Quantcast
Борисов: Кръгът на Радев ми прати прекрасна госпожа да снима шкафчето | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Кръгът на Радев ми прати прекрасна госпожа да снима шкафчето

През юли премиерът е твърдял пред съпартийци, че го е снимал Цветанов
Обновена
32 173
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов отговори на призива на президента Румен Радев да бъде изяснена цялата истина около снимките на чекмеджето с пачки в спалнята на резиденция "Секвоя" и записите с гласа на министър-председателя. "Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора, най-близкото му обкръжение, по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи", отсече Борисов по адрес на държавния глава пред журналисти по време на поредната строителна инспекция.

По думите на премиера всичко това е "ченгеджийска операция", която е направена фантастично. "По перфектен начин, шапка им свалям, много добре бяха изучили ситуацията. Години наред са се готвили за един подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, в който се снима спалнята, къщата, сервизните помeщения в мое отсъствие. Ако е имало пари, злато, диаманти в едно чекмедже... След като всички знаят, че касата там е пред вратата", аргументира се Борисов и отново визирайки Радев уточни: "Не случайно само той го повтаря, защото най-близкото му обкръжение го свърши".

Когато записите и снимките изтекоха през юли, Борисов се появи в централата на ГЕРБ, съпровождан от депутати и министри. Тогава за първи път почти призна, че записите и снимките са автентични или поне снимката, на която той спи гол. След това премиерът разказал на съпартийците си, че автор на снимките е Цветан Цветанов. По време на кампанията за евроизборите щабът на ГЕРБ заседавал в дома му в Бояна. А тоалетната била на втория етаж. Под предлог, че отива до тоалетната, Цветанов нащракал снимките. Никой от присъстващите не задал уточняващ въпрос, а всички кимали в съгласие.

Днес премиерът не коментира по същество и изтеклите записи с неговия глас, в които нарежда държавна институция да удари частен бизнес и псува лидери на европейски държави и евродепутати. Вместо това отново нападна президента Радев. "Същото със записите - някой записвал, пущал нещо незаконно. А неговите записи, в които той хъка, мъка със смс-ите и прикриването на проверка са със законни специални разузнавателни средства?! Като говорим за едните записи, да говорим и за другите. Полза има ли от това? Не! За мен случаят е приключен, взел съм си поуката", каза Борисов.

Изглежда, премиерът вече е с нова версия за скандалните снимки от спалнята му, както и за записите, за които първоначално твърдеше, че не са автентични. От думите на Борисов става ясно още, че той самият безспорно знае кой е снимал в резиденция "Бояна". В тази връзка стои въпросът дали прокуратурата го е разпитала, след като е наясно с автора на фотосите на кюлчета и пачки в чекмеджето. Неотдавна наблюдаващият прокурор по разследването Боряна Бецова заяви в интервю за "24 часа", че Борисов ще бъде разпитан след събирането на множество доказателства, за да може прокуратурата да стъпи на някаква база при задаването на въпросите.

"Само по снимка вещото лице нищо не може да направи - нито да установи дали копюрите са истински, нито златото, или колко грама и карата е. Нито един съд няма да погледне сериозно, ако се явим пред него и обявим, че инкриминираме пари и кюлчета злато, за които не знаем дали са истински", казва Бецова, като уточнява, че въпросните пачки и злато е необходимо физически да бъдат в прокуратурата. Не става ясно обаче защо разследващите не предприеха действия по претърсване в правителствената вила, нито пък разпитаха министър-председателя, който влезе в обяснителен режим и дори обвини президента, че тайно го снима с дрон, а сега признава, че снимките са правени от жена.

 

За да има диалог, трябва да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, защото така ще продължи порочния модел, обяви в същото време президентът Румен Радев, цитиран от Би Ти Ви.

„Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог“, изтъкна държавният глава.

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Не може да има компромис, надявам се службите и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани дипломатическите последствия, защото винаги има такива. Това пък заяви Радев по повод информация на прокуратурата за руски дипломати, които са шпионирали българската армия. Според държавното обвинение е установено, че двама души са получавали информация за въоръжените сили.

Държавният глава обясни, че трябва да има ясна информация в какво се състои шпионският скандал.

„Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има обвинения, че българското държавно управление се е поставило в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии за всичко, което уронва националната ни сигурност“, подчерта Радев.

325

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

6 неудобни въпроса за COVID скандала с президента
На открито маски ще се носят само при струпване на хора

21.10.2020

Обновена

9113 40
Прокуратурата отказа да разследва бившите НСО охранители на Доган

21.10.2020

Обновена

1936 1

Коментари

Страници

Sine_metu

Засмя се той на развален испански

Getsbi

"Джеимс Бонд - 007" само вода може да носи на Борисов.

Пищови ,чернокоси красавици (ама, да не е била някоя от тъпите КП), кюлчета злато, пачки банкноти,

промъкване в лунна светлина -  е-ех - живот като на кино.

 

БиБитко трябва да бъде наказан и по закона за личното оръжие - Съхранение в специална каса недосъпна за други лица. Или мацката е внесла и пистолета?

Светозар

"Ако поне една дума от фантастични твърдения на Борисов беше вярна, подчинените му служби и приятелска прокуратура щяха да извадят кадри от десетките охранителни камери в резиденцията и да направят президента на таратор. Но няма такива кадри и доказателства. Както няма и за твърденията, че протестите са платени."

