Quantcast
Борисов се заяде с опонентите навръх Великден | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов се заяде с опонентите навръх Великден

"Има такъв народ": чудото се случи - Гражданското ни обществото също възкръсна за нов живот!
Обновена
7 591
 Бойко Борисов/Фейсбук
Великденската снимка, която сподели Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов посети столичната Семинария и не пропусна възможността навръх Великден да критикува политическите си опоненти. Той ги обвини за липсата на позиция по отношение на скандалите с руски шпиони.

Борисов заяви, че Европейската комисия е излязла с декларация, в която се е включила и страната ни, чрез правителството в оставка. В нея е изразена подкрепа за председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, заместник-председателя на ЕК Вера Йоурова и още няколко души във връзка със санкциите, които им бяха наложени от Русия. "

"На фона на нашите декларации и подкрепа е крещящо мълчанието на кандидата за президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Все още нямат реакция, иначе обичат да си казват. За Корнелия и другите да не говорим...", каза Борисов. И продължи по адрес на БСП: "На конгрес на ГЕРБ има решение да не правим коалиция с БСП, така че Корнелия Нинова да не ни вкарва в обръщение и риторика, когато знае, че е невъзможно да се прави коалиция с нас"

След което на мушката му отново попадна президентът Румен Радев. "Нарочно се мотаят, за да могат да свършат работа на кандидат-президента Радев - да има собствена ЦИК и като кандидат-президент той да прави изборите... Нарочно ни държат. Представяте ли си каква наглост?! От повече от един месец сме уволнени... и в същото време казват, че Борисов продължава да управлява. Но началникът горе добре им го е казал: "Прости им Господи, те не знаят какво правят... Като не знаят какво правят, трябва да им прощаваме", каза Борисов.

 

 

Posted by Boyko Borissov on Saturday, May 1, 2021

 

По-рано днес Борисов публикува в профила си във "Фейсбук" обръщение по случай празника, в което призова за обединение и мъдрост. "През годините хората ми дадоха много уроци. Аз се уча от тях всеки ден. И се убеждавам, че търпението носи мъдростта. Поучих се и този път, разчетох урока. Знам пътя, знам как можем да го извървим, има още малко време и много усилия, за да тръгнем по правилния път", написа още премиерът в оставка.

 

Възкресение Христово е велик ден на безкрайната Божия сила и радост. Христовото Възкресение е най-великото събитие в...

Posted by Boyko Borissov on Saturday, May 1, 2021

Своето обръщение публикува във "Фейсбук" и президентът Румен Радев. Той бе доста по-кратък и умерен: "За всеки от нас Възкресението е лично изживяване, което възражда духа и носи надежда за повече светлина в мислите и делата ни. За нашия народ отбелязването на Възкресението единява традициите на рода и ценностите на вярата. В този светъл за православната вяра ден пожелавам здраве, мир и благополучие във всеки български дом! Честито Възкресение Христово!"

 

Скъпи сънародници, За всеки от нас Възкресението е лично изживяване, което възражда духа и носи надежда за повече...

Posted by Румен Радев on Saturday, May 1, 2021

 

Същевременно партия "Има такъв народ" в поздравлението си заявява: "Случайно или не, но през тази година, Великден се застъпи със страстите около парламентарните избори и новия парламент. И макар че Страстната Христова седмица отмина, страстните дни на народа ни - продължават... А чудото, чудото се случи - Гражданското ни обществото също възкръсна за нов живот!"

"Дали трудните 14 месеца, през които минахме, не бяха за нас страстни дни, в които преосмислихме по нов начин важните неща в живота! Че най-ценното е да сме Заедно и да не ни е страх! Че може да сме смирени, но твърди. Че след всеки край идва ново начало. И че именно тогава Божественият Благодатен огън ще ни даде светлина, която да изпълни домовете и душите ни...", се казва ощи в обръщението във "Фейсбук"

 

Днес е Възкресение Тази година посрещането на най-големия християнски празник - Възкресение Христово (Великден), носи и...

Posted by Има Такъв Народ on Sunday, May 2, 2021

 

Пожелание отправи също председателят на Народното събрание Ива Митева: "Възкресение Христово е празник на доброто и живота, на радостта и надеждата, на светлината и вярата. Нека има мир и благоденствие в домовете Ви! Запалените свещи във Великденската нощ да осветяват душите, сърцата и пътя ни напред!"

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък написа във "Фейсбук": "В този най-светъл ден на великата победа на живота, желая от сърце здраве, радост и благоденствия за вас и семействата ви. С обич и търпение да търсим истината; да не оставяме да ни подвеждат и водят многословията на егоизма и злобата на деня; да утвърждаваме доброто с мъдрост и светли да бъдат дните и делата ни."

 

Христос Воскресе! В този най-светъл ден на великата победа на живота, желая от сърце здраве, радост и благоденствия за...

Posted by Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova on Saturday, May 1, 2021

 

Още

Борисов към Радев: Оставихте под огромна заплаха българите

21.10.2021

Обновена

3292
Освиркаха Бойко Борисов в Дупница

19.10.2021

Обновена

36128
Радев към бизнеса: Искате брутална намеса на държавата в икономиката

18.10.2021

Обновена

6573