facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам!

Нормално е да се разговаря по този начин, каза премиерът за чата с Горанов
Обновена
54 275

До този момент се справихме успешно в борбата с коронавируса. Работим активно, за да може около 24 май да пуснем и детските градини и родителите да се върнат на работа. На опозицията ѝ е много неприятно, че се справихме в тази война. Полагаме много усилия – строят се магистрали, газопроводи, в първата тройка сме по икономически растеж в ЕС, не сме теглили заеми. Помагаме на хората и фирмите със стотици милиони – това е моята работа. Акциите на Левски не са на мое име и не са в мен. Нито знам кой какво е подписвал, нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Левскарите трябва да търсят отговорност от тези, които се подиграха с отбора. Аз няма да участвам в това - ясна е целта, по какъв начин и защо. Няма юридически казус, няма правилен ход.

Posted by Boyko Borissov on Saturday, May 16, 2020

Премиерът Бойко Борисов нареди гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал "рядък шанс да ги управлява". "Вие имате голям късмет, че управляваме. Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по цял ден говорят! Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!", заяви той пред журналисти, които отразяваха негова инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра. Той се "изненада", че журналистите го чакат насред полето, нарече ги патици пред пресаташето си Севделина Арнаудова, а тя отрече да е канила медии. 

"Сега ни сполетя война и тя ни сполетя със страшна сила! Понеже се справихме - в България най-гадното нещо е да се справиш. Няма какво да кажат, просто пощуряват!", коментира още Борисов критиките към противоепидемичните мерки, които въведе властта. 

На въпрос за акциите на "Левски", които са джиросани на негово име, премиерът цитира дядо си. "Насила може да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!", ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас! Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси! Извинявам се", възмути се Бойко Борисов и поясни, че акциите не са на негово име и не желае да бъде вкарван в тези игри.

Попитан дали е имал уговорка с хазартния бизнесмен да стане собственик на "Левски", Борисов обясни, че по никакъв начин не иска да се замесва с тази тема, защото има повдигнати обвинения. "Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали. Непрекъснато в различни съвети и формати. Когато неговите съдружници изнесоха информация и всички тези последствия от МВР и прокуратурата, се стигна до този казус. Никой, по никакъв начин преди това не го е третирал различно от всички останали", заяви премиерът. След това пожела лек ден на журналистката на bTV и се обърна към останалите репортери.

"Кой чат, госпожо?", изненада се Борисов, когато го попитаха за изнесените съобщения между Васил Божков и Владислав Горанов. "И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от "Шел", ОМВ, "Лукойл", от всички газови компании", отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета води кореспонденция с хазартния бос, и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през деловодството. "Всякак стават", отговори вместо него пиарката му Севделина Арнаудова.

"Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков”, попита Борисов. Репортери му обясниха. че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владислав Горанов. "Така ли, не думай!", възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси. На страницата си във Фейсбук Васил Божков коментира, че "Борисов от 10 години прехвърля акциите на "Левски" тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно":

По-късно през деня bTV Media Group разпространиха позиция, в която се казва, че е "тревожно да нарича телевизия с доказано висока репутация "Божков ТВ", на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. "Новините и актуалните предавания на bTV са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имала близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани", категорични са от телевизията.

 

 

Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно.

Posted by Vassil Bozhkov on Saturday, May 16, 2020

Поводът за визитата Борисов на строителството на интерконектора беше, за да се похвали колко хубаво строи два газопровода - Балкански поток и интерконектора. "То си е социалистическо съревнование, направо! И Русия, и Турция, и САЩ - всички са доволни, това се дължи само на нас!". След това си приписа изцяло заслугата за намаляването на цената на природния газ, като пропусна, че това се случи след решение на Европейската комисия, а България закъсня с година да поиска от "Газпром" дължимото намаление. Вместо това се оплака, че "разни газови посредници, които премахнах, имат медии, които ме плюват всеки ден и окарикатуряват".

Създаването на верига държавни бензиностанции обоснова с националната сигурност. Ако дойдела криза, частниците можело да застрашат сигурността, която държавните бензиностанции щели да гарантират. Не отговори откъде ще зареждат горивата, колко ще струва това, нито защо КЗК досега не се произнесе, че има картел в петролния бранш. 

233

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Не е укоримо, че съм помагал на Бобоков

03.07.2020

3913 22
Пътят на премиерската джипка - от селата до суперкомпютъра

02.07.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

4113 25
Радев: Аз с Божков пури не съм пушил

16.06.2020

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

13080 146

Коментари

Страници

volog2

Рядко щастие е Бокича

Непримирим

👌

Нафарфор

много рядко и лъзгаво ;)

F1F1

и миризливо. Ама по стара българска традиция "от трън та на глог, че по-висок“. Страх ме е вече от промените.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Дълбока благодарност на всички бахури, които ни ощастливиха да ни управлява една бивша и настояща мутра.

Sine_metu

Не са ни виновни те, драги. Във всяко общество има и ще има малцинства всякакви. Гербери, бесепари, пастафарианци, вегани, на мен пък понякога ми миришат чорапите. Виновен е Изборният кодекс, който дава цялата власт срещу 20-на % подкрепа. Не поискаме ли избори като онези за евродепутати, нито от протести има смисъл, ни от „избори“. Сляпа игра на злия случай. Борисов е неопровержимото доказателство.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Редко случихме и на Оправляващ, виросоустойчив, не кекаф като Боджо,

знае ковчег ноев да скове, газа да прокара, ламарините да ни из-така, де ...

 

 

dral4i

Волог, взе ми думите от устата. Днес герберската наглост е на талази от сутринта. Като почнем с Гешев, минем през Жотева и като черешката на тортата се изпляка и "рядкото щастие". А къде е още 12 часа!

TRENDA

........Ще бъда съвсем откровен: ние имахме невероятен късмет с това, че вече бяха наложени карантинни мерки за учениците и в здравните заведения заради грип-Б, който преля и във втори пик на болестта. Това ни даде възможност да ограничим още тогава разпространението на коронавируса в България.......

geni1

Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам

Да не би премиера да си тръгва ?

 

Единия, бб не чул, а гешев от съседната публикация не чел !?!

 

На колко ли хора хладилните камиони и ремаркета стоят празни и колко пари губят на ден ?

 

 

wreckage
снимка на wreckage

Магнолий ми образува усещане за вина.

Under_My_Thumb

Арман Бабикян:

Има вече само един актуален въпрос. Дали конкурсът на ДПС за нов финансов министър ще свърши, преди конкурса за програмно правителство?!

 

PlaNed
снимка на PlaNed

... ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас !...“

Много, много са ГО подценили с това 111 място! 

ЗУИ ПАША

Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета да води кореспонденция с хазартния бос и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през доловодството. "Всякак стават", отговори вместо него пиарката му Севдалина Арнаудова.

"Нещо произлязло ли е от тези срещи. Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков". След като му беше обяснено, че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владилсав Горанов. "Така ли, недумай!", възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси.

 

Има нещо положително в управлението на БХ. И то е неговата наглост- когато те притиснат до стената  отказваш да отговаряш и приключваш с въпросите и пресата. Нинова има още много хляб да яде докато го стигне в наглостта. Все пак следващите управляващи трябва да се научат как се управлява държава- с наглост, с повече наглост- ти го плюеш, то си мисли че дъжд вали

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Нещата отиват към канонизация приживе.Дядо Неофит да се не офлянква.....

А Ставри Калинов и Веждичката да Му направят бюстове, много бюстове.И във всяка обществена сграда, във всеки частен дом дори да стои Той!Ким Чен Бо!

Sine_metu

„канони“ или канализация. Отблизо не виждам :)

Epikur

 

 

 

   Чета само три заглавия в този вестник, те говорят предостатъчно за   "нещата от живота" у нас(има такава книга от един французин). Първото е това. Второто касае прокуратурата:- "Гешев оневини Горанов...", третото се отнася до журналистиката ни: "Бетина Жотева не знае защо журналистиката ни е на 111 място...". Има ли смисъл от повече? С тази изпълнителна, съдебна и "четвърта власт"-журналистика, какво искаме повече??

един интелектуалец

Ами заглавие за парламента, за да е картината пълна. Но то няма да се различава по съдържание от изброените.

редник

Ох, какви нервни времена дойдоха...

bay Dragan

Преди 2-3 месеца пак беше на същото място. И пак със същия звуков файл.