Джиджи

Засмя се той на развален испански

А Дариткова – на снимката по-горе! – погледна засрамено надолу. 😞

Никса

 Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог“, изтъкна държавният глава.

Браво г-н Президент, ето един честен човек, който си признава, че заплатата му е малка и не стига да задоволява нуждите на генерал Деса, а не е включен в далаверата...!

А и за Грипените има да връща!

Тренд Петков

еееххх...тъпи  сте от Герб и това си е. Напъвате се, но не се получава..Кво бе близач показва,че Президента нещо си е признал, освен личните ти шизофрении...Та човека просто казва, че няма начин да стане диалог между твоите хора и честните хора...те просто няма какво да си кажат. Виж как изглежда примерен разговор....Твоите излизат и започват...направихме това , построихме онова...ма те не са го  построили...когато има пари и проект,хората които това работят, го построяват...нищо ново..от времената на фараоните е така. Ноо...отбележи си тулуб, това е по Борисовата шега, важното тук е че своите фирми печелят , с огромната помощ но същия Борисов и модел, и надписаното е в пъти,по най-скромни оценки. Това навсякъде по света се нарича корупция...аз на теб, ти на мен...с НАШИТЕ пари....да не си съгласен,трол ?

MAPOH

Радев е виновен, знаех си.

DIMM

Е, разбира се, но също така и Станишев, Орешарски и Нинова!

Светозар

Последно, Радев дрон ли е пратил или прекрасна госпожа?!?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

С дрон му доставил прекрасна госпожа в спалнята.

майор Цепеняков

Дай боже всекиму!

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Задръж дрона-и на малко се радвам

mi6osp.

Винаги някой му с€р€ в гащите. 

ЛАФЪРДИЕВ

Не може да бъде!!!    Бацето ни пак е жертва..
" С една прекрасна госпожа, която в мое отсъствие дойде и нащрака всичко."
Ама то кадрите в нета говорят за ТРИ посещения... Без да броим записте за ПКП-то, братиньо и т.н.
Първо за чекмеджето с еврата и малце кюлчета..
Второ за посещение с доста кюлчета и малце евра..
И трето - Баце спинка...
Първите две - както и да е.. Може и да са аранжировка..
Ама третото - мацката на ергенгенското парти на Баце по повод сватбата на мис Бикини ли е пратена от льотчика..
Та да го снима гол-голеничък как спинка..

Емил Станоев

Драги Толупино , само по снимката може да се установи дали банкнотите са истински или не  ,че даже и от коя банка са взети. А иначе : виж го ти този Президент който те дебне от години и ти праща жени да те снимат !? Как ли е успял а ? да влезе това девойче през охраната ти и да снима ! А банкнотите кой ги е внесъл бе ?  Пак ли това девойче ,че даже и злато  внесла ?! КОЙ ли ти вярва ? ти самият не си вярваш защото си сменяш "показанията"  по три пъти на ден.ОСТАВКА.

ЛАФЪРДИЕВ

ДРОНА що го забравяте?

Интервал

една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи

Некоя мисирка що не попита, дали госпожата е снимала и в негово присъствие, докато нанка? А дали не е била госпожица? 😁 Бочко може пак да го съдят за лъжи, но за кого ли може да е изненада.

Емил Станоев

И казва че си взел поуки !? Най-вероятно вече ще трупа пачките и златото в друго тайно чекмедже.!

майор Цепеняков

Ще ги увива във вестник.

Доц.Трътлев

В буркани и закопани под магнолията.

inventus

Тю...да му се не види! Поне кажи изпраска ли я та да се успокоим че не си валат?

hamel

една прекрасна госпожа

А прекрасен господин, дали го устройва

Светозар

Кметът на Симитли Апостол Апостолов нещо са го хвалили по сватбите ...

Кy-Ку
снимка на Кy-Ку

Бибитко го побъркаха с ченгеджийски номерца още от 2010-та, а самият той се бара за велико ченге и специалист по такива дела. Явно е много лесна мишена.

Джиджи

Явно се намира в засада от сички страни – кво да праи?! 😁

 

От прЕАтелите ... 😢

mini96

Тоя хептен изпращя!Значи Президента му е пратил засукан курваляк с куфар пълен с евро ,злато и пищови!И същата дама е минала през охраната която де юре е подчинена на президента ,но де факто са хора на Ипон!

Domi

Тиквун дан'с плаши курва леке не хваща....

Отнася се и мъжки курви.....

atlantis

Случеят за теб естествено, че приключил. Но за 70% българи НЕ!!! Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Бойко Борисов. За мързел и страхливец, като БиБитко, 100 каси да има пред вратата, пак в шкафчето, ще ги сложи. Но е добре прокурата да порови в тая каса. Сигурно е пълна до горе с евра и злато, та се е наложило да ги слага и в шкафчето.

SvSophia
снимка на SvSophia

А прекрасната госпожа със себе си ли НЕОБЕЗПОКОЯВАНО  е внесла в спалнята му пачките, кюлчетата и най-вече  пищова?!

hamel

Но, аз се засегнах - начи за Шеф на Събранието имаме ТКП, а в будовара Му, шарят прекрасни госпожи!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш