Quantcast
Борисов погали крава и се похвали с още раздадени милиони | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов погали крава и се похвали с още раздадени милиони

Премиерът си представи как по времето на Белчо и Сивушка са орали браздата, а днес тракторите били по-големи от него
Обновена
4 573

Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и финансите Десислава Танева и Кирил Ананиев, както и зам.-регионалния министър Николай Нанков. Премиерът се похвали на живо във Фейсбук, че 70 млн. лв. са изплатени на фермите по извънредна мярка за подпомагане заради Covid-19. Премиерът се възхити от модерната техника, която се използва в земеделското стопанство. "Това ли са тракторите? По-голям е отколкото от мен !", отбеляза министър-председателят и продължи: "Представи си онези хора... на времето... Белчо и Сивушка... как са орали браздата?"

Фермерът от своя страна разказа, че обработва 15 хил. декара и отглежда 400 крави за месо и мляко. "Понеже Деси от вчера ми казва, че 106 млн. са отишли за подпомагане на селското стопанство...", попита го премиерът, на което министър Танева уточни: "Той има 9000 лв., преведени по мярка Covid по Програмата за развитие на селските райони". Никой освен фермера не беше сложил предпазна маска. Всъщност земеделците отчитат, че изплащането на въпросните помощи много се е забавило, трябвало да стане още през юни.

Министрите продължиха да отчитат на глас как са подкрепили земеделските стопани, докато Борисов използва случая да погали една крава. "Ето това е приказката - на бодлива крава бог рога не дава. Вижте как са и ги отр'езали рогата", засмя се премиерът. След това накара финансовия министър Кирил Ананиев отново да каже колко милиона ще бъдат отпуснати за подпомагане на социално слаби семейства с памперси, храна и др.

Бойко Борисов не пропусна да се похвали и колко пари правителството осигурява за строителство и ремонт на манастири. "Сега ще кажат, че сме се разбрали да се облечем в жълто", пошегува се той с Десислава Танева, която също беше в жълта блуза.  "Аз имам три любими ризи и си ги сменям. Написали, че ходя с една и съща риза или пускам стари снимки. Аз имам три и си ги сменям, защото са ми удобни, меки, памучни", обясни премиерът, след което живото излъчване беше спряно.

 

Всеки човек трябва да усети, че държавата е зад него. Заедно ще преодолеем тази пандемия. Мислим за всеки един българин, за малките населени места, помагаме на всички. Работим на високи обороти, за да може парите бързо да стигат до хората. До края на годината сектор "Земеделие" ще получи над 1,7 млрд. лева под формата на европейско и национално подпомагане. Това е с 400 млн. лева повече от предната година. 106 милиона лева са средствата, отпуснати в подкрепа на земеделските стопани във връзка с преодоляване на последиците от коронавируса. За първи път отделяме и 1,5 млн. лева за уговяване на телета.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, October 18, 2020

 

НАРОДНА ЛЮБОВ

По-късно Борисов посети Широка лъка, където кметът дари него и Николай Нанков с подаръци – тениски и чанчета. Повод за благодарността му е новият пък, минаващ през населеното място. „Няма такъв път като нашия”, радваше се кметът. „Ама, голяма красота е станал пътят, а”, светна Борисов.

След това премиерът пое по улиците, за да разгледа и местното читалище. По пътя се ръкуваше с гражданите, което предизвика възторг в местна жителка на средна възраст. „Няма да се мия до изборите, след като се ръкувах с вас”, каза тя на Борисов, който чак се смути и напомни за хигиенните правила, които трябва да се спазват в условията на епидемията.

31

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Егото на Радев и Борисов не може да се побере и на три морета

28.10.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

834 12
В Бастунсарай оборудваха студио като джипка
И Главното мюфтийство разкритикува думите на Макрон

27.10.2020

Обновена

4158 31

Коментари

Страници

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Кравата как се е казвала ? 

Светозар

Казва се Цвета и е дистирибутор на стари килими, стари календари и нови поцинковани кофи.

deqerven
снимка на deqerven

И как точно Ковидът пречи на кравари, овчари, орачи, че нещо не се сещам. 

скът

То на тях трябва да пречи повече отколкото на другите - все пак корона вирусите са по животните, а "човешката среда" им е непривична и бързо изчезват от нея.

Антоан Савов

Има някаква засечка с европарите за подпомагане на животновъдите и земеделците, явно Танева се е издънила. Затова тулупий ползва от 1 млд заем, който взе за Ковида. Ако някой им направи ревизия на тия, ще стане интересно.

John Slow

Написали, че ходя с една и съща риза или пускам стари снимки. Аз имам три и си ги сменям, защото са ми удобни, меки, памучни", обясни премиерът, след което живото излъчване беше спряно.

Можеше в ефир да даде една риза на ближния, ама пиарът спи! 😁

Нафарфор

Г-н Премиерът очевидно е хванал къра!

