Quantcast
Борисов и Пловдив - за стадиони пари има, за пътища няма | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов и Пловдив - за стадиони пари има, за пътища няма

Общината се надява да остане някоя сумичка в държавния бюджет за местната инфраструктура
3 165
 Фейсбук

Правителствената грижа спрямо пловдивските стадиони се оказа за сметка на местните пътища. Преди няколко дни кметът под тепетата Здравко Димитров (ГЕРБ) съобщи пред журналисти, че е представил пред премиера Борисов и шефката на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова проекти за четири важни инфраструктурни проекта. Надеждата на пловдивската управа е да бъдат заделени средства за проектите в държавния бюджет за 2021 г. Борисов обаче отговорил уклончиво, давайки да се разбере, че вече е проявил щедрост, визирайки стадионите. "За един да дадат, пак е нещо, ще бъдем благодарни", каза в резултат Димитров. 

През февруари кабинетът отпусна 37 млн. лв. за спортните обекти на Пловдив - 25 млн. лв. за ст. "Христо Ботев" и 12 млн. за ст. "Локомотив". Финансовият министър Владислав Горанов обяви тогава, че се е планирала покупка на правителствен самолет за 50 млн. лв., но поради "атаки на популисти" е решено сумата да се пренасочи за други цели. Големият пай се падна именно за пловдивските стадиони.

Градът обаче си има и по-големи потребности. Още в края на миналата година общинските съветници позволиха на Димитров да тегли заем от 120 млн. лв. Пандемията от коронавирус осуети кредита, но инфраструктурата не търпи отлагане. Сега Димитров е представил пред държавата четири проекта, три от които са пряко свързани с ключовата връзка "Модър –Царевец": реконструкцията на ул. "Хаджи Димитър" от Коматевския възел до кръстовището с ул. "Царевец" за 4.7 млн. лв., разширението на ул. "Царевец" в участъците от  бул. "Пещерско шосе" до бул. "Свобода" за 7 млн. лв. и от пробива "Модър – Царевец" до "Пещерско шосе" (5 млн. лв).; четвъртият проект е пробив под Водната палата с кръстовище на две нива на стойност 9 млн. лв. Отговорът на Борисов дали ще отпусне финанси кметът описа така: "Усмихна се и каза: "Взехте пари за стадионите, изчакайте малко!".

Здравко Димитров разясни, че приоритет на правителството сега били по-малките общини. Затова се надява на пари, "ако има, ако останат". Да се смята, че всичко ще бъде одобрено, било "нахално - няма какво да се заблуждаваме!". Накрая обобщи: "И стадионите са важни, но е важна и инфраструктурата".

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

COVID-болницата на Борисов затвори, преди да заработи

26.11.2020

6337 31
Търсим политически образ на протеста, за да доизритаме хунтата на Борисов

24.11.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

5133 28
Борисов може да слезе безопасно от власт

23.11.2020

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

14602 28

Коментари

риболовец 5

   Пари за стадиони, след края на кризата.

Азбукарче

То и в държавата е така!

Пари за заведения има, за пенсиите от 10 години се стискат ЯКО.

 

Hasta la vista

Ааа, не! ТОЙ рече, че пенсионерите са му изяли резерва...Обаче е щедър! Петдесетачката. дето я дава е от негови "лични" средства...(разбирай хазната)...И непрекъснато го повтаря по градове. села и паланки, за да може поданиците Му да се възрадват на щедростта Му...

Льо Клер

"ако има, ако останат". Да се смята, че всичко ще бъде одобрено, било "нахално - няма какво да се заблуждаваме!". Накрая обобщи: "И стадионите са важни, но е важна и инфраструктурата".

 

Този доста е поговорил със себе си!

Влез или се регистрирай за да коментираш