той е имал "криминалистични регистрации и други неща", но не може да бъде конкретен, за да не попречи на разследването. Нито от прокуратурата, нито от МВР обаче не казаха дали той да е имал влезли в сила присъди.

 

Още

Пороен дъжд наводни центъра на София

17.06.2021

3040
Младеж стреля 8 пъти със закани към жена в Студентски град

14.06.2021

3365
През ситото на времето: Кой дефилира на парада на ретро автомобили

12.06.2021

1089