Льо Клер

Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и финансите Десислава Танева и Кирил Ананиев, както и зам.-регионалния министър Николай Нанков.

 

Кравите са имали висшочайшо посещение, за каквото парламентът може само да мечтае.

mko

Човека с 15000 декара е милионер те го подпомагат с 10000 лева. Интересно...

deqerven
снимка на deqerven

Халал да са му. Но някъде пишеше, че е и кмет. Между другото, във видеото не се видяха хората, които се грижат за животните. Обикновено са изпаднали отвсякъде нещастници, бачкат за комат хляб и две ракии вечер, без осигуровки при условия, далеч по-мизерни от тези на добитъка. Това е в масовия случай. 

pasamaz

Ако приемем, че кравата е женска, щото в тия смутни времена нищо се не знае, е много важно да се уточни дали е омъжена. Ако да, да бяга бързо, че ако се появи бика ще му скъса и трите .... ризки.

Zvon

Борисов погали милион и се похвали с още раздадени крави.

bay Dragan

Ох, да беше я хванал за цицките да я издои. Ама първо да погледне дали това не е бик.

Zvon

В днешния си неделен воаяж Бойко Борисов посети фабриката на братя Бурхан и Явуз Карашабан. От седем години тяхната биогаз-инсталация превръща органичните комунални и селскостопански отпадъци в ценен газ за изцяло газифицираното село Дорково. Борисов бе придружен от министрите на земеделието и финансите. Премиерът се  възхити от модерната биогаз-инсталация с мезофилен температурен режим и парка от мощни говновози, редовно доставящи суровина във фабриката. "Това ли са говновозите? По-голям е отколкото от мен!", отбеляза премиерът, разглеждайки с детско любопитство модерен 15 тонен смарт лайновоз БЕЛАЗ с изкуствен интелект. И продължи: "Представи си онези хора... на времето... Пижо и Пенда... как са срали безпросветно по дворовете,  дори и по сокаците? А сега - идва ти говновозът на крака, пъха хобот в евронужника, засмуква мощно, товари и хайде франко фабриката. И клкото повече сереш, толкова по-топло ти става!"

zumer

Кравата да ли се е просълзила?

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Крава, порода Херефорд, е забелязана да си чеше рогите в дръжката на вратата на луксозен бутик на главната улица в Барцилона.Придружавана от теленце, чиято глава силно наподобявала тази на известен из Европата мачо и любовчия.Същият упорито отричал , че е зоофил. Група арабски шейхове веднага му пратили членска карта на "Клуба на обичащите кози и камили ".

dixy

 "Борисов погали крава"- ТОЙ друго и не прави, в собствения си О(т)бор...😎

hamel

Изненада ли я?

Льо Клер

Изненадал Деси. Пак хмм... погалил другата.

walco

Се по селата се крие боко.Явно там останаха сигурните ятаци.Със сигурност маркират къде са мандрите.

ловkия

"Я, крава!" - помисли си Бойко.

"Я, Бойко! - помисли си кравата... 🐄

ловkия

С таа жълта фанела Баце мяза на гигантски дебел минзухар.

Доц.Трътлев

А като е с бялата - на кокиче.

Magi

На 1-вия, кравата се казва Зузуля. А, за сведение на гл. действащо лице, такива трактори до 89г. имаше във всички АПК-та и не само един/ не знам къде е бил тогава/. Земеделието беше поставено на научна основа и носеше приходи на държавата по второ направление / валута/, беше на второ място след оръжейната ни промишленост, което успешно съсипаха домораслите ни демократи. Само не ми е ясно какво прави там Ананиев  в цялата тази простотия.

Доц.Трътлев

Ананиев прави това, което му нареди началникът. Може пък да му плаща двойна надница, че "работи извънредно" в почивен ден.😉

Доц.Трътлев

Този тъпанар не се ли усеща, че стана за посмешище с ежеседмичните си простотии.

KTP

Първо погледнах снимката и си викам "Я, тоя тракторист как се е облякал в сигнално жълто като избягал от лудницата"... но то нещата били други.

редник

Представи си онези хора... на времето... Белчо и Сивушка... как са орали браздата?"

 

За съжаление, Сивушка издъхва на браздата, а ние под Неговото управление сме за още по-голямо съжаление - намаляваме с 45 000 годишно...

редник

KTP

Първо погледнах снимката и си викам "Я, тоя тракторист как се е облякал в сигнално жълто като избягал от лудницата"... но то нещата били други.

 

Ако е вярно, че всеки народ си заслужава управляващите, то как ще ги стигнем финландците?...

 

 Финландската премиерка скандализира със секси снимки

 

https://fakti.bg/life/520356-finlandskata-premierka-skandalizira-sas-seksi-snimki

аман бе

По-добре да не ги стигаме! Поне засега и поне не по този повод. Представяте ли си: "Българският премиер ....... снимки"?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш