Quantcast
Борисов: В понеделник - всички на заведение! | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: В понеделник - всички на заведение!

Март ще е критичен, но аз разчитам на чувството за съхранение на българите, каза още премиерът
7 015
 Фейсбук

"В понеделник вечер всички - на заведение, обаче ще обясните на хората, че е пандемия. Това, че отваряме ресторантите, не е да тръгнат всички и да се заразят", заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Чирпан, показа БНТ.

В същото време лидерът на ГЕРБ прогнозира, че март ще е критичен в епидемията, но допълни, че лично той се надява сънародниците му да проявят интелигентност и чувства за самосъхранение. "Внимание, дистанция, ум - да минем и март месец и с идването на пролетта мисля че ще е по-лесно. Март месец е критичен. Но аз винаги съм разчитал на чувството за самосъхранение и интелигентността на българите. Така че - заведения нека си има, който иска да влезе, да хапне или да отиде на празник, но да знае, че пандемията върлува и отнема човешки животи", продължи размишленията си Борисов.

Министър-председателят за пореден път заяви, че мерките в България са най-меките. "У нас всичко работи - учениците учат, фитнеси, молове, магазини работят. В Гърция мерки са по-строги", даде пример той.
Премиерът коментира още, че е направена такава организация за пристигащите тази нощ 57 000 ваксини, че да бъдат разпределени и ваксинацията да може да продължи. "Полагаме огромни усилия на минутата да ги разкараме", заяви Борисов.

Според Борисов най-важното от тези избори е след това да се състави правителство с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август, до декември трябва да минем минимум 3% ръст в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата, заяви Борисов. "Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП", обеща  премиерът.

 

Още

Броят на новозаразените с COVID-19 у нас продължава да пада

10.04.2021

Обновена

1484
Кунчев обясни кой не трябва да слага "АстраЗенека"

09.04.2021

Обновена

ТАНЯ ПЕТРОВА

6447
В Япония се извърши първата трансплантация на бял дроб от жив донор

09.04.2021

271