Киро Жарта

Невииидим убиееец е тръгнал в обхооод... 😅

Begemot
снимка на Begemot

Къде си, Алеко...

"Ти мене ли ще ме учиш! — пламна бай Ганьо. — Ти знаеш ли кой съм аз? Ти знаеш ли, че аз цяла Европа съм изходил? Не съм като тебе дърво! Ти знаеш ли, че туй Иречек-Миречек ей тъй — зяпнали са ме слушали, като им заприказвам. Мен англичани, мен американци ихтибар са ми правили в Дрезден… че ти ли на ум ще ме учиш?… Ти знаеш ли, че аз…;""

 

""За тия работи ти бачка си питай. Ти вчера, казва се, докопа кокала, а бачо ти от девет години насам го е заглозгал и няма ниет да го изпуща докрай време. Па знайш ли, момче, да ти кажа чистичката: има и за тебе, има и за мене. Народната да е жива. Аз като идех още за София, като депутация да молим онзи обесник да не си дава оставката, още тогава - помниш ли, на Враждебските ханчета? - още тогава разбрах, че не си е келепир да бъдеш опозиция. Ама, ще речеш, защо? Защо ли? Твърде просто: защото ще стоиш зад метлата, а хората ще си плетат кошничката. И какви хора! Все отбор-отбор юнаци, все учени, изпраксани. Напрежните наши бяха хептен дива работа. Крадяха гьоз-гьоре, насила, аджамийски, па си позволяваха и чапкънлъци, докундисваха на честта кое жени, кое моми, кое... А, момче, тъй ли е? И най-сетне влетяха с двата крака в капана. Виж, днешните наши не са тъй. За чапкънлък няма ги. Тоест - как да ти кажа - не че ги няма, ами кой ще се качи по Джендемтепе, по Небеттепе, кой ще ръшне по хамамите да разпитва какво е ставало. Па и кому влиза в работа. А колкото за алъш-вериш, бива си ги. Правото -право! Хем тъй си подкараха работата, щото, срам не срам,ще ти се призная, брате, и аз се слисах. Ашколсун, кьопоолар! Гледай какво нещо било туй науката. С таквиз хора да имаш работа - разбирам. Напрежните наши бяха я подкарали на акънтия, бре трепаха, бре бесиха, бре стреляха, съсипали бяха орталъка. И защо? - За вятъра. А днес видиш ли? Само по изборите не ти дават да шавнеш, а за друго - свобода! Викай, попържай, давай си зор, колкото щеш - никой нищо не ти казва. И защо ще бутат опозицията - тя нека си дига гюрултия, кой я слуша. Нашите си сучат мустака, па им се подсмиват. Властта в ръцете им - не искат да знаят. И сега, когато толкова железници ще се правят, толкова дружества ще се калъпят, толкова пристанища ще се строят, ти тамам сега си му намерил времето да ме набедяваш, че съм бил уж опозиция...""

Under_My_Thumb

👍

Zmeja

Е, не мога да се въздържа!

"Въпреки голямата си скромност, дължа да заявя, че съм незаменим". (Адолф Хитлер)

F1F1

Как можеш да ставниш магнолий с Хитлер? Този нашият да не би да се самозастреля в камцаларията?

аман бе

И двамата са имали слабост към строителството на магистрали. Разликата е, че магистралите на единия още ги ползват, а на другия - почват да ги ремонтират скоро след откриването.

vrana2

  Следете жената. Заситни ли мем сахиб към президенството, не си мислете че отива да разговаря с Радев за стратегическото партньорсто, за енергийната сигурност и други бла, бла. Ами Радев нищо не решава бе. Нищо не решава и нищо не зависи от него, освен, освен служебното правителство. Мем сахиб е наясно накъде отиват нещата и очевидно е решила да поучаства в определянето на състава му.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Аз този шанс бих ти го джиросала, за да си го туриш надълбоко в праните гащи, ама се опасявам, че тоя шанс ще те подпали да хукнеш да спасяваш други народи, пък не мога да причиня това на невинни хора. С нас е друго, ние сме си те заслужили.

PlaNed
снимка на PlaNed

 Премиерът Бойко Борисов нареди гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал "рядък шанс да ги управлява".

Тут примчались санитары и зафиксировали нас…

https://youtu.be/pX06wlCAcUI

Under_My_Thumb

👍

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×