Quantcast
Борисов цинично използва Съединението за атака срещу Радев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов цинично използва Съединението за атака срещу Радев

Единствените му думи от значение са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор, отвърна държавният глава
Обновена
7 444
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Снимка: Архив

Датата 6 септември - Съединението на България, бе използвана цинично от Бойко Борисов за атака срещу Румен Радев. Сюжетът се разви така: лидерът на ГЕРБ определи президента като разединител на нацията в сутрешната си честитка в социалните мрежи; държавният глава му отвърна кратко, но остро; последва реконтра, все едно Радев е предизвикал кавгата. 

"Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на

 

нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос.

 

Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време. Вярвам, че заедно ще успеем! България ще се върне сред отличниците в Европа и ще го постигнем заедно. Защото заедно сме по-силни от хаоса!". Това написа сутринта Борисов. Видно бе, че това е атака спрямо Радев, опакована в слова за празника.

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”, отвърна Радев. Изказването той направи след журналистически въпрос в Раковски, където участва в тържествена церемония

Малко по-късно през деня Борисов посети Пловдив. Срещна се с актива на ГЕРБ и дръпна 40 минутна тирада, в която главният герой бе Радев. В типичен гьонсуратски стил го обвини, че дори в Деня на Съединението не можел да помирява хората. Призова го "да загърби личния егоизъм", трябвало да говори за "обединение в името на България". „Съединението, Радев, не е само твоите хора да си ги гледаш, а всички други да са лоши. Съединението е с най-големите си врагове да можеш да говориш. Това не са врагове, а политически противници. Съединението е като прошката. Вместо днес да кажем „добре, било каквото било, нови избори идват"... - това ли е смисълът, така ли ще продължаваме?”, каза Борисов. Сякаш не той разпали караницата!

 

Сякаш не нападна той Радев точно в празничния ден!

 

Сякаш сам спазва принципа "било каквото било".

„Откъде знаеш ти кой ще е новият главен прокурор, кой ще е тоя? Може той за всичките твои далавери да попита. Мене не ме е страх, аз толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза още Борисов. Тези думи показват разбирането на Борисов за фигурата на главния прокурор.

 

Щом обвинителят ще разпитва Борисов, значи е човек на Радев.

 

А, всъщност, държавният глава нямаше предвид конкретен прокурор, а говореше за възстановена законност при следващия.

Откъде-накъде президентът ще плаши най-голямата политическа сила, попита още лидерът на ГЕРБ. Сякаш той не плаши Радев и всички останали формации.

Провален ваксинационен план и корупция по високите етажи - това бяха само част от останалите умотворения на Борисов, с които откри разликата между своето управления и сегашното: 

 

В ден като днешния би трябвало да говорим за обединение в името на бъдещото на България. За това, че има нужда от загърбване на личния егоизъм и от общи приоритети. Обръщам се към Румен Радев: съединението прави силата, разединението отвътре е пагубно! Имали сме български президенти като Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Като обединители на нацията те винаги са успявали да намалят напрежението в ситуация на политическа криза. В ден като днешният Румен Радев си позволява да обсъжда съдебната система и да отправя заплахи за саморазправа с опоненти. Радев, откъде знаеш кой ще бъде новият главен прокурор? Какво ли мисли “новият главен прокурор” за торбичките на Пламен Узунов и за далаверите на президента и кръга около него? Не ме е страх от нищо, толкова неща мога да кажа на новия прокурор за Радев и компанията му!

Posted by Boyko Borissov on Monday, September 6, 2021

 

 

ИСТИНСКИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ

С поздравления за празника излязоха и другите политици, Техните думи, за разлика от тези на Борисов, бяха наистина подходящи за датата.„На 6 септември 1885 година нашият народ се обединява в отстояването на националните си интереси и ясно заявява желанието си българите да живеят заедно в своя държава. Зад общата цел застава цялото общество и показва, че за осъществяването на големите каузи е нужно единство и сплотеност. За съжаление, 46-ото Народно събрание не стана пример за единение в името на намирането на важните за страната решения. Вярвам, че политическите сили са си извлекли нужните поуки и ще бъдат по-конструктивни и диалогични в следващия парламент, за да не разочароват за пореден път българските граждани", заяви председателят на парламента Ива Митева. "Днес, когато страната ни е изправена пред редица предизвикателства, е пагубно отчуждението на гражданите от обществения живот. Нужно е като общество да проявим мъдрост, отговорност и да положим единни усилия за благополучието на нашата държава", декларира и премиерът Стефан Янев. Във "Фейсбук" се включи и Слави Трифонов: "Преди 136 години българите са показали кое е правилно. Самоотвержено, героично, отговорно, патриотично са реализирали българския идеал - Съединението. Това е особено важно днес, когато ние имаме безусловно нужда от този пример".

Още

Кирил Петков: Да спрем корумпираните лобисти, закачили се за властта

03.12.2021

Обновена

3899
Радев засега ще държи юмрука си в джоба

01.12.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4021
Борисов се цупи, че не го искат в следващо управление

27.11.2021

